Powiadomienia poprzez miganie kółka

• 17 Odpowiedzi
  • 3422 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szqudii

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD 2
Powiadomienia poprzez miganie kółka
« dnia: Luty 12, 2009, 23:11:16 »
Witam, szukam funkcji która mogła by włączyć miganie kółka gdy jest po prostu włączone GSM, tzn. jak przyjdzie SMS to kółko miga szybko a mi chodzi o to żeby gdy działa telefon a nie jest włączone podświetlanie ekranu od czasu do czasu sobie mrugnął ;)
2 pytanie czy można tak zrobić aby mrugało szybko także wtedy gdy jest włączone BT lub GPS?
Pozdrawiam.

Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
Odp: Powiadomienia poprzez miganie kółka
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2009, 23:23:02 »
Z tego co się orientuję (a sam już kiedyś o to pytałem) to musisz napisać program, żeby to wszystko działało, ale chyba się da skoro przy smsie i nie odebranym połączeniu potrafi mrugac :P

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2009, 23:34:05 »
Kupiłem ten telefon jako używany i był tam wgrany Proven 1.09 i właśnie tam mrugało mi od czasu do czasu kółko ale tamten ROM miałem tylko pół dnia bo oczywiście musiałem od razu wgrać inny nowszy ROM.. ale jak teraz wróciłem na 1.09 to nie ma z automatu włączonej tej funkcji także szukam i szukam i nigdzie nie ma więc pytam.
Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2009, 23:49:08 »
Kupiłem ten telefon jako używany i był tam wgrany Proven 1.09 i właśnie tam mrugało mi od czasu do czasu kółko ale tamten ROM miałem tylko pół dnia bo oczywiście musiałem od razu wgrać inny nowszy ROM.. ale jak teraz wróciłem na 1.09 to nie ma z automatu włączonej tej funkcji także szukam i szukam i nigdzie nie ma więc pytam.
W PROvenie nigdy nie było takiej funkcji aby kółko migało przy włączonym GSM, BT czy WiFi. To miganie musiało być spowodowane czymś innym.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2009, 23:56:10 »
Napisałem że kupiłem telefon z wgranym provenem i pewnie tam ktoś cos wgrał lub ustawił tak, że to kółko mrugnęło  sobie tak co około 5 sekund tylko wtedy gdy było włączone GSM, tylko co i gdzie ustawić?

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 13, 2009, 00:08:00 »
Nie mam zielonego pojęcia co to mogło być i dlaczego migało, skontaktuj się może z poprzednim właścicielem, może on Ci coś podpowie. Możiwe jest też, że to miganie to była informacja o jakimś zdarzeniu lub bateria Ci się rozładowywała ;)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline ankhazam

• *
  • 86
  • Sprzęt: Rafałek xD
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 13, 2009, 01:08:07 »
Nie ma kontroli nad błyskotką kółka. Mryga ona sobie jak masz jakąś wiadomość/e-mail/powiadomienie/telefon/stan ładowania. Po prostu tak działa.

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 11, 2009, 21:30:34 »
Odświeżam, jakby się ktoś natknął na sposób...

PS. Sprawdzał ktoś czy może w nowych ROMach (tych z TP2) pojawi się taka możliwość?

*

Offline DomBros

• **
  • 146
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 11, 2009, 22:07:47 »
też jestem ciekaw bo naprawdę można by to wykorzystać na różne sposoby tak jak wykorzystują na różne G-Sensor,
szkoda jeszcze, że HTC nie pomyślało i nie dało tego światełka w różnych kolorach

ale jak zaczyna mi się wydawać to HTC Touch Pro to tylko bardzo przypadkowo dosyć udany PDA z modułem telefonu,
a obecna polityka HTC utwierdza tylko mnie w tym przekonaniu - czytaj zero innowacji w nowych modelach
HP iPAQ hx2410 => HTC Touch Pro EnergyROM 3.0

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 11, 2009, 22:10:14 »
Nie ma takiej możliwości z tego co przeryłem wszystkie fora i tematy to jest możliwość tylko dla powiadomień np. o sms itp. ale żeby sobie mignęło czasami to nie można.
Np. dla omni ostatnio samsung udostępnił oficjalnie jak działa czujnik przyśpieszenia i diody powiadomień, dzięki temu można zaprogramować je tak żeby sobie mrugnęły od czasu do czasu a w htc cicho.

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 13, 2009, 00:10:01 »
Trzeba troche poczekać bo jak się dobrali do dpada i go scrole dodali, to i tu może któs sie postara. Co prawda tylko białe ale za to aż 4 diody sa do dyspozycji, to juz wystarczało by żeby każda migała pojedynczo infromując o innej włączonej funkcji. A są jeszcze sekwencje i zapalanie kilku diod na raz. W tej chwili "zajęte" są tylko wszyskie diody na raz (rozładowanie) fala góra dół (ładowanie) i obrót (powiadomienie). Tylko pytanie jak bardzo trzeba "wleźć" w urządzenie żeby inne kombinacje dodać. Ja niestety nie mam takiej wiedzy.

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 24, 2009, 21:13:39 »
"nueled" chyba byl dla kaisera :) gdzies czytalem o nueled2 dla daimond/touch pro

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 27, 2009, 08:10:18 »
http://www.nuerom.com/BlogEngine/page/nueLED2.aspx

tu masz bibliotekę, która jest OS.

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 30, 2009, 20:10:10 »
Noo pięknie za pomocą przykładowego programu można włączać poszczególne diody pojedynczo teraz żeby ktoś napisał prosty programik który by włączał środkową diodę okresowo co np 30 sekund albo co minute ;) i było by cacy. Można też zrobić duuużo więcej funkcji aby przy nieodebranym sms lub połączeniu migała co 1 sekundę albo migały każda po kolei - środkowa - ziel. słuchawka - czerwona słuchawka - back - home itd ;)

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 03, 2009, 23:25:51 »
Przede wszystkim przydała by się sygnalizacja aktywnej rozmowy, najlepiej "czerwoną" słuchawką, bo jak wyświetlacz się wyłączy to nie wiadomo czy rozmowa jest czy jej nie ma i można nieźle umoczyć jak się człowiek nie rozłączy skutecznie.

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 04, 2009, 11:33:48 »
Ale druga osoba też sie rozłaczy, to nawet jeśli ta pierwsza tego nei zrobi to polaczenie nie bedzie naliczane
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 04, 2009, 17:53:12 »
Jak się druga osoba rozłączy to połączenie się rozłącza, ale jak druga osoba też ma TP albo diamonda?

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 04, 2009, 22:57:28 »
To zawsze mozna spojrzeć na wyświetlacz, albo liczyc na łód szcześcia:P
Przy naciskaniu "czerwonej" słuchawki jest pikniecie, to oznacza ze sie idało wcisnać :)
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem