problem z synchronizacją/połaczeniem do PC

• 58 Odpowiedzi
  • 10720 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
Odp: problem z synchronizacją/połaczeniem do PC
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 27, 2010, 09:35:50 »
A próbowałeś synchronizować TP na innym kompie?
Mi to wygląda na problem software'owy, skoro rom przez BL po kablu bez problemu się wgrywa.
A przeistalowywałeś AS?
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

*

Offline skandal

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 27, 2010, 10:29:48 »
Z moim TP mam podobne problemy z synchronizacją. Myślę, że winne jest gniazdo miniUSB w telefonie, brudne styki, itp. U mnie na różnymi kablach jest różnie, lepiej lub gorzej ale po po odptaszkowaniu windows->settings->connections->USB to PC->enable FASTER data synchronization zazwyczaj nie mam problemów z synchronizacją. Co ciekawe, podobnie jak u ciebie  z flashowaniem romu też nie miałem problemów (oprócz jednego wyjątku) więc możliwe, że odbywa się to systemowo - bez bardziej wymagającego faster connection . Z jednym z moich kabli dopóki nie kręcę telefonem w te i we wtę nie mam z synchronizacją większych problemów. damn beer :P

*

Offline Duath

• 35
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 27, 2010, 11:32:11 »
@cyther, tak, próbowałem na innych kompach i to samo.

@skandal a rozwiązałeś ten problem? Czy tylko jak na razie podejrzenia? Co do kabli to nie ma znaczenia czy kręcę czy nie. Próbowałem na kilku.

Wydaje mi się, że jedyne rozwiązanie jakie teraz zostanie to będzie serwis. Spróbuję jeszcze przeinstalować AS jeśli to nie pomoże to odbudowa SPL i rom od ery trzeba ładować ;/

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 27, 2010, 16:03:35 »
Po co to dalej drążyć?
Wina romu!

cyther - jak chcesz pomagać to czytaj od początku do końca zamiast powtarzać pytania i porady które już padły.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline Duath

• 35
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 27, 2010, 17:54:35 »
@daras28-82, ale co, każdy ROM jaki wgram jest zły? Bo tak do tej pory było ... nawet z synnysoftu nic nie pomógł.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 27, 2010, 18:40:55 »
Skoro na wwe też to miałeś to zrewiduj peceta,ale zdaje się że pisałeś ze na jakimś romie było ok tylko sam rom ci nie pasował.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline Duath

• 35
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 27, 2010, 23:10:43 »
To się bardziej tyczyło tego, że ROM w miarę ok działał. Ale jaki bym nie wgrał to zawsze będę miał problemy z synchronizacją/połączeniem ;/ Jak sądzicie Rafałka na serwis? Tylko będzie trzeba jeszcze zobaczyć, czy na oemowym ROMie dzieją się takie rzeczy... Mam nadzieję, że nie będzie problemów z serwisem po odbudowaniu SPLa. Poza tym ciekawych rzeczy się doczytałem pewnym serwisie CRC ^^ To jest jedyny autoryzowany serwis w Polsce?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 28, 2010, 07:06:33 »
To się bardziej tyczyło tego, że ROM w miarę ok działał. Ale jaki bym nie wgrał to zawsze będę miał problemy z synchronizacją/połączeniem ;/ Jak sądzicie Rafałka na serwis? Tylko będzie trzeba jeszcze zobaczyć, czy na oemowym ROMie dzieją się takie rzeczy... Mam nadzieję, że nie będzie problemów z serwisem po odbudowaniu SPLa. Poza tym ciekawych rzeczy się doczytałem pewnym serwisie CRC ^^ To jest jedyny autoryzowany serwis w Polsce?
To ja bym raczej stawiał na jakies błędy na pececie niż na zwalonego Rafałka. Sprawdźu kogoś albo przeinstaluj windowsa na pececie i wtedy sprawdz
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline Duath

• 35
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 28, 2010, 11:23:18 »
@AMIGAnTOMEK sprawdzone na kilku kompach. To samo.

« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 28, 2010, 12:39:54 »
Jaki system? A zresztą nieważne wejdź do AS lub mobile center usuń to połączenie z TP które masz teraz tak żeby nie było nic o nim, reset na kompie, reset na phonie i spróbuj od nowa ustawić połączenie z TP.

Aha jeszcze jedno sprawdź czy masz zainstalowane .net packi ( 2.5,3.0,3.5 i mam na myśli wszystkie ).

Aha a jak masz ustawiony Activesync na Tp? enable faster data synch? włączone czy wyłączone? ( USB to PC )

Pozdr.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2010, 12:41:43 wysłana przez Plomien »

*

Offline Duath

• 35
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 29, 2010, 19:54:13 »
system to Win7 x64 Pro Eng, z AS różne rzeczy próbowałem. Netpacki jakieś chyba są :D A co do AS na TP to próbowałem z faster i bez faster. Bez różnicy ;/

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 30, 2010, 07:09:13 »
Bariera językowa?
probowałeś AS przeinstalowac?

« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 30, 2010, 09:08:01 »
system to Win7 x64 Pro Eng, z AS różne rzeczy próbowałem. Netpacki jakieś chyba są :D A co do AS na TP to próbowałem z faster i bez faster. Bez różnicy ;/

To jak jakieś są to spróbuj zainstalować od nowa w takiej kolejności jak podałem.

*

Offline djdandi

• 48
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 01, 2010, 00:59:39 »
Kurna mam identyczny problem i myślę że to nie jest wina z kompem bo przecież wcześniej dało się synchronizować przy wgrywaniu właśnie romu z energy...
Tak jak u innych wgrał się też radiorom i myślę że tu jest problem po wgraniu caba z radiem nadal nic się nie zmieniło nawet wersja radioromu. I jak to naprawić?

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 01, 2010, 07:51:21 »
Radia nie zaktualizujesz CABem ...
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline djdandi

• 48
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 01, 2010, 10:06:29 »
ok pobawiłem się trochę i udało się
rozwiązanie
wejdz w START - SETTINGS - CONNECTION - USB TO PC - I TAM POBAW SIĘ USTAWIENIAMI JA MAM TYLKO ZAZNACZONE ACTIVESYNC NIC WIĘCEJ
i jak na razie działa

« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 01, 2010, 12:25:04 »
ok pobawiłem się trochę i udało się
rozwiązanie
wejdz w START - SETTINGS - CONNECTION - USB TO PC - I TAM POBAW SIĘ USTAWIENIAMI JA MAM TYLKO ZAZNACZONE ACTIVESYNC NIC WIĘCEJ
i jak na razie działa

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale już kilka osób mu to proponowało i najwyraźniej już to przerabiał.

*

Offline Duath

• 35
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 01, 2010, 12:49:32 »
Dokładnie, przerabiałem już wszystko, co ludzie mi proponowali w tym wątku... Boleję nad tym, że synnysoft nie pomógł. Swoją drogą czasami mam takie śmieszne odchyły jakbym miał limit pakietów albo limit na połączenie AS :D. Dziś podpiąłem TP do PC, żeby wrzucić jakiś pliczek i połączył się bez najmniejszego problemu. Czasem jest tak, że na dzień dobry walnie focha ...

« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 01, 2010, 13:18:39 »
Dokładnie, przerabiałem już wszystko, co ludzie mi proponowali w tym wątku... Boleję nad tym, że synnysoft nie pomógł. Swoją drogą czasami mam takie śmieszne odchyły jakbym miał limit pakietów albo limit na połączenie AS :D. Dziś podpiąłem TP do PC, żeby wrzucić jakiś pliczek i połączył się bez najmniejszego problemu. Czasem jest tak, że na dzień dobry walnie focha ...

W takim wypadku obstawiałbym port w TP. Masz kogoś z okolic z TP? spotkajcie się i podepnij jego TP używając tego samego kabla i kompa.

*

Offline Duath

• 35
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 01, 2010, 17:26:23 »
Niestety nie mam nikogo znajomego z TP. Mam wrażenie, że nie jest mi pisane używanie takich urządzeń jak PDA :) Z wcześniejszą Nokią N73 też miałem problemy, ale tam to wina małej ilości RAM ... Pójdę do znajomego, odbudujemy SPL, wgramy seryjny ROM i tel idzie na serwis. Próbowałem wszystkiego i nic. Dziękuję wszystkim za aktywny udział w wątku.

*

Offline zajc3f

• **
  • 145
  • Sprzęt: prosiak zwany rafalkiem
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 02, 2010, 09:12:33 »
a ja mam taki przypadek ze w pracy jak podłacze TP pod USB to synchronizuje mi tylko jak kabelek włozony do tylnego portu usb te które są w przednim panelu PC za cholere nie wykrywają TP :/

« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 02, 2010, 09:36:45 »
a ja mam taki przypadek ze w pracy jak podłacze TP pod USB to synchronizuje mi tylko jak kabelek włozony do tylnego portu usb te które są w przednim panelu PC za cholere nie wykrywają TP :/

Kiedyś miałem mp3 którego nie widział żaden laptop z przednimi portami USB ;) tylko boczne i tylnie widziały :D

*

Offline Duath

• 35
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 02, 2010, 13:01:58 »
@zajc3f kiepski kabel albo za duży spadek napięcia na przednich portach.

*

Offline zajc3f

• **
  • 145
  • Sprzęt: prosiak zwany rafalkiem
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 02, 2010, 15:07:52 »
wiem :D ale nie bede w firmowym PC tego robil mam kabel na stale w tylne gniazdo włożony i kontakty sie synchronizują :D wiecej nie potrzebuje...bo ładowanie działa :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 03, 2010, 10:23:36 »
Moze po prostu w kartach sieciowych wbij ip i reszte z palca to zawsze bedzie dzialac, jak i gdzie to zrobic poszukaj w dziale wizarda. tak to jest jak sie korzysta z automatow a nie potrafi sie zrobic polaczenia z pecetem z palca, na ale sa sami spece od htc ciekawe ktory wie o czym pisze
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 03, 2010, 16:40:53 »

To akurat kwestia zasilania USB lub po prostu brak hi speeda.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 03, 2010, 19:00:55 »
panowie czy wiecie gdzie jest aplet "karty sieciowe" i jak sprawdzic przypisany adres ip do ppc? najpierw pc- jaki ma ip? pozniej ppc -jaki ma przypisany ip? i po problemie
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 04, 2010, 11:00:30 »
Ale co to ma do synchronizacji?

« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 18, 2010, 21:09:12 »
Jak masz HardSPL, spokojnie możesz wgrywać ten rom, do którego linka podał Ci kolega wujtruj

Pamiętaj tylko, żeby przed wgrywaniem naładować baterię...

Sprawdź jeszcze jedną rzecz, wejdź na TP w tryb bootloadera, poczekaj aż pojawi się napis Serial, podłącz TP do kompa, jeśli zmieni Ci się ten napis na USB, z połączeniem po kablu jest wszystko ok. W ten sposób też możesz wgrać nowy rom, wystarczy że w tym momencie uruchomisz instalkę romu...

A jeżeli napis się nie zmieni? uwalony port USB w telefonie? sprawdziłem na oryginalnym kablu HTC oraz na normalnym miniUSB...