Czy zmiana Radio Rom'a jest konieczna.

• 8 Odpowiedzi
  • 1472 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy zmiana Radio Rom'a jest konieczna.
« dnia: Marzec 18, 2009, 21:17:55 »
Mam TP z orange,chciałbym zmienić ROM ale nie wiem na jaki?Jakieś rady?Następna sprawa to to czy po zmianie romu musze zmienić radio ROM?

*

Offline zdzichuM

• *
  • 50
  • traveling somewhere
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: Czy zmiana Radio Rom'a jest konieczna.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2009, 21:39:29 »
Mam TP z orange,chciałbym zmienić ROM ale nie wiem na jaki?Jakieś rady?Następna sprawa to to czy po zmianie romu musze zmienić radio ROM?

Polecam ci rom proven. Wersja 1.14a albo 2.4, tylko ze 2.4 jest w wersji WWE (jedynie po angielsku). Oba dzialaja o niebo szybciej od Orange`owej edycji oprogramowania dla TP :)
Zmiana Radio ROM`u jest kwestia indywidualna i nie jest konieczna przy zmianie ROM`u. Wgrywajac te ROM`y ktore ci podalem Radio pozostaje z orange`a (.19) Niektorzy twierdza, ze zmiana pomaga im w problemach zwiazanych z zasiegiem czy jakoscia dzwieku podczas polaczenia. Ja przeszedlem przez 4 rozne radia i nie jestem w stanie stwierdzic, ktore jest najlepsze i osobiscie nie dostrzeglem zadnych zauwazalnych roznic.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 18, 2009, 21:56:53 »
Dzieki za odpowiedz,ale...
Podłączyłem teraz TP do kompa i AS mi go nie wykrywa?O co chodzi?

*

Offline zdzichuM

• *
  • 50
  • traveling somewhere
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 18, 2009, 22:00:47 »
Dzieki za odpowiedz,ale...
Podłączyłem teraz TP do kompa i AS mi go nie wykrywa?O co chodzi?

A co zmieniles ? Roma ? Moze AS rozpoznaje TP na podstawie np takich danych jak m.in. nr romu. Sprobuj ustanowic nowe polaczenie w AS. Jest tam taka opcja, podlaczania nowego urzadzenia.

Plik -> Ustawienia polaczenia -> Polacz

Jesli chodzi o wgrywanie roma to polecam raczej wgrywanie z karty niz przez AS. Ja z karty nic nie kasowalem i bezproblemowo mi sie flashuje.
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2009, 22:04:57 wysłana przez zdzichuM »

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 18, 2009, 22:07:40 »
Właśnie nic nie robiłem.Chciałem zainstalować trochę softu,tylko tyle.Jak włączam ustawienia połączenia i połącz to nic nie znajduje.Sprawdza tylko 1 i 2 port COM

*

Offline zdzichuM

• *
  • 50
  • traveling somewhere
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 18, 2009, 22:24:41 »
Właśnie nic nie robiłem.Chciałem zainstalować trochę softu,tylko tyle.Jak włączam ustawienia połączenia i połącz to nic nie znajduje.Sprawdza tylko 1 i 2 port COM

Raczej ci wiecej w tej kwestii nie pomoge z racji tego, ze czesciej korzystam z trybu "napedu" niz AS przy polaczeniu usb.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 18, 2009, 22:36:16 »
Dobra sam doszedłem co i jak.Po prostu firewall blokował AS  :E

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 05, 2009, 21:40:37 »
Hej
Wgralem radio 1.11.25.01 i nieby wszystko przebieglo pomyslnie ,a urzadzenie informuje o wersji 1.02.25.31
Co jest???

Pozdrawiam

*

Offline rexxar

• 33
  • Sprzęt: Raphael
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 05, 2009, 22:03:17 »

Polecam ci rom proven. Wersja 1.14a albo 2.4, tylko ze 2.4 jest w wersji WWE (jedynie po angielsku).

A czym się od podanych różnią Proven 2.4 i 3.2(a) ? Bo planuje coś wgrać i zbieram opinie :)