rafałek problem z anteną gps

• 6 Odpowiedzi
  • 1190 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cezary1808

• 19
  • Sprzęt: Touch Pro
rafałek problem z anteną gps
« dnia: Marzec 05, 2011, 21:56:01 »
Witam,
potrzebuję jakieś zdjęcie, informacje, gdzie w Rafałku znajduje się antena gps?? Brat google mi nie pomógł:( Spadł mi dziś ze stołu i nie chciał złapać sygnału gps, gdzie wcześniej nie miał problemu ze złapaniem sygnału, złapał mi sygnał później ale jak zdenerwowany na maxa rzuciłem nim na tylne siedzenie samochodu i wydaje mi się, że coś może nie łączyć... pomocy...
Pozdrawiam

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
Odp: rafałek problem z anteną gps
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2011, 09:18:27 »
Spróbuj zaktualizować QuickGPS ;) nie ma sensu rozkręcać telefonu jeśli istnieje możliwość rozwiązania software'owo, rozkręcanie stosuje się tylko w konieczności. Najpierw lepiej wykorzystać wszystkie metody dostępne bez rozbierania go.

*

Offline sylmek

• *
  • 57
  • każdego dnia uczymy się nowych rzeczy !!!
    • SLAY NET
  • Sprzęt: HTP Touch PRO
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2011, 11:37:49 »
aby nie mnożyć tematu ja zapytam w również o GPS, mam taki dziwny problem, włączam Automapę wszystko ładnie działa aż po jakimś czasie GPS waruje  skacze po mapie z komunikatem jesteś po za trasą i nic się nie da zrobić, wł /wył GPS w automapie nie pomaga, wyłączenie automapy i włączenie ponowne jest już problem ze złapaniem sygnału GPS wygląda to jakby nie było satelit, wygląda  na to ze się wiechnął  na amen, Zwykły reset nie pomaga !!! po hart resecie wraca do normy aż do następnego zawieszenia.

I tu moje pytanie czy problem jest sprzętowy czy może Romu lub radia !!! od jakiegoś czasu używam EnergyRom
HTC Touch Pro
Exquisite V4.18 - 23128 (Sense 2.5 + Titanium)
Radio 1.14.25.35

*

Offline cezary1808

• 19
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 25, 2011, 20:54:25 »
Próbuj konfiguracji rom radio, bo wnioskuje, że dopiero po przejściu na EnergyRom zaczęły się problemy??
skacze Ci bo ma słaby zasięg ale sprzętowo to raczej chyba nie będzie uwarunkowane, moj problem był taki, że albo w ogóle nie chciał złapać sygnału albo po lekkim wstrząsie łapał:D stąd było moje pytanie o antenę bo myślałem,że może coś nie styka przy niej. Wgraj sobie te oficjalną poprawkę ze strony HTC, pomaga, i jak na wstępie mojej zawiłej wypowiedzi:D pokombinuj z radioromem.
daj znać czy coś się udało poprawić

*

Offline sylmek

• *
  • 57
    • SLAY NET
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2011, 10:27:07 »
wczoraj wróciłem do starego dobrego i sprawdzonego ExquisiteV4.14, protestuje kilka dni i się zobaczy.
HTC Touch Pro
Radio 1.14.25.35

*

Offline cezary1808

• 19
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 05, 2011, 13:19:21 »
Witam,
w zasadzie problem  z gps zanikł, ale jak w weekend wracałem do Wawy to zauważyłem coś niefajnego:
na Automapie gubił sygnał gps co kilkadziesiąt sekund, a jak sprawdziłem status gps na gpstest (nie pamiętam nazwy) to pokazywał że widzi nawet 8 satelit, po czym w momencie ginęły wszystkie słupki pokazujące wszystkie satelity, i po kilkunastu sekundach "wracały" ponownie.
Czy to wina sprzętu czy oprogramowania? stawiam na to drugie, ale wolałbym się upewnić zanim zacznę kombinacje z radio i romem:) Miał ktoś taki problem??

*

Offline sylmek

• *
  • 57
    • SLAY NET
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 25, 2011, 13:19:45 »
wczoraj wróciłem do starego dobrego i sprawdzonego ExquisiteV4.14, protestuje kilka dni i się zobaczy.

na ExquisiteV4.14 nie ma problemu !!! i znów szczęśliwy i zadowolony :)
HTC Touch Pro
Radio 1.14.25.35