połączenie z internetem

• 5 Odpowiedzi
  • 1390 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JaroKolo

• **
  • 127
  • Sprzęt: SPV M3000 => Eten X500 => Raphael => HD2 ;-)
połączenie z internetem
« dnia: Styczeń 14, 2009, 13:31:32 »
Witam,

czy istnieje opcja wyboru priorytetu połączenia z internetem. Jeżeli tak to jak ją ustawić. Pytam, gdyż wstępnie mój TP na siłę i od ręki (sam inicjował) łączył się przez Era internet - znacie już mojego operatora. Zmieniłem w Ustawienia -> Połączenia -> Połączenia -> Zaawansowane -> Wybierz sieci na My Work Network - obie opcje. I znowu surprise  :mad: łączy się teraz przez WiFi ale jak Wi Fi ma wyłączone to już ery nie zainicjuje. Marzeniem moim jest więc sytuacje ustawienia w pierwszej kolejności WiFi a jak nie ma to samoczynne zainicjowanie Ery. Oby ktoś mógł mi coś poradzić.

Pozdrawiam

JK

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: połączenie z internetem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2009, 14:06:20 »
Tak przecież jest, musiałeś namieszać. Standardowo jak masz WiFi włączone to ma priorytet a jak nie ma to leci po GPRS.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline robakk

• *
  • 74
  • Sprzęt: Iphone 4
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2009, 14:24:04 »
Ja też mam domyślnie ustawione priorytet dla WiFi. Problem za to mam z You tube bo przez wifi nic nie aktualizuje - łączy się i łączy i okno jest puste a przez era internet od razu łapie. najśmieszniejsze jest to że ostatnio sam się przełącza na gprs.
Kiedyś na forum był taki cab który monitował każde połączenie gprs i czekał na potwierdzenie zanim połączył - przez szukaj nie potrafię tego odnaleźć więc gdyby miał namiar będę wdzięczny.
Myślisz - nie mów.
Mówisz - nie pisz.
Napisałeś- wiedziałeś co robiłeś

*

Offline JaroKolo

• **
  • 127
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 14, 2009, 15:03:59 »
Ja też mam domyślnie ustawione priorytet dla WiFi. Problem za to mam z You tube bo przez wifi nic nie aktualizuje - łączy się i łączy i okno jest puste a przez era internet od razu łapie. najśmieszniejsze jest to że ostatnio sam się przełącza na gprs.
Kiedyś na forum był taki cab który monitował każde połączenie gprs i czekał na potwierdzenie zanim połączył - przez szukaj nie potrafię tego odnaleźć więc gdyby miał namiar będę wdzięczny.

modaco nodata o ile dobrze pamiętam. Mam go nawet gdzieś ściągniętego. a tu masz link http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=110506.0
Napisane: Styczeń 14, 2009, 15:01:06
Tak przecież jest, musiałeś namieszać. Standardowo jak masz WiFi włączone to ma priorytet a jak nie ma to leci po GPRS.

Sorrki ale się nie zgodzę  :mad: Problem miałem zanim zacząłem mieszać - gdyż obojętne od tego czy miał wifi załączone to samodzielnie i bez pytania nawiązywal Ere a jak przełączyłem to za cholery nie chce już sam nawiązać ery!!! :mad:

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 14, 2009, 16:18:43 »
JaroKolo nie musisz się zgadzać ale takie są fakty, w WM tak jest  :) Jeśli jesteś połączony (a nie że Ci się wydaje) przez WiFi to masz net na tym połączeniu i GPRS nie odpala. Spróbuj na nowo ustawić sobie połączenie do pobierania danych, masz tu link do programu:

http://www.wrzuta.pl/pliki/pV7f26oiVv/htc_network_wizard-5_operatorow
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline JaroKolo

• **
  • 127
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2009, 16:04:52 »
JaroKolo nie musisz się zgadzać ale takie są fakty, w WM tak jest  :) Jeśli jesteś połączony (a nie że Ci się wydaje) przez WiFi to masz net na tym połączeniu i GPRS nie odpala. Spróbuj na nowo ustawić sobie połączenie do pobierania danych, masz tu link do programu:

http://www.wrzuta.pl/pliki/pV7f26oiVv/htc_network_wizard-5_operatorow

Wizard jest zainstalowany w ROMie qsqi, ale i tak dzięki. Sprawdzę to na nowych ustawieniach w poniedziałek i potwierdzę czy masz rację. Pozdrawiam

JK