problem z WiFi

• 3 Odpowiedzi
  • 773 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MoVeR

• 35
problem z WiFi
« dnia: Październik 11, 2008, 10:26:05 »
gdzies widzialem (chyba) podobny watek, ale teraz znalezc nie moge. w kazdym badz razie jest problem:

w poprzednim mieszkaniu mialem wszystko ok, necik smigal pieknie i bez problemow.
w nowym mam problemy, mianowicie:

po polaczeniu z wifi i wlaczeniu np opery (jesli sie w ogole polaczy to) dziala tragicznie wolno. malo tego, jesli wylacze opere i wlacze np google map, to po kiku sciagnietych kilobajtach (sciaganie map zazwyczaj do 72 kb dochodzi) przestaje wszystko dzialac, nie laczy sie ani z www ani z google mapa. sam tez czasami czasami przestaje sie laczyc z www na samej operze. wyglada to jakby byl jakis limit w polaczeniu, albo czasowym albo w pobranych kilobajtach, sam nie wiem.

a jesli z wlaczonym i podlaczonym wifi uspie tel i wybudze, to nie ma w ogole polaczenia z siecia, trzeba na nowo konfigurowac polaczenie, wlaczac i wylaczac wifi zeby w ogole zaskoczyl i napisal 'polaczony'.

mialem z poczatku problemy z polaczeniem TP z siecia, wiec myslalem ze moze cos z zabezpieczeniami. ale ustawilem bez zabezpieczen i jest to samo :/

nie mam zadnego problemu z innymi kompami czy tez psp polaczonymi po wifi. tylko w HTC TP cos sie wali :/ - takze to nie wina routera ze rozlacza polaczenie, bo wszystko inne chodzi ok.
net mam 10mb wiec powinno zapieprzac tak samo jak w poprzednim mieszkaniu (tzn tam ialem inna siec, i jakis standardowy router). tu mam chello i d-linka (di-524) i jakies jazdy sa :/
(w TP nie zmianialem kompletnie nic, nie instalowalem nowych softow itp. po prostu tam dzialal, a tu nie :()

ktos zna powod i rozwiazanie zaistnialej sytuacji ?
Napisane: Październik 11, 2008, 09:46:25
znalazlem ! :) w ustawieniach wirless lan trzeba zmienic w power mode na best performance :)  widocznie wczesniej mialem podlaczone do zasilania, stad w poprezdnim domu nie mialem tego problemu ;P

ja rozumiem ze oszczednosc oszczednoscia, ale bez przesady kurde ;)
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 10:28:13 wysłana przez MoVeR »

Odp: problem z WiFi
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2008, 12:24:55 »
Na moim to niewystarczyło. Też mam d-linka 524 i wszystko chodzi ok (loox łączy się bez problemu) nanomiast TP nie wykrywa mojej sieci, chciaż pokazuje chyba wszystkich sąsiadów. Jak wreszcie się w jakiś sposób uwidoczni moją sieć to nie może się połączyć. Jeszcze jedno ze 2 razy przy tych ustawieniach połączyłem się. Może ktoś ma jakiś pomysł. Może jakiś program np. odpowiednik connect e2c dla fujitsu tu pomoże?

*

Offline lolleq

• 49
  • Jestem - więc myślę...
    • Infomatrix.PL
  • Sprzęt: 1X/MZ601
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2008, 19:22:42 »
Na moim to niewystarczyło. Też mam d-linka 524 i wszystko chodzi ok (loox łączy się bez problemu) nanomiast TP nie wykrywa mojej sieci, chciaż pokazuje chyba wszystkich sąsiadów. Jak wreszcie się w jakiś sposób uwidoczni moją sieć to nie może się połączyć. Jeszcze jedno ze 2 razy przy tych ustawieniach połączyłem się. Może ktoś ma jakiś pomysł. Może jakiś program np. odpowiednik connect e2c dla fujitsu tu pomoże?
Zmień ustawienia zabezpieczeń (WPA na WEP na przykład) na routerze lub pokombinuj z aktualizacją firmware'u. Ewentualnie zmień router na coś innego, choćby na Pentagrama czy Ovislinka.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 11, 2008, 23:33:56 »
Mogę się łączyć.  Pomogło wyłączenie z zasilania (po 3 razie) mojego routera