Problem z ekranem po wgraniu AM5.0.5.

• 14 Odpowiedzi
  • 1062 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ekranem po wgraniu AM5.0.5.
« dnia: Grudzień 21, 2008, 21:21:14 »
Witam
Mam mały problem. Wgrałem w końcu do mojego HTC AM5.0.5  i nie wiedzieć dlaczego aplikacja nie jest na całym ekranie, tzn. na samej górze jest "belka" z napisem AutoMapa, godzina znaczek Windowsa, krzyżyk, głośniczek (czyli tzw. pasek stanu) a na samym dole jakby "ucina" te kilkadziesiąt pikseli. Może nawet nie ucina, ale są poza ekranem. Trochę to drażniące bo poza ekranem są akurat klawisze sterujące. Nie doszukałem się w WM opcji ukrywania paska (tak jak w normalnym Windowsie) bo podejrzewam, że to mogłoby pomóc. Podejrzewałem że ekran jest rozkalibrowany - nic z tego, po kalibracji dalej to samo. Przypuszczam, że ktoś spotkał się z podobnym problemem. Proszę o radę.

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
Odp: Problem z ekranem po wgraniu AM5.0.5.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2008, 21:34:50 »
Pytanko - Automapa oryginalna?

Bo takie problemy najczęściej są z piratami - było na forum już takie pytanie. No i wtedy okazało się że chodzi o pirata.
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2008, 21:44:02 »
Pytanko - Automapa oryginalna?

Bo takie problemy najczęściej są z piratami - było na forum już takie pytanie. No i wtedy okazało się że chodzi o pirata.

Niestety nie jest oryginalna - pirat.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2008, 21:49:57 »
I więcej się na naszym forum nie pytaj o pomoc przy kradzionym oprogramowaniu. Zapoznałeś się z z regulaminem i przyjąłeś jego warunki .
Polecamy wyłacznie oryginały .
Oryginał możesz mieć za naprawdę nieweilką kwotę
potrzebna zgoda

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2008, 21:52:28 »
I więcej się na naszym forum nie pytaj o pomoc przy kradzionym oprogramowaniu. Zapoznałeś się z z regulaminem i przyjąłeś jego warunki .

No właśnie. Oryginał można mieć nawet za 160zł więc nie warto używać pirata.
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2008, 21:54:31 »

Trudno nie przyznać racji. Rozumiem, że nie zdarzyło się Tobie nigdy sięgnąć po jakiekiegokolwiek pirata? Wobec tego rzuć kamień jako pierwszy....

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2008, 22:03:02 »
krzysztofdob tu nie chodzi o jakieś osobiste rzeczy, po prostu taki jest regulamin i pomimo, ze praktycznie wszyscy wiedzą czemu masz tak jak masz to zgodnie z nim nie dostaniesz info.

Natomiast oryginalna AM rozwiąże sprawę pasków definitywnie. Polecam.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2008, 22:07:55 »
krzysztofdob tu nie chodzi o jakieś osobiste rzeczy, po prostu taki jest regulamin i pomimo, ze praktycznie wszyscy wiedzą czemu masz tak jak masz to zgodnie z nim nie dostaniesz info.

Natomiast oryginalna AM rozwiąże sprawę pasków definitywnie. Polecam.

Jasna sprawa. Ok. Dzięki.
Napisane: Grudzień 21, 2008, 22:06:42

No właśnie. Oryginał można mieć nawet za 160zł więc nie warto używać pirata.

Jeśli będziesz tak łaskaw to podaj mi proszę adres gdzie mogę kupić AM za 160.

*

• 7793
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2008, 22:11:33 »
Popatrz się na Allegro - prawie bez przerwy pojawiają się aukcje gdzie dokładnie za tą kwotę nabędziesz AM - z zestawów urządzeń sprzedawanych przez Orange . Oczywiście zawwsze wybieraj ze swojej okolicy aby odebrać osobiście - niektórzy sprzedający czasami chcą sprzedać piraty. Warto też sprawdzać w lokalnych supermarketach - ostatnio w Auchan pojawiają się takie promocje .
potrzebna zgoda

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 21, 2008, 22:13:47 »
Chesz od sprawdzonego sprzedawcy to możesz napisać do mnie na GG.

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 21, 2008, 23:50:21 »
@krzysztofdob
Ja mogę Ci sprzedać AM PL XL w cenie 100 zł. Mam tego pod dostatkiem. Od Kaisera 2 szt , od Diamonda 1 szt, od Rafaela 2 szt. Wszystkie zapakowane w kopertach z kartą Microsd 2gb, z certyfikatem i plastikiem. Używam AM5.2 na karcie z Kaisera więc inne mi nie potrzebne. Napisz na PM jeśli Cię to interesuje to mówisz i masz!

*

• 7793
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 22, 2008, 00:22:06 »
No takich cen się nie spodziwałem - może sam dokupię - przecież to prawie jak przedłużenie licencji - a ze swoim urządzeniem sprzedam swoją
potrzebna zgoda

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 22, 2008, 00:56:24 »
@jas-pik
Proszę bardzo. Kiedy chcesz. Proszę podaj adres a wyślę zaraz po świętach bo teraz nie będę stał w kolejkach na poczcie. Może jeszcze się znajdzie ktoś kto chce kupic Rafaela? Cena do uzgodnienia. Nowiutki, kupiłem go jak CRC zaproponowało mi wymianę płyty głównej w pierwszym Rafaelu. Ten jest nówka. Używany może z tydzień. niestety już bez uchwytu samochodowego bo oddalem go koledze. Zaraz założę chyba sklepik (  :D)

*

• 7793
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 22, 2008, 01:00:12 »
Rafael też mi chodzi pogłowie - ale pewnie po świętach - jak się pozbędę Kaiserka :))
potrzebna zgoda

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 22, 2008, 01:08:40 »
P.S. Ale Jas-pik`u jestes z Wawy więc nie ma problemu. możemy spotkać się przed świętami w wybranej przez Ciebie lokalizacji i czasie.
Napisane: Grudzień 22, 2008, 01:00:33
Zapomnialem, że do wtorku do 15 stej. Później wyjeżdżam w beskidy do rodziny żony. Ale wracam w sobotę. Oferta ważna do wyczerpania zapasów. Jak chcecie mnie sprawdzić to na alledrogo jestem pod tym samym nickiem. Od lat. A tak nawiasem mówiąc " moje słowo nie dym" jak to mówią starzy jak ja indianie hahaha

Napisane: Grudzień 22, 2008, 01:05:30
I zapraszam na dobrą kawę przy okazji zaszczytu poznania osobiście Ciebie. Wyrazy szacunku.