problem z wifi

• 3 Odpowiedzi
  • 738 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z wifi
« dnia: Grudzień 17, 2008, 14:29:06 »
jestem nowym uzytkownikiem touch pro i mam male problemy z wifi, mam w domu router d-link di-524 , skonfigurowalem siec, lacza sie do niej, pisze mi POLACZONY, ale gdy wchodze na internet przez opere to ciagnie mi pieniazki na koncie z ERY, nie laczy sie przez WIFI tylko przez ERA internet, prosze pomozcie, dzieki z gory

Odp: problem z wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 17, 2008, 15:39:20 »
w opcjach wifi zmien tryb z oszczedzania energii na maksymalna wydajnosc (ustawienia/polaczenia/komunikacja bezprzewodowa/tryb zasilania), z moim dlinkiem bez tego nie moglem sie polaczyc ani z asusa p527, ani rafala, mimo ze pisalo ze jest polaczenie...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2008, 15:44:32 wysłana przez stopczyk »

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 17, 2008, 15:54:02 »
Bo prawdopodobnie rozłącza cię z WiFi i wtedy łączy z wykorzystaniem GPRS.
Dziej się tak bo np. źle skonfigurowałeś router lub Touch Pro do pracy po Wlanie. Czasem pomaga jak w Wireless LAN zakładka Power Mode ustawi się suwak na Best Performance.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline anatidus

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 17, 2008, 18:14:27 »
Tak się składa że posiadam Dlinka 524. Niezłe badziewie. Udało mi się jednak zmusić go do prawidłowej pracy.

Pierwsza sprawa zmiana firmware na najnowszy jaki obecnie jest dostępny. ( o ile nie wyszedł nowszy  :ohreally: )

Current Firmware Version: V2.07
Firmware Date: Tue, Mar 18 2008

Druga sprawa odpowiednia konfiguracja (w razie problemów pomogę).

Trzecia sprawa do dobrej pracy po WiFi z TP to przełączenie z Mixed Mode na G mode. 

Z tym ustawieniem łączy i wszystko chodzi na najbardziej oszczędnej opcji w ustawieniach wi fi. Problem pojawia się MobileGadu i tu moje pytanie czy również poprzez WiFi was rozłącza na MobileGadu? Skype, stronki i wszystkie inne rzeczy po WiFi chodzą dobrze. Tylko i wyłącznie to MobileGadu rozłącza  :mad:

Pozdrawiam