Rysa na ekranie - wymiana wierzchniej warstwy wyswietlacza

• 5 Odpowiedzi
  • 1291 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miendlak

• 14
  • Sprzęt: HTC Touch Pro :)
Rysa na ekranie - wymiana wierzchniej warstwy wyswietlacza
« dnia: Listopad 24, 2008, 10:13:10 »
Witam. Mam problem i ogromnie mi zalezy na jak najszybszym rozwiazaniu go. Mianowicie na ekranie mojego TP pojawila sie wielka (podejrzewam ze zmutowana) rysa. A bylo to tak: pewnego razu wyjmujac TP z kieszeni poczulem, ze cos jest nie tak. Patrze - folia zniknela. Miala malego zadziorka w rogu i wnetrze mojej kieszeni ja ladnie sciagnelo. A jak wiadomo po zdjeciu folia juz sie nie nadaje do uzytku. Wiec czym predzej zamowilem nowa folie (tym razem Brando), zeby jak najszybciej bezbronny i nagi ekran czyms zakryc. Folijka miala przyjsc za 2 dni. Rownoczesnie mam czarnego kociucha, ktory wita sie ze mna zwyczajnie wieszajac sie na mnie pazurami. Pech chcial, ze akurat mialem TP w kieszeni ekranem do zewnatrz, bez zadnej folii i kociuch pazurkiem przez spodnie zrobil TAKA ryse o ---------------------- taka. Piekna teczowa ryse. Jestem pewien, ze zadna folia tego nie zakryje, pasty polerskiej nie uzyje, bo przyjrzalem sie budowie ekranu i wiem ze to poprostu nie jest do tego. Chyba jedyna opcja zeby sie tego pozbyc jest wymiana wierzchniej "warstwy" wyswietlacza. Slyszalem/czytalem, ze jest to mozliwe. Tylko nie znam szczegolow. Dodam, ze telefon nie jest na gwarancji, wiec serwis odpada (chyba ze zrobi to za jakas kosmiczna oplata). Ile to moze kosztowac? Do kogo mam sie zwrocic? Z gory dzieki za pomoc i za to ze dotrwaliscie az tutaj :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2008, 14:21:32 wysłana przez miendlak »
ROM: ROMeOS v1.30 WWE
Radio: 1.02.25.19
Protocol: 52.33.25.17W

Odp: Rysa na ekranie - wymiana wierzchniej warstwy wyswietlacza
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 25, 2008, 23:36:25 »
1. Wymień kota.

2. Moja żona ostatnio w złości rzuciła moim TP o podłogę  :O Na szczęście nic się nie stało, ale żonę chyba oddam do serwisu...tylko gdzieś podziałem gwarancję  :ok:

*

Offline miendlak

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 26, 2008, 10:50:05 »
1. Jakby moj kot przeczytal tego posta to by mi chyba gardlo poderznal w nocy zebym nie zdazyl nawet o tym pomyslec :O
2. Slyszalem ze przy wschodniej granicy sa serwisy, ktore chetnie za mala oplata poddaja procesowi utylizacji (napraw chyba nie prowadza) wszelkie wadliwe zenskie osobniki :E

*

Offline MoVeR

• 35
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 26, 2008, 14:50:35 »
"Moja żona ostatnio w złości rzuciła moim TP o podłogę"  - jesli to nie zart, to masakra. zrobilbym dokladnie to samo z zona. a rozwod to juz na bank nastepnego dnia by dostala zamiast kwiatow. (i nawet nie chodzi o TP, lecz o sam fakt).  no ale nie moja sprawa.   jak sobie poscielesz tak sie wyspisz... ;)

co do kota - kup mu drapak i niech tam ostrzy pazury ;)

a co do obudow do TP to sam jestem ciekawy, bo jakos nie jestem zwolennikiem naklejania czegokolwiek na ekran. czy noszeniu telefonu w ogromnym pokrowcu, zeby tylko nie daj boze malej ryski nie zrobic. od tego jest tel zeby z niego korzystac :). a ze sie minimalnie rysuje to normalna sprawa :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2008, 21:53:54 wysłana przez MoVeR »

*

Offline ZdaD

• 3
  • Reprezentuje JP
  • Sprzęt: Samsung i8510 + 4GB SanDisk, Fujitsu Siemens E8410 + Era Blueconnect
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 26, 2008, 17:50:55 »
największy problem w tym, że na aukcjach nie ma zastępczych obudow do HTC...swego czasu szukałem tylnej odubowy do Diamonda
FORUM TO NIE SŁUP OGŁOSZENIOWY! PROSZE ZAPOZNAĆ SIĘ Z REGULAMINEM (OleYek) - chyba Bolek...

*

Offline miendlak

• 14
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 26, 2008, 22:38:24 »
a co do obudow do TP to sam jestem ciekawy, bo jakos nie jestem zwolennikiem naklejania czegokolwiek na ekran. czy noszeniu telefonu w ogromnym pokrowcu, zeby tylko nie daj boze malej ryski nie zrobic. od tego jest tel zeby z niego korzystac :). a ze sie minimalnie rysuje to normalna sprawa :)

Problem w tym, ze to nie jest mala ryska. Tym bym sie nie przejmowal. To jest GIGA MEGA RYSA :( Jest super gleboka i naprawde przeszkadza... ciekawe czy da sie z tym cos zrobic :-?