Witam
Wertuje forum od 2 dni i nie znajduję nikogo z podobnym problemem, więc albo jestem pierwszy, albo źle szukam, albo rozwiązanie jest prostsze niż mi się wydaje.
Jestem posiadaczem HTC TP z przypadku - zawsze dotąd używałem smartphone Nokii na symbianie - obecnie otrzymałem wspomniane htc tp.
ROM 1.90.401.1 WWE
RADIO 1.02.25.19
PV 52.33.25.17U
ExtPkg 1.90.401.101
Mój problem jest dziwny - generalnie dotyczy łączności. Nie dochodzą do mnie wiadomości MMS, nie odbieram emaila, nie łączę się z internetem. Nie jest tak zawsze, gdy jestem w zasięgu HSDPA zawsze się łączy, synchronizuje pocztę - miód, malina - do momentu, aż nie straci zasięgu HSDPA, gdy w trakcie pobierania emaila zmieni się HSDPA na EDGE wyskakuje komunikat mówiący, iż nie można połączyć się z siecią. Z WI-FI nie ma problemów, jak mam zasięg działa.
MMS nie dochodzą również gdy ... TP wygasza ekran lub ja blokuje pojedynczym kliknięciem.
Co najdziwniejsze na Infolinii HTC powiedziano mi, że MMS nie będą dochodzić gdy telefon ma wygaszony ekran. "Taki urok tego modelu".
Nie wiem czy rzecz leży w ustawieniach, symbiana mam opanowanego a w WM 6.1 wszystko jest takie skomplikowane

i nie wiem czy ustawiam dobrze czy źle, czy wszystko itd.
Czy ktoś z was już spotkał się z takim problemem? Jakieś rady?
Mam wybrany "PAP authentication" w zakładce GPRS. SIM'a mam z PlusGSM