problem ze stroną mBanku przez GSM - Bad Gateway

• 9 Odpowiedzi
  • 1342 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dudi79

• 6
  • Sprzęt: MDA VARIO IV
problem ze stroną mBanku przez GSM - Bad Gateway
« dnia: Czerwiec 21, 2009, 23:51:17 »
Witam

Nie wiem czy ktoś z Was spotkał się na swoim Rafku z problemem z połączeniem ze stroną mBanku przez GSM (GPRS, EDGE, HSDPA etc.)
Jeśli łączę się przez WIFI albo ActivSynca wszystko działa,  ale łącząc się przez "Blueconnect" zawsze wyskakuje mi taki komunikat:

BAD GATEWAY
the proxy serwer received an invalid response from an upstream server

Jeśli przełożę kartę do starego Sony Ericssona wszystko jest ok - strona się wczytuje.
Szczerze powiedziawszy problem jest tylko z tą jedną stroną wszystkie inne jakie do tej pory otwierałem działają w porządku (nie zależnie czy są zwykłe czy szyfrowane).
Nie jest to też problem przeglądarki bo identyczna sytuacja jest na Operze i IE.

Z góry dzięki za sugestie.

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Odp: problem ze stroną mBanku przez GSM - Bad Gateway
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2009, 23:58:52 »
...sprawdziłem u siebie i jest oki...mam WM 6.5 i na Operze śmiga...strona to www.mbank.pl/lajt/
...co do IE nie sprawdzałem...jaki masz soft? mBank ostatnio robił aktualizację strony, niemniej wszystko powinno działać i u mnie działa...

*

Offline dudi79

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2009, 00:10:52 »
R 1.02.25.19
G 52.33.25.17U
D 1.69.00.00

WM 6.1

acha i jest to MDA VARIO IV

Wszystko na ustawieniach fabrycznych.

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2009, 00:17:34 »
Niom to jest to jak rozumiem przegladarka BC, czy nowa Opera?
Podejrzewam za stary soft...mogę tylko potwierdzić, ze na sofcie z forum, tez WM 6.1 wszystko działało...proponuje zmienić...

*

Offline dudi79

• 6
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2009, 00:30:02 »
strona mBanku nie działa u mnie na żadnej przeglądarce niezależnie czy to BC, nowa Opera czy IE  :(

*

Offline yhy

• 2
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2009, 01:34:20 »
Miałem kiedyś podobny problem, wyjściem z sytuacji okazało się usunięcie połączenia (w moim przypadku ERA internet) a następnie dodanie go na nowo… Pozdro

*

Offline e2rdo

• 16
  • Sprzęt: MDA Vario IV
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 22, 2009, 15:01:55 »
u mnie problem nie występuje tak wiec niekoniecznie jest to wina oprogramowania bo też hasam na standardowych romach, przegladarkach itp.

*

Offline rutekboss

• 37
  • Sprzęt: Treo600-->Htc Touch Pro-->Htc TyTnII-->Milestone
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 22, 2009, 15:07:33 »
U mnie tez nie działa  :( jeśli ktoś wpadnie na rozwiązanie bez potrzeby zmiany romu to niech da znać :D
Miałem kiedyś podobny problem, wyjściem z sytuacji okazało się usunięcie połączenia (w moim przypadku ERA internet) a następnie dodanie go na nowo… Pozdro
W jaki sposób usunąłeś połączenie era internet? Przeca nie da się. Da się natomiast nowe stworzyć.
Edit.
tak trzeba ustawic nowe połaczenie (domyslam sie ze to wina proxy jakie jest ustawione automatycznie) i smiga jak trzeba :D
Edit 2 Bym zapomniał: Ustawienia > Połązcenia> zaawansowane > wybierz sieci > (w pierwszym polu NOWE...) > Modem > wybierz modem : łacze kom 3g/gprs > nazwa np internet > Nazwa uzytkownika: erainternet (reszta puste) >zakończ

polecam ustawianie tego połaczenia tylko gdy korzystamy z mbanku
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2009, 15:28:49 wysłana przez rutekboss »

*

Offline dudi79

• 6
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 22, 2009, 22:34:05 »
Super, rzeczywiście dodanie nowego połączenia z domyślnymi parametrami Ery pomogło.
Wielkie dzięki za pomoc.
 :mrgreen:

*

Offline yhy

• 2
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 22, 2009, 22:57:12 »
Ustawienia > Połązcenia> Zadania >Zarządzaj istniejącymi połączeniami - pojawia się okno z istniejącym połączeniem - klikamy na nie (dłużej) i usuwamy, następnie przechodzimy do Konfiguracji połączenia i wybieramy operatora ... troszkę pomieli ... wracamy do :  Ustawienia > Połązcenia> Zadania i ustawiamy to samo co było ... w miom przypadku Era internet.
PS. nie wiem czy dokładnie usuwamy tą konfigurację czy też połączenie ... ale ten manewr mi pomógł ... w chwili obecnej mam MDA IV i działa :)
yhy