Problem z Cleartype w trybie landscape

• 2 Odpowiedzi
  • 527 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piroprzemo

• 24
  • Sprzęt: HTC Raphael, HTC Hermes
Problem z Cleartype w trybie landscape
« dnia: Listopad 07, 2010, 18:36:34 »
Witam
Ostatnio wziąłem się za gotowanie romu na bazie kuchni Luqa 2.0 ... wszystko ładnie pięknie działa oprócz jednej rzeczy która mnie potwornie denerwuje, mianowicie chodzi mi o wygładzanie czcionek w trybie landscape a raczej jego brak. Żadną znaną mi metodą nie potrafię tego włączyć aby działało w landscape. Próbowałem w AdvancedConfiguration - lipa, zmiana w rejestrze wartości OffOnRotation z 1 na 0 tak samo nic nie daje. Próbowałem nawet 3 razy gotować rom, myślałem po prostu że coś źle zrobiłem jednak bez efektu - dalej nie dziala. Może któryś z forumowiczów miał podobny problem i zna na to jakiś sposób ? Bardzo bym prosił o szybką pomoc
Pozdrawiam

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Problem z Cleartype w trybie landscape
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2010, 18:38:55 »
z założenia cleartype działa tylko w tej orientacji w której są ustawione piksele ekranu, w odwrotnej co najwyżej blur może być :)
Poczytaj sobie jak wygląda działanie cleartype na pikselach w TFT.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline piroprzemo

• 24
  • Sprzęt: HTC Raphael, HTC Hermes
Odp: Problem z Cleartype w trybie landscape
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2010, 18:45:01 »
W sumie to może źle to ująłem. Załączyć się da i nawet działa ale nie wszędzie. W tych rozwijanych menu po prostu zamiast tekstu w zaznaczonym polu jest po prostu kreska, a gdy jakaś funkcja w menu jest nieaktywna (szary tekst) to po prostu wszystkie litery nakładają się tak jakby na jedną. W innych romach jakie testowałem zawsze to dobrze działało w landscape a tu jak na złość nie chce... i pojęcia nie mam co zrobić żeby w końcu zaczęło działać

Połączone: Listopad 07, 2010, 22:38:44
I nikt nie ma pomysłu co z tym zrobić ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2010, 22:38:44 wysłana przez piroprzemo »