@fistral
a miałeś coś takiego, że urządzenie łączy Ci się z PC i rozłącza po chwili?
EDIT:
poza tym teraz stosuję metodę kolegi (z Hermesa). Po wgraniu ROMu gdy załaduje się wszystko i pokaże się wiadomość, żeby tapnąć na ekran w celu kalibracji robię HR. U kolegów jest to wymagane do uzyskania stabilności systemu. Zrobiłem tak z romem Energy.RAPHAEL.23569.Sense2.5.Cookie.Jun.19.7z. Radio mam 1.14.25.35. W poście Microsa są linki. Jak na razie działa. Nie wiem tylko jak długo. Btw, ciekawa sprawa była, bo próbowałem zrobić downgrade radia do 1.08** ale przy 99% wywaliło błąd (z poziomu PC). PDA zrobiło sobie recovery, dograłem rilphone i tak jak mówię, na razie działa ^^. Jak coś będzie nie tak, to napiszę. Wątek poruszyłem jeszcze na XDA, więc jak tam dowiem się czegoś nowego, też się podzielę.
EDIT2:
minęło jakieś 10-15 i tel zaczął się rozłączać ... wcześniej miałem NK n73 i szlag mnie z nią trafiał. Kupiłem tego HTC i mam takie problemy ... Co prawda często nie korzystam z kabla, bo mam kartę pamięci, adapter, ROM wgrywam z karty. No ale kurde ... jeśli coś jest to ma działać.
@wujtruj spróbuję ROM, który poleciłeś. Jeśli on nie pomoże to serwis zostaje? Btw możliwe, że to przez wgranie HardSPL takie rzeczy się dzieją?