Witam wszystkich. Miło, że istnieje tak obszerne forum o PDA a szczególnie o HTC, więc będę tu raczej aktywnym użytkownikiem

Jestem właścicielem tego fajnego fona od 2 tygodni. Jak na razie w większości poznałem wszystkie funkcje TP, lecz mam kilka pytań przeglądają PDAclub i xda:
a) Co daje nowy ROM i czy ten fabryczny (telefon wzięty z Orange) jest aż tak straszny jak to było w niektórych Nokiach?
b) Widzę, że jest już WM6.5. Czy warto przerzucać się na niego z 6.1 i czy będę mógł powrócić do 6.1, czyli stanu jaki mam teraz?
c) Teraz karta pamięci. Nie wiem gdzie to przeczytałem, ale się łudziłem do dzisiaj, że Raphael ma 4GB wewnętrznej, dopóki nie spojrzałem ile mi jeszcze zostało filmu do kręcenia możliwego

Czy są jakieś ograniczenia co do rozmiaru obsługiwanej karty pamięci? Bo myślę nad 8GB.
d) Jakie programy robiące telefon bardziej przyjazny dla użytkownika, bądź pierwszorzędne (potrzebne na każdym PDA) warto zainstalować?
e) Jakimś cudem, na ekranie jeszcze przed założeniem folii zrobiła się rysa (możliwe że zrobiłem ją sam, może ktoś z rodziny). Czy są jakieś środki chemiczne (mam na myśli jakąś pastę), aby tą rysę w jakimś stopniu przynajmniej zniwelować?
f) Wgrałem do urządzenia kilka utworów MP3. Kiedy chcę ustawić jeden jako dzwonek, wyskakuje błąd w kopiowaniu do folderu Moje dźwięki dzw i każe mi sprawdzić stan wolnego miejsca. Miejsce wolne jest, MP3 ważą po 2-3MB. Jakieś rozwiązanie na to?
Więcej grzechów nie pamiętam, resztę powinienem sobie przypomnieć jutro. Z góry dzięki za odpowiedzi