Problem z AMIGAnTOMEK 6.5.23529

• 7 Odpowiedzi
  • 1501 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aleextra

• **
  • 158
  • Sprzęt: Universal
Problem z AMIGAnTOMEK 6.5.23529
« dnia: Listopad 17, 2010, 05:02:05 »
Witam! Posiadam od dwóch dni htc touch pro, z systemem AMIGAnTOMEK 6.5.23529. Jestem przyzwyczajony do normalnego windows mobile - więc ten wygląd trochę mi przeszkadza, ale można się przyzwyczaić... Czy wszystkie romy są tak skonstruowane, ze menu start jakoś wyświetla się na cały ekran? Pasek u dołu ma klawisze zamykania itp?

Problemy jakie mam:
- total commander otwiera się na fullscreen nie dając możliwości włączenia innej aplikacji bez zamknięcia (przez menu) total commandera. Głupie rozwiązanie - da się to jakoś zmienić?
- w tej chwili ładuje mi się telefon i sporadycznie, nie wiem co ile wydaje mi dźwięk! W nocy spałem, to nie wiem, czy także wydawał, ale wydaje mi się, że nie. Czy ktoś wie o co chodzi? Czy może "informuje mnie" o tym, że się ładuje? Co jest chyba wiadome, skoro go podpiąłem? Jak wyłączyć ten dźwięk?

dzięki za odpowiedzi, wskazówki na rozwiązanie
pozdrawiam
AleExtra
Happy BA user with wm6.
Teraz MDA PRO... nadal szukam idealnego ROM...

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: Problem z AMIGAnTOMEK 6.5.23529
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2010, 07:11:45 »
Po pierwsze od zadawania takich pytan masz watek z romem.
A jak sie ma TC otwierac? w małym okienku?? Jak chcesz otworzyc co innego to wcisnij przycisk Domek to bedziesz sie mogl dostac gdzie indziej. A do TC powrocisz poprzez Arkswitch (przycisnac lewa czesc gornej belki)
Co do pikniec sprawdz reremind i jego ustawienia.
Jesli przeszkadza ci menu na dole to wgraj build z serii 21xxx
Menu Start jest takie w Windows Mobile 6.5 jak ci nie pasuje to wgraj 6.1 bedziesz mial po staremu
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline aleextra

• **
  • 158
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2010, 08:56:26 »
Do moderatora - jeśli da się połączyć wątki - proszę o zrobienie tego.

Ok, dzięki za odpowiedź. Dobra - z TC powinienem sobie poradzić - trochę paluchy za duże na precyzyjne klikanie, ale jest okey.

Dźwięk pojawia się regularnie, nawet po naładowaniu - do tego nie mam go w żadnych dźwiękach powiadomienia :(
Happy BA user with wm6.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2010, 14:38:59 »
Do moderatora - jeśli da się połączyć wątki - proszę o zrobienie tego.

Ok, dzięki za odpowiedź. Dobra - z TC powinienem sobie poradzić - trochę paluchy za duże na precyzyjne klikanie, ale jest okey.

Dźwięk pojawia się regularnie, nawet po naładowaniu - do tego nie mam go w żadnych dźwiękach powiadomienia :(
Totez mowie sprawdz ustawienia Reremind
Menu Start\Programy\Aplikacje

A co do połączenia wątkow to nie wiadmono z którym bo są dwa z Sense 2.1 i Sense 2.5

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 17, 2010, 17:26:12 »
Witam! Posiadam od dwóch dni htc touch pro, z systemem AMIGAnTOMEK 6.5.23529. Jestem przyzwyczajony do normalnego windows mobile - więc ten wygląd trochę mi przeszkadza, ale można się przyzwyczaić... Czy wszystkie romy są tak skonstruowane, ze menu start jakoś wyświetla się na cały ekran? Pasek u dołu ma klawisze zamykania itp?

Problemy jakie mam:
- total commander otwiera się na fullscreen nie dając możliwości włączenia innej aplikacji bez zamknięcia (przez menu) total commandera. Głupie rozwiązanie - da się to jakoś zmienić?
- w tej chwili ładuje mi się telefon i sporadycznie, nie wiem co ile wydaje mi dźwięk! W nocy spałem, to nie wiem, czy także wydawał, ale wydaje mi się, że nie. Czy ktoś wie o co chodzi? Czy może "informuje mnie" o tym, że się ładuje? Co jest chyba wiadome, skoro go podpiąłem? Jak wyłączyć ten dźwięk?

dzięki za odpowiedzi, wskazówki na rozwiązanie
pozdrawiam
AleExtra

Nie wszystkie. Build 21904 ma menu na górze. Wszystkie windows mobile 6.5 mają menu na całym ekranie. Windows 6.1 =ma menu w ,,pasku".

*

Offline aleextra

• **
  • 158
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 17, 2010, 20:25:15 »

A co do połączenia wątkow to nie wiadmono z którym bo są dwa z Sense 2.1 i Sense 2.5

Hmm.. nie mam pojęcia co to jest Sense. Nawet nie mogę się w to wgłębić bo nie mam kiedy :( Ale poszukam :)

Codo reReminder - to było to! Teraz przynajmniej wiem co się dzieje :) Tylko trochę mało widoczne jest to - czego dotyczy ten alarm :(
Happy BA user with wm6.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 17, 2010, 20:35:51 »
Sense to jest to co widzisz na ekranie :D
Chodzi o to z którego wątku wgrywałeś ROM Z tego przyklejonego (sense 2.1) czy z nieprzyklejonego (Sense 2.5) nazwa watku wskarze ci ktore Sense masz jesli nie rozróżniasz :D

*

Offline palkens

• 413
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 17, 2010, 22:41:59 »
wpisz w googlach sense 2.1 a potem sense 2.5 (w grafice googla) porownaj obrazki z tym co ty masz:P
Mam Touch prO i jest mi z tym dobrze:D