Problem z internetem z play

• 5 Odpowiedzi
  • 1438 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

qrossman

« dnia: Wrzesień 03, 2009, 21:40:05 »
Mam problem z internetem w play. Jak włączę TP to działa przez dzień czasami mniej czasami więcej i na wyświetlaczu jest ikonka E (EDGE) i po tym czasie ona przygasa, robi sie taka siateczka na tym E i żeby działał internet musze wyłączyć i włączyć tel. Co można w takiej sytuacji robić bo juz probowałem w ustawieniach grzebać i nic to nie dalo. Jak mialem kartę z orange to tego nie było. Bede wdzięczny za pomoc.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Problem z internetem z play
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 04, 2009, 00:14:27 »
Jak rozumiem korzystasz ze standardowego, drogiego Internetu, który kosztuje tyle samo w roamingu Plusa, co w sieci Play? To może być znowu coś z ustawieniami BTSów Play, jeżeli problem pojawia się w zasięgu ich sieci (szare E oznacza, że jest zasięg usługi EDGE, ale nie można się do usługi podłączyć). Podłącz się na sztywno do PlusGSM, a nie Play. Zwykle pomaga na problemy z siecią Play.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 04, 2009, 00:56:43 »
szare E ?? u mnie jest tylko swzare E bo mam energy rom

napisz jaki masz rom najlepeij daj linka .
ja mam playa w katowicach i wszytsko dziala bez problemowo

*

qrossman

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 04, 2009, 09:28:51 »
Ja mam Rom ściągnięty z oficjalnej strony HTC 5.05.401.1_R2_Radio_Signed_Raphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship. Czasami telefon gubi zasięg ale to nie tylko ja mam taki problem bo u wszystkich moich znajomych tak się dzieje.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 04, 2009, 14:32:10 »
w energy kiedy nie ma zasiegu ikonka robi sie czerwona wlasnie przed chwila tak mialem i probowalem polaczyc sie z netem i bez problemu sie polaczylo a ikonka wrocila do swojego naturalnego szarego(w energy) koloru

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 08, 2009, 00:37:10 »
mysle ciezko czemu tak sie dzieje i doszedlem do wniosku ze moze masz wlaczona blokade internetu poza zasiegiem play-a jest cos takiego i teraz najprostrze wyjsie z calej sytuacji czy nie najlatwiej jest zadzwonic i zapytac sie w play-u ?? co moze byc nie tak ze niema polaczenia z interentem?? to nie jest wina romu tylko cos z siecia.