Program do odbierania rozmów

• 14 Odpowiedzi
  • 3659 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Prophet

• **
  • 169
  • Sprzęt: Desire HD
Program do odbierania rozmów
« dnia: Listopad 27, 2008, 16:09:49 »
Hej,

Kiedyś na PDAClubie widziałem wiadomość, że Touch HD ma mieć coś w stylu slide2answer (przeciąganie paska w lewo/prawo, żeby odberać lub odrzucić rozmowę). Nie interesuje mnie program slide2unlock bo zmienia się troche wygląd odbieranych rozmów, a z tego co widziałem w Internecie to i tak nie naprawia to problemu przypadkowego odbierania rozmów w kieszeni. A mam z tym ogromny problem, praktycznie zawsze jak ktoś do mnie dzwoni to odbieram telefon "udem" :P

Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić/ jak znaleźć taki program (oraz oczywiście czy istnieje taki ;) )
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Program do odbierania rozmów
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2008, 16:24:15 »
Ja korzystam z programu PocketShield, płatny, ale bardzo fajny i funkcjonalny.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Zawi

• *
  • 79
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2008, 00:07:10 »
zainteresuj się S2U2 ma dokładnie taką funkcjonalność o jakiej piszesz.

Klusek a słuchaj, bo też siedze na PocketShield ostatnio i masz taką przypadłość, że co pewien czas wysypuje ci się i znika górna belka systemowa (te z przyciskiem start, baterią itp) ?

No kucze co chwile mam tak, że ze sie pocket shield wysypuje, znika ta belka, dopiero jak wysune klawiature i wsune to się pojawia ale muszę włączyć PocketShielda przez programik Lock żeby znowu działał. Kilka obdlokowań i znowu wysyp :/

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2008, 00:11:50 »
Klusek a słuchaj, bo też siedze na PocketShield ostatnio i masz taką przypadłość, że co pewien czas wysypuje ci się i znika górna belka systemowa (te z przyciskiem start, baterią itp) ?
Mam coś podobnego, ale jednak innego. PS mi się nie wysypuje, bo działa cały czas i nie muszę go ponownie włączać, ale czasami dzieje się tak, że górna belka z niewidomych przyczyn znika, ale wystarczy tapnąć w to miejsce gdzie ona jest i wszystko wraca do normy. Dzieje się to dość rzadko i nie jest jakąś strasznie denerwujące. Szczerze powiem, że nie łączyłem tego z działaniem PocketShielda.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Zawi

• *
  • 79
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2008, 00:43:46 »
no ja jestem pewien, że to wina PocketShield'a, w momencie jak już się zawiesi i wyłączy to problemy z górną belką nie występują.
hmm.. szkoda bo programik rewelacyjny i jakos nie umiem się z nim rozstać a irytujące są te błędy. Support niestety nie pomógł

*

Offline Prophet

• **
  • 169
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 28, 2008, 02:54:41 »
zainteresuj się S2U2 ma dokładnie taką funkcjonalność o jakiej piszesz.
Tak? Bo na screenach widzialem tez tylko klawisz "odbierz" lub "odrzuc". Nie dziala to tak, ze zeby odebrac/odrzucic rozmowe najpierw musisz odblokowac paskiem ekran a potem nacisnac przycisk?

No i pytanie (dzieki za odpowiedz ;) ): czy jest cos co nie zmienia interfejsu mojego rafalka? Bo interfejs z iPhone'a to na iPhonie mam i nie potrzebne mi tez na drugim ;)
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline Zawi

• *
  • 79
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2008, 09:30:38 »
eee... nie :)
przynajmniej w tej wersji którą ja się bawiłem ustawiony miałem pasek, gdzie button można było przesunąć w lewo aby odebrać, w prawo aby ignorować
lub ustawić że nie będzie opcji ignorowania samo odbieranie przez slide

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 28, 2008, 22:20:08 »
znalazłem w sieci taki zrzut ekranu ale bez sensownego opisu. Czy to jest element s2u2 czy może coś innego?

max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline Prophet

• **
  • 169
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 11, 2008, 12:15:35 »
Zrzut nie pokazuje dokladnie S2U2 ale funkcjonalnosc jest identyczna ;) Tylko wygladem sie rozni ;)
Zainstalowalem sobie w koncu ten program i jestem BARDZO zadowolony. Po zaznaczeniu w opcjach pozycji "Slide2End" przy rozmowie pokazal sie taki pasek jak w powyzszym poscie ;)

Goraco polecam! Likwiduje problem samoczynnego odbierania rozmow jak telefon jest w kieszeni/wyjmuje sie go z futeralu.

*

Offline janosig

• 35
  • Sprzęt: HTC,MDA,SPV,MIO,ETEN,
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 11, 2008, 13:36:00 »
Prophet co w końcu zainstalowałeś, bo nie napisałeś.

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 11, 2008, 13:42:12 »
znalazłem w sieci taki zrzut ekranu ale bez sensownego opisu. Czy to jest element s2u2 czy może coś innego?

Ten panel jest już chwilę znany i niestety nie zrobili tego jeszcze w wersji VGA. Występuje tylko w QVGA.
Jeśli chodzi o S2U2, to nie działało mi zrzucanie rozmów w tym trybie. Próbowałem na kilku romach. Z kolei koledze na Diamondzie działa bez zarzutu.
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline Kubutek

• 1
  • Sprzęt: Mio A501 + HTC TP :)
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 11, 2008, 15:47:32 »
Witam :)

Mam S2U2 v.1.35 (ac-s.com)
W ustawieniach w zakładce Phone trzeba zaznaczyć:
Slide to Answer - Always
Slide to End - On
S2A Answer Key - On
S2A End Key - On

i wszystko działa bardzo fajnie :)

Raczej brak możliwości samoczynnego odebrania połączenia
No i najwazniejsze - fajny, prosty i darmowy program
Jak najbardziej polecam

*

Offline grzegorzSA

• **
  • 201
  • Sprzęt: Qtek 8500, HTC TP
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 12, 2008, 07:15:42 »
Potwierdzam iż S2U2 v.1.35 działa poprawnie w z różnymi romami. Od oryginału poprzez wszelakie Full i Lite.

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 12, 2008, 10:56:33 »
jak dla mnie S2U2 to za duża kobyła by instalować ją tylko dla jednej funkcji, no nic może coś się pokaże dla VGA jak ten zrzut powyżej. Na razie rozwiązałem to sobie inaczej bo programem Answerkeys Disabler (dostępny na XDA-D). Właściwie działa tak, że jak ktoś dzwoni to ekran odblokuje się po wyjęciu/włożeniu rysika (to akurat jak dla mnie za dużo zachodu) ale nie są blokowane sprzętowe klawisze słuchawek i to mi już wystarczy by odebrać połączenie bez przypadkowych odrzuceń.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2008, 13:19:36 wysłana przez icemont »
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 27, 2008, 22:34:27 »
No i jest coś czego szukałem :)
czyli tzw. slider do odbierania połączeń.
na TP działa

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120251.0

UPDATE:
niestety nie działa tylko w trybie landscape (włącza się oryginały panel).
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2008, 22:49:08 wysłana przez icemont »