POMIJANIE WYRÓWNYWANIA EKRANU (KALIBRACJA)

• 43 Odpowiedzi
  • 17981 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMIJANIE WYRÓWNYWANIA EKRANU (KALIBRACJA)
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 17, 2010, 17:21:26 »
Dzięki za odpowiedzi zastanawia mnie zachowanie mojego HTC po wczorajszych próbach zostawiłem go kilka godzin  , przycisnąłem tylko przycisk wyłącz gdy się obudziłem i załączyłem kalibracja normanie przeszła dało się z niego korzystać ale do pewnego momentu pobrałem program remote screen alignment zainstalowałem pojawiły się 3 pozycje klikając na pierwszą z nich  ( SKIP- Pomijać  ) pojawia mi się komunikat o treści An error occured while white trying to perform the operation przy wybraniu pozycji ( Retrieve oraz Alignment ) pojawia mi się The screnn aligment information ha Been success Fuldy stored. Nie wiem dlaczego nie chce pomijać mi kalibracji przy pierwszej pozycji czy może być to przyczyna Mymobile po RS telefonu uruchamia się automatycznie Mymobile czy może to być jego przyczyna , że pozycja SKIP nie uruchamia się ? , prosił bym także o podanie ROMów Exquisite 4.14 i 4.15 próbowałem pobrać z tego linka http://62.69.206.27/forum/raphael/(rom)(wm-6-5-5)-exquisite-4-07-by-programatix/30/ lecz niestety chyba są uszkodzone lub zablokowane klikając na ROM 4.14c (Sense 2.5): Download ROM 4.14b (Sense 2.1): Download brak powodzenia. Dodam jeszcze pewną uwagę może to faktycznie wina dyfuzora ponieważ gdy w telefonie nacisnę przycisk on/off i zostawię na jedną godzinę wszystko powraca ale mija 2 min i ekran znowu przenosi mnie w inne miejsce które wskazuję,  co może być przyczyną czy faktycznie zmiana romu pomoże czy to jakaś wada wyświetlacza jak to sprawdzić ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 19:20:10 wysłana przez domeryk »

« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 17, 2010, 19:28:51 »

« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 17, 2010, 21:50:30 »
Dzięki za linka udało mi się skalibrować telefon na razie od kilku godzin wszystko zachowuję się dobrze może to chwilowe , tylko zauważyłem że nie posiadam żadnych dzwonków muszę je dograć bo ani wibracja mi nie działa sprawdzałem w ustawieniach po prostu są nazwy ale niema możliwości podsłuchania wszystko czy jest to spowodowane HR czy może muszę obecnie wgrać inne radio ponieważ zostało stare fabryczne do czego ono mi posłuży to przez to że wyczyściłem pamięć telefonu i po wgranie nowego romu należało by wgrać wszystko od nowa , dodam także fakt iż wgrałem piosenkę poprzez Activesync i też widzę ją w telefonie pamięci ale nie mogę otworzyć nie słyszę dźwięku jestem po prostu zielony

« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 17, 2010, 22:22:33 »
ja mam radio 1.14.25.35, do tego ROM 4.14 w wersji sense 2.1 i nie mam żadnych problemów z telefonem. Nie mam pojęcia czemu Ci dzwoni nie działają...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 22:28:06 wysłana przez wujtruj »

« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 17, 2010, 23:26:33 »
Także nie wiem ustawiłem na wibracje wrzuciłem sobie na pamięć  muzykę ale nie odtwarza ich nie wiem dlaczego można prosić  o opis lub screna   do tego ROMA 4.14 w wersji sense 2.1 co on posiada ?

« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 25, 2010, 15:23:57 »
Ponownie chciałbym ponarzekać wgranie nowego softu na długo nie pomogło niby telefon działa ale zaraz się zawiesza można tylko go odblokować,  jedynie mu pomaga opcja on/off  po 2 godzinach spoczywania  powraca do stanu ale można maxymalnie z 30 min korzystać sprawnie z niego,  czasami dłużej nie wiem czym jest to spowodowane. Próbowałęm pobrać jakiego kolwiek linka ze strony powyżej lecz pojawia mi się strona przeglądarki i białe tło po kliknięciu np.: 26/05/2010: Exquisite V4.14a - 23569 (Sense 2.1 + Titanium) (Sense 2.5 + Titanium) czy muszę być tam zarejestrowany aby można było bez klopotów pobrać roma Wujtruj mam prośbę możesz mi podać sprawnego linka do twojego roma I radia sprawdzę co u mnie będzie się działo po wgraniu tego softu.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 25, 2010, 16:09:38 »
Zainstaluj provena,nie ma tylu błędów co te wynalazki.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 25, 2010, 17:49:30 »
To dziwne. Przed chwilą sprawdziłem i 4.14a z Sense 2.5 i normalnie link przenosi mnie na easy-share: http://www.easy-share.com/1910375317/ExquisiteV4.14a.23569.Sense2.5.rar
Trzeba odczekać 15sek i można ściągać.

Ja mam 4.14b z Sense 2.1, ale plik został usunięty z serwera. Ani ROMu ani Radia nie mam na HDD, także ściągnij sobie ROM np. 4.14a albo najnowszy (ja z niego zrezygnowałem tylko dlatego że mam jakąś dziwną kartę SIM i mi SMSy nie dochodzą na tym ROMie (nowa paczka odpowiedzialna za SMSy w nim jest). Na innych kartach SIM testowałem i ROM 4.16 b. fajnie śmiga.
Rilphone znalazłem i wrzuciłem tutaj: http://www.przeklej.pl/plik/raph-1-14-25-35-rilphone-cab-001b42a5j1dc

« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 26, 2010, 17:23:50 »
Zainstaluj Provena to jakiś nowy soft można prosić o linka do niego , próbowałem po rozpakowaniu wgrać ExquisiteV4.14a.23569.Sense2.5 ale przy 1% mi wywala i mam komunikat error 244 Invalid model id i jeszcze pod spodem mam informacje His update utillity Carnot be used for your PDA Phone. Please check your update utillity. Może jednak spróbować inną wersje ?

« Odpowiedź #39 dnia: Grudzień 28, 2010, 13:57:11 »
Witam jestem nowy na tym forum. Od niedawna jestem posiadaczem imate jaq3. System był w języku angielskim więc postanowiłem zainstalować polski 6.1. Po instalacji mam problem z kalibracją i nie mogę jej pominąć. Na poprzednim systemie wystarczyło utworzyć plik na karcie pamięci o nazwie welcome.not. Myślałem ze po instalacji wm 6.1 będzie tak samo jednak ta sztuczka już nie działa. Przeczytałem cały temat ale nie potrafię rozwiązać tego problemu. Nie jestem obeznany w temacie i nie miałem wcześniej do czynienia z windowsem mobile i nie wiem co to AS... itp.  mam też problem z podłączeniem się do komputera nie mam sterowników do tego urządzenia i nie mogę ich znaleźć. Myślę że z waszą pomocą uda mi się rozwiązać ten problem. Proszę o pomoc w ominięciu tej kalibracji.

*

NikoPL

« Odpowiedź #40 dnia: Grudzień 28, 2010, 14:23:47 »
Bo plik welcome.not musi być umieszczony w głównym folderze urządzenia, a nie karcie pamięci.  :ok:
Po 2 nie wydaje mi się, żeby jaq miał coś wspólnego z rafałkiem.
Co do sterowników, jeśli masz XP zainstaluj Active Sync (AS).
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2010, 14:25:19 wysłana przez NikoPL »

« Odpowiedź #41 dnia: Grudzień 28, 2010, 14:30:17 »
Poprzednio umieszczałem plik na karcie pamięci i skutecznie omijał kalibracje. Skoro teraz ma być na pamięci telefonu, jak go tam umieścić? Jeśli ma ktoś ma namiary na sterowniki i program do tego modelu proszę o link. No i instrukcję jak tego dokonać ;)

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #42 dnia: Grudzień 28, 2010, 15:00:13 »
Poprzednio umieszczałem plik na karcie pamięci i skutecznie omijał kalibracje. Skoro teraz ma być na pamięci telefonu, jak go tam umieścić? Jeśli ma ktoś ma namiary na sterowniki i program do tego modelu proszę o link. No i instrukcję jak tego dokonać ;)
Aby połaczyć jakiekolwiek (niezaleznie od modelu) urządzenie z Windows Mobile do kompa potrzebujesz:
1. ActiveSync (o ile masz Windows Xp lub wczesniejsze
lub
2. Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile w przypadku Visty i Windows 7
i jedno i drugie wygooglasz bez problemu. Nic wiecej nie jest potrzebne
Pytenie tylko po co omijac kalibracje?
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #43 dnia: Grudzień 28, 2010, 15:11:03 »
Kalibrację muszę ominąć bo mam uszkodzony dotyk.

Już sobie poradziłem za pomocą tego programu ActiveSync Dzięki
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2010, 19:11:26 wysłana przez marcin0557 »