Przerywa ładowanie...

• 10 Odpowiedzi
  • 3018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline plebloo

• 43
  • Sprzęt: HTC HD2
Przerywa ładowanie...
« dnia: Lipiec 31, 2009, 01:28:36 »
Zauważyłem już ten problem w Kaiserze a teraz to samo mam Raphaelu.Podczas korzystania z nawigacji i ładowania ładowarką samochodową po jakimś czasie(prawdopodobnie związane jest to z temperaturą baterii albo HTC)telefon przestaje ładować baterie...dzisiaj rozładował mi się całkowicie pomimo tego że był cały czas podłączony,musiałem zatrzymać się i odczekać kilkanaście minut aż ponownie zaczął ładować:(
Może jakieś sugestie?Jakaś zmiana w rejestrze albo coś?

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
Odp: Przerywa ładowanie...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2009, 11:07:43 »
Powyżej 50 stopni, ładowanie się wyłącza. To względy bezpieczeństwa.( wybuch baterii w trakcie jazdy, to pewnie nic miłego.. ) Mam to samo....
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2009, 12:01:16 »
Kurcze u mnie to samo ... jechałem ostatnio 300 km i musiałem zmienić kierunek nawiewu klimy na szybę - po pół godzinie go schłodziło i ładowanie zaczęło się znowu.
Pomijając to, że jechałem na zewnętrznym GPS bo ten w telefonie nadaje się do wyznaczania położenia obory za lasem to następny gwóźdź do trumny HTC.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 31, 2009, 17:45:53 »
Kurcze u mnie to samo ... jechałem ostatnio 300 km i musiałem zmienić kierunek nawiewu klimy na szybę - po pół godzinie go schłodziło i ładowanie zaczęło się znowu.
Pomijając to, że jechałem na zewnętrznym GPS bo ten w telefonie nadaje się do wyznaczania położenia obory za lasem to następny gwóźdź do trumny HTC.
Przecież TP ma sirf star III więc chyba nie jest taki zły

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 31, 2009, 18:22:33 »
wolne żarty...
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 31, 2009, 19:27:33 »

sirfstar III ma pentagram którego używam jako wspomagacza, natomiast w TP jest wszystko zintegrowane w scalaku nazwanym Qualcomm czy jakoś tak a to niestety koło sirfstara nawet nie leżało.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 31, 2009, 20:46:59 »
Jezeli tak to sorry,ale nie raz spotkałem sie z informacjami że touch pro posiada tą antene

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 31, 2009, 20:52:46 »
antene - dobrze ze nie pompke zrywu
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline ReviPL

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro / Sony Ericsson X1/HTC Magic
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 31, 2009, 22:18:43 »
To fakt, że GPS w TP jest do duszy...sygnału szuka tyle czasu, że zdarzę już gdzies dojechac...a i czasem wgl go nie znajdzie...ale nigdy nie miałem takiej sytuacji, żeby przestał ładować z powodu przegrzania, ciekawe...chodź mam nadzieję, że nigdy mnie to nie spotka. :)
Kubi ;)

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 31, 2009, 22:56:31 »
To zależy jak go wozisz. Ja mam przyklejony na szybie i wystarczy, że słońce ostro w niego grzeje to po kilkunastu minutach ładowanie nie chodzi. Ale to sytuacje jak na zewnątrz jest 30 stopni w cieniu i praży przez szybę w telefon. Ja to rozwiązuje kierując powietrze z klimatyzacji na szybę - po kilku chwilach dalej się ładuje jak należy. Faktem jest fakt, że jak zapomnę o zmianie obiegu to budzę się z tematem jak sygnał o końcu baterii się wydrze.

*

Offline NewNickPL

• 39
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 09, 2009, 18:51:32 »
Może jakieś sugestie?Jakaś zmiana w rejestrze albo coś?

Ustaw nawiew samochodowy na TP( ja nawiew na twarz kierowcy ustawiłem  tak, że wiało w tył TP), pomogło, przez ponad 400KM nie przerwało ładowania, ładowało baaaaardzo powoli, ale nie przestało ;)
Regulamin forum poczytaj bo będzie warn.