Panowie kilka postów wyżej pisałem, że mam ten sam problem, zawieszały mi się przyciski spacja, del, i czasem przecinek. Problemem nie jest żadna taśma, a jedynie brak, albo słaby styk klawiszy z układem, przez co nie jest wysyłany impuls.
Nie mam urządzenia na gwarancji i chciałem to naprawić sam, zamówić klawe na e-bay - koszt około 120 zł i wymienić. Jednak zrobiłem to praktycznie zerowym nakładem finansowym. Jak tego dokonałem?
Kupiłem dwa śrubokręty precyzyjne mały krzyżak i T5 - koszt odpowiednio 5 zł i 9 zł. Rozebrałem HTC, odkleiłem z klawiatury przód z klawiszami (można przy pomocy gorącego powietrza) i od frontu wygrzałem suszarką do włosów

płytkę klawiatury, jednocześnie intensywnie wciskając te blokujące się klawisze, żeby cyna pod nimi dobrze się rozprowadziła. Operację wygrzewania powtórzyłem kilka razy i wszystko działa jak ta lala. Można też to zrobić nie rozbierając HTC (chociaż bezpieczniej pewnie będzie rozbierać go najpierw) ale zasłońcie wtedy dobrze ekran HTC .
Na pomysł wpadłem naprawiając w ten sam sposób klawiaturę od starego Hermesika. W obu przypadkach działa idealnie.