problem z głosniczkiem w TP

• 9 Odpowiedzi
  • 1178 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z głosniczkiem w TP
« dnia: Październik 15, 2008, 17:10:56 »
Witam, od pewnego czasu w słuchawce słychać trzaski, tak jak by dźwięk był przesterowany, próbowałem już kilka wersji softu włącznie ( dodatków zmieniających głośność) włącznie z oryginalnymi i cały czas jest to samo, dźwięk jest bardzo nieczysty, czy możliwe że głośniczek jest mechanicznie uszkodzony??

co dalej robić z tym fantem?? odsyłać na gwarnację?? orientuje się ktoś jak wygłada sprawa w przypadku zakupu w expansys.com??

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: problem z głosniczkiem w TP
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2008, 19:34:41 »
Witam, od pewnego czasu w słuchawce słychać trzaski, tak jak by dźwięk był przesterowany, próbowałem już kilka wersji softu włącznie ( dodatków zmieniających głośność) włącznie z oryginalnymi i cały czas jest to samo, dźwięk jest bardzo nieczysty, czy możliwe że głośniczek jest mechanicznie uszkodzony??

co dalej robić z tym fantem?? odsyłać na gwarnację?? orientuje się ktoś jak wygłada sprawa w przypadku zakupu w expansys.com??

możliwe że radio coś miesza jak nie radio to uszkodzenie głośnika, jeśli słuchałeś muzyki na maxymalnie włączonym głośniku mógł się zepsuć jeśli się uszkodził to serwicem naprawczym jest CRC tylko oni w polsce oficjalnie serwisują produkty firmy HTC

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2008, 19:57:44 »
nie słucham muzyki, to chodzi o głośniczek z przodu, nie ten na tyle obudowy. :(

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2008, 20:13:34 »
nie słucham muzyki, to chodzi o głośniczek z przodu, nie ten na tyle obudowy. :(
próbowałeś inne radio albo wgrać to co masz jeszcze raz? jeśli nie pomaga to pozostaje CRC

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 15, 2008, 20:21:16 »
kilkakrotnie wgrywałem rożne romy z radiem i bez. po prostu nagle zaczęło coś dziwnie szumieć, coś jak by metalicznego, mi to wygląda na przesterowanie, może się mylę.
zawsze zostaje serwis:). tylko obecnie przebywam w Irlandii, muszę poszperać czy tu jest jakiś autoryzowany serwis, i co najgorsze rozstanie się na dobrych kilka tygodni z telefonem.
Chyba złośliwość rzeczy martwych mnie dopadła :).

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 15, 2008, 22:38:48 »
kilkakrotnie wgrywałem rożne romy z radiem i bez. po prostu nagle zaczęło coś dziwnie szumieć, coś jak by metalicznego, mi to wygląda na przesterowanie, może się mylę.
zawsze zostaje serwis:). tylko obecnie przebywam w Irlandii, muszę poszperać czy tu jest jakiś autoryzowany serwis, i co najgorsze rozstanie się na dobrych kilka tygodni z telefonem.
Chyba złośliwość rzeczy martwych mnie dopadła :).
na pewno coś mają ale niestety nic nie wyszperałem jedyne co to spytać się w sklepie w którym sprzedają takie telefony powinni znać firmy serwisujące :P

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 15, 2008, 23:18:25 »
kupiłem go w expansys, zostaje tylko podzwonić i się dowiemy, chyba jestem pierwszym przypadkiem który ma problemy z głosnikiem w tą strone, tj przesterowany dźwięk.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 16, 2008, 15:41:22 »
Jeżeli tych zniekształceń nie ma po podłączeniu słuchawek z zestawu/bluetooth/innych wynalazków, to ewidentnie problem z głośniczkiem lub jego obwodami. Ja bym RadioROMów i innych nie zmieniał, dopóki nie ma takiej konieczności/konkretnych korzyści, bo mogą ci odrzucić urządzenie w serwisie.
Przygotuj się w Expansysie na około miesiąc czekania - tyle trwa zwykle procedura od momentu uzyskania numeru RMA, przed odebrania paczki kurierem od ciebie, przesłania do centrum serwisowego we Montpellier, potem do HTC France (tam mają dwa tygodnie lekką ręką i Expansys nie potrafi nawet sprawdzić statusu i czasu oczekiwania) po czym urządzenie wróci do Expansysa, jest sprawdzane i odsyłane do klienta. Właśnie naprawiam w ten sposób drugiego rafałka, to wiem :)
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline giciu

• *
  • 70
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 11, 2008, 11:24:18 »
hi mam taki sam problem z dźwiękiem  - i jak poradziłeś sobie z serwisem ?
ktoś wie jak wygląda serwis w Polsce - mam Rafałka kupionego z "polskiej" dystrybucji.

ze spraw zabawnych trzaski raz sa przy rozmowie raz ich nie ma...
i nie widzę jakiejś reguły....
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 11:49:40 wysłana przez giciu »

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 11, 2008, 11:51:22 »
Regenersis (nowa nazwa działu serwisowego CRC - czyli przynajmniej marketing działa) jak nie wymyśli jakiś dziwnych problemów, to zwykel naprawia. Ostatnio zaczęli przyjmować (ale z oporem) HTC sprzedane poza Polską.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500