Pomoc nowemu użytkownikowi TP

• 3 Odpowiedzi
  • 688 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zoniC

• 2
  • Sprzęt: Raphael | N70
Pomoc nowemu użytkownikowi TP
« dnia: Kwiecień 21, 2009, 23:47:48 »
Witam wszystkich. Miło, że istnieje tak obszerne forum o PDA a szczególnie o HTC, więc będę tu raczej aktywnym użytkownikiem :D

Jestem właścicielem tego fajnego fona od 2 tygodni. Jak na razie w większości poznałem wszystkie funkcje TP, lecz mam kilka pytań przeglądają PDAclub i xda:
a) Co daje nowy ROM i czy ten fabryczny (telefon wzięty z Orange) jest aż tak straszny jak to było w niektórych Nokiach?
b) Widzę, że jest już WM6.5. Czy warto przerzucać się na niego z 6.1 i czy będę mógł powrócić do 6.1, czyli stanu jaki mam teraz?
c) Teraz karta pamięci. Nie wiem gdzie to przeczytałem, ale się łudziłem do dzisiaj, że Raphael ma 4GB wewnętrznej, dopóki nie spojrzałem ile mi jeszcze zostało filmu do kręcenia możliwego :P Czy są jakieś ograniczenia co do rozmiaru obsługiwanej karty pamięci? Bo myślę nad 8GB.
d) Jakie programy robiące telefon bardziej przyjazny dla użytkownika, bądź pierwszorzędne (potrzebne na każdym PDA) warto zainstalować?
e) Jakimś cudem, na ekranie jeszcze przed założeniem folii zrobiła się rysa (możliwe że zrobiłem ją sam, może ktoś z rodziny). Czy są jakieś środki chemiczne (mam na myśli jakąś pastę), aby tą rysę w jakimś stopniu przynajmniej zniwelować?
f) Wgrałem do urządzenia kilka utworów MP3. Kiedy chcę ustawić jeden jako dzwonek, wyskakuje błąd w kopiowaniu do folderu Moje dźwięki dzw i każe mi sprawdzić stan wolnego miejsca. Miejsce wolne jest, MP3 ważą po 2-3MB. Jakieś rozwiązanie na to?

Więcej grzechów nie pamiętam, resztę powinienem sobie przypomnieć jutro. Z góry dzięki za odpowiedzi :)
Raphael 100 w trakcie modyfikacji...

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
Odp: Pomoc nowemu użytkownikowi TP
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 22, 2009, 00:08:57 »
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

*

Offline ArdyH

• 12
  • Sprzęt: HTC Radar
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2009, 07:47:21 »
No i następny leń  :P( oczywiście bez urazy )
Ad.
a)   Przyjęte jest że wszystkie Romy z forum są lepsze od oficjalnych typu Orange, era itp. Więcej nie będę się rozpisywał na ten temat  :E

ALE PAMIĘTAJ by przeczytać FAQ !!! (Tam masz podane jak zmienić Rom na inny i oczywiście na własną odpowiedzialność…).
b) To już jest kwestia gustu i guściku, a co do zmiany spowrotem z 6.5 na 6.1 nie ma problemu i oczywiście pamiętać o przeczytaniu FAQ.
c) Tyle co mnie wiadomo to Diamond posiada wbudowaną pamięć 4gb a nie Tuch Pro, oczywiście jak najbardziej polecam 8gb bo w tedy nakręcisz sporo filmu oczywiście ustawiając wcześniej zapis na kartę  :)
d) Oj szkoda się rozpisywać bo jest tego sporo i dużo zależy co i kto potrzebuje… po prostu musi ruszyć u Ciebie wyszukiwarka            z       forum (co z resztą linka dostałeś od LukAnt’a) :wink:
e) Chemicznie możesz czyścić paznokcie :P  a  tak poza tym lepiej nie czyścić niczym chemisznym bo możesz więcej krzywdy dla dotykowego wyświetlacza zrobić niż pożytku tylko pozostawić folię ochronną jak już nałożyłeś i żyć z tym przykrym fantem :P.
f) Bynajmniej nie pamiętam bym miał taki problem więc nie pomoge…

Może zbyt wylewny nie byłem ale może coś Tobie pomogło przede wszystkim czytać forum i jeszcze raz czytać, na pewno pogłębisz swoją wiedzę i wątpliwości.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2009, 07:49:44 »
Więcej grzechów nie pamiętam, resztę powinienem sobie przypomnieć jutro. Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Nie radzę bo skończy się warnem, za to polecam lekturę Regulaminu, tego działu i całego forum. Zawsze pomocna jest wyszukiwarka. Zamykam
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G