problem z usunieciem danych

• 5 Odpowiedzi
  • 680 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z usunieciem danych
« dnia: Lipiec 09, 2009, 00:48:59 »
Witam.Moj problem polega na tym ze zgubilem moja karte pamieci i teraz kupilem nowa lecz z nowa karta lub bez niej mam pelno zainstalowanych progromow jeszcze ze starej karty np icontact z ktorym nie moge otworzyc kontatkow bo jest on na komorce.zamiast tych aplikacji ktore mialem jest takie biale okienko jak naciskam to jest error.jest jakas mozliwosc calkowitego pozbycia sie tych wszystkich aplikacji ze starej karty (nie chcialbym robic hard reseta bo wiele rzeczy mam jeszcze na samej komie).dziekuje z gory za odpowiedz

btw jak sie robi hard reset ?

*

Offline bananowy

• 31
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
Odp: problem z usunieciem danych
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2009, 09:10:57 »
btw jak sie robi hard reset ?

z watku FAQ:

8. HR lub Hard Reset
Tzw. twardy reset, powoduje utratę wszystkich danych zapisanych w pamięci urządzenia i przywrócenie ustawień systemowych.
Aby wykonać HR należy (na włączonym urządzeniu) wcisnąć klawisz zmniejszenia głośności oraz centralny przycisk joysticka i  trzymając je cały czas wciskamy Soft Reset i trzymamy przez chwilę. Puszczamy SR. Na ekranie powinien się pojawić tekst na białym tle. Jeżeli chcemy wykonać Hard Reset  musimy nacisnąć klawisz zwiększenia głośności. Naciśnięcie każdego innego klawisza powoduje tylko Soft Reset
TAELROM v4.23547 SENSE 14MAR10 LD

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2009, 14:01:53 »
a nie da sie obejsc bez hr ?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2009, 17:25:24 »
a nie da sie obejsc bez hr ?

można. Tylko po co? Najprościej i najszybciej wykonać Hard Reset

Bez HR musisz poszukać wszystkich pozostałości po programach, najgorsze jest czyszczenie rejestru.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 09, 2009, 23:51:41 »
ok proboje zrobic ten hard reset ale cos mi nie wychodzi.pierw naciskam to kolko obok sluchawek i to do zmniejszania glosnosci , pozniej ten przycisk na gorze.robie cos zle ?

*

Offline PiTcA

• 30
    • http://gpl.aplus.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 10, 2009, 15:54:10 »
Soft reset to przycisk na dole, który możesz wcisnąć np. rysikiem.