problem z touchflo

• 9 Odpowiedzi
  • 1580 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z touchflo
« dnia: Styczeń 23, 2010, 08:30:15 »
Witam, Mam telefon mda vario IV. I mam z nim następujący problem. Wczoraj telefon upadł mi na terakotę i od tej pory nie mogę go poprawnie uruchomić. Jak go włączam nie uruchamia się automatycznie touchflo, jak upadł był zablokowany, i teraz po włączeniu ekran dotykowy nie działa i nie mogę go odblokować. Próbowałam już wszystkiego resetowałam do sto razy, włączałam i wyłączałam, wyjmowałam baterię, zostawiłam go z wyjętą baterią na całą noc, włączałam go i wyłączałam przy rozsunietym telefonie i wtedy jakby te touchflo próbowało się włączyć. Nie wiem już co zrobić a bardzo mi zależy żeby dziś go uruchomić ponieważ mam w nim wgraną nawigację, a mam dziś wyjazd w daleką trasę. Bardzo proszę o pomoc!

*

Offline kao3991

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, HTC Universal
Odp: problem z touchflo
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2010, 09:14:03 »
proponuję zacząć od HR. ale stracisz wszystkie dane poza tym co jest na karcie pamięci, więc lepiej żebyś miał backup.
no i to wcale nie musi pomóc, bo skoro mówisz że upadł to może uszkodziła się płyta główna, wysunęła ze swojego miejsca jakaś taśma czy cokolwiek. ale HR pozwoli wykluczyć winę oprogramowania jeśli nie rozwiąże problemu.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2010, 09:31:43 »
dziękuję za odpowiedz, niestety nie mam beckapu, jak rozumiem HR to jest hard reset, a czy nie ma jakiejś innej metody żeby go odblokować bez używania ekranu dotykowego?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2010, 11:02:37 »
Jakiego masz pocketa ? Piszesz w dziale Wizarda a mda vario IV to Raphael
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2010, 11:07:02 »
hmm, pomyliłam się, myślałam że to wizard, ponieważ nie znam się bardzo, to ie wiem co to pocket, próbowałam zrobic HR, ale mi nie wychodzi, wiesz może ile czasu trzeba trzymać przyścisk przyciszenie i przycisk enter żeby poprawnie zresetować???

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2010, 18:02:38 »
Trzymasz je razem i jednoczesnie stylusem resetujesz Rafalka. Puszczasz je po ukazaniu sie białego ekranu z niebieskimi napisami
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline JotCe

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2010, 20:42:53 »
Zamiast gimnastyki palczasto-rysikowej można wykonać HR przez wejście w Start -> Settings(Ustawienia) -> System -> Clear Storage(Wyczyść pamięć masową) i wpisanie w okienku cyfr: 1234.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2010, 09:44:39 »
TEORETYCZNIE tak ale to nie jest pełny HR.

*

Offline JotCe

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2010, 10:12:56 »
AMIGAnTOMEK,
Jeśli możesz, to opisz różnice między tymi rodzajami HR. Ostatnio kilka razy robiłem HR "programowo"(1234) i wydaje mi się, że system jest tak samo "świeżutki" jak po "sprzętowym" HR.
Znalazłem stronę z opisem 4 możliwych sposobów zrobienia HR, jednak bez wzmianki o różnicach w ich skuteczności.
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Raphael_For_Beginners#Hardx20.Reset

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 24, 2010, 13:08:21 »
Szczerze? Nie wiem ale to programowe mnie jakoś nie przekonuje :D BTW XDA tez nieomylne nie jest bo w tym samym opisie masz sposob wejscia w bootloader gdzie kaza przyciskac VolumeDown i Power a wystarczy tylko VolumeDown. :D
Może masz rację może nie, ja wolę się pobawić w gimnastyke palców :D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 13:10:51 wysłana przez AMIGAnTOMEK »