Witam.
Wyświetlacz mojego HTC Touch Pro przestał dzisiaj reagować na dotyk. 
Sytuacja ma się tak:
Koło godziny 18 wszystko było jeszcze wporządku. Telefon normalnie działał, wszystko było ok. Kiedy wracałem do domu ze sklepu (koło 21:20) chciałem zadzwonić do siostry, bo nie zabrałem kluczy. Nie udało się.
Podświetlenie działa, widać, że
telefon normalnie działa, widać ekran główny. Klawisze pod wyświetlaczem również działają. Tak więc można zobaczyć po naciśnięcu zielonego dialer, a po dłuższym naciśnięciu przycisku o góry obudowy opcje (reset, wyłączanie, wygaszanie ekranu). Niestety telefon nie reaguje na dotyk, nie moge nic zrobić.
Zrobiłem SR licząc, że zamulił, ale to nic nie dało, nie moge teraz nawet wpisać kodu PIN.
HR również nie przyniósł skutków.Co może być przyczyną tego uszkodzenia?Zapewne jest to wina sprzętu, coś kiedyś czytałem o jakimś elemencie /digitizer/, który odpowiada za działanie wyświetlacza i czasami lubi się odkleić. Czy to jest to coś? Jeśli tak, to
jak sobie z tym poradzić?Telefon jest na gwarancji, więc nie ma problemu, żeby go tam wysłać, ale najpierw musze
zmienić ROM na oryginalny (rekonstruowany) z Orange, a do tego
potrzeba przecież używać wyświetlacza...To pewnie nic nie wniesie do tematu, ale
mój ROM to:
Energy.RAPHAEL.21914.Sense2.5.Cookie.GTX [z dn. 18.08]
RadioROM: 1.14.25.35, rilphone ten sam.
Proszę o pomoc!