Pogodynka i internet tylko po wifi?

• 5 Odpowiedzi
  • 1288 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
Pogodynka i internet tylko po wifi?
« dnia: Grudzień 23, 2008, 00:24:43 »
Szukam sposobu by jedyną możliwością korzystania z neta za pomocą TP było podłączenie do wifi. Chodzi o to by internet i pogodynkę łączyć tylko w ten sposób, a nie jakieś GPRSy i inne kasę nabijające połączenia. A może samą pogodynkę da się ustawić tak by pobierała aktualizacje tylko przez wifi? Cała sprawa zaintrygowała mnie, gdy na swoim rachunku zobaczyłem nabite pakiety danych, najprawdopodobniej przez nie umyślne bawienie się pogodynką :-| Ale nie ukrywam, że trwałe wyłączenie wszelkiego typu połączeń z netem, typu GPRS, EDGE i wszystkie inne, było by idealnym rozwiązaniem. Jest na to jakiś sposób?

PS. Wydaję mi się, że takiego tematu jeszcze nie było, albo po prostu mi umknął. Jeżeli tak to temat do zamknięcia.

*

Offline TheBadBoy

• 14
Odp: Pogodynka i internet tylko po wifi?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2008, 01:55:50 »
To powinno załatwić sprawę...
http://www.modaco.com/content/pocket-pc-software/246171/new-free-utility-nodata/
Za pomocą tej niewielkiej aplikacji możesz wyłączyć połaczenia GPRS i powinno być po problemie z uciekająca z konta kasą  :ok:

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2008, 08:49:38 »
A jak dla mnie to lepiej zmienić ustawienia w telefonie tzn:

Start > Ustawienia > Połączenia > Połączenia > Zaawansowane > Wybierz sieci > Ustawić w obu opcjach "Sieć w firmie"

I po kłopocie, bez instalowania cabów itp  :ok:
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 23, 2008, 09:22:45 »
Nie wiem czy to działa ale w AdvacetConfig widziałem opje wyłączania poszczególnych ustawień połączeń. Czyli można zablokować ustawieni np. GPRS, WAP itp. a zostawić dostępne MMS bo pamiętaj że jak zablokujesz całego neta to ani nie ściąniesz ani nie wyślesz MMS. A w AC wygląda na to że można zablokować net jednocześnie nie blokjąć MMS

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2008, 19:22:15 »
Witam
być może lepszym rozwiązaniem będzie instalacja (co prawda płatnego) programu SPB wirless monitor, z tego co piszą na stronie app, ma za zadanie wyeliminować niechciane połączenia  np przez GPRS, i jeżeli jakaś app łączy się z netem program pyta czy zezwolić i nawet chyba można tworzyć profil/warunki połączeń:). Szybszym i tańszym sposobem jest wyłączenie automatycznej aktualizacji i włączenie ręcznej (sposób szybki, darmowy i nie potrzebuje kolejnej app działającej w tle).
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 26, 2008, 20:51:44 »
A to co napisałem wcześniej to pies?
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA