podkrecanie procka

• 4 Odpowiedzi
  • 1724 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

podkrecanie procka
« dnia: Październik 23, 2009, 19:47:33 »
siema zastanawiam sie jak podkrecici czym procek w htc pro?

Odp: podkrecanie procka
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2009, 20:49:19 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=144452.0
ale od tamtej pory nic nie ruszyło.

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2009, 21:53:09 »

Kolego chyba chcesz upiec qualcoma który i tak już jest podkręcony z 400 na 520MHz bo to ten sam co w Kaiserze tylko po lekkim tuningu :P

Wiec zapomnij o jakimkolwiek podkręcaniu...już na standardowej częstotliwości grzeje sie niemiłosiernie,a podczas ładowania i nawigacji w ciepłe dni nawet sie przegrzewa!!!
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 23, 2009, 22:05:20 »
Uzyj szukajki, bylo setki razy :-|
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 24, 2009, 19:29:36 »

Kolego chyba chcesz upiec qualcoma który i tak już jest podkręcony z 400 na 520MHz bo to ten sam co w Kaiserze tylko po lekkim tuningu :P

Wiec zapomnij o jakimkolwiek podkręcaniu...już na standardowej częstotliwości grzeje sie niemiłosiernie,a podczas ładowania i nawigacji w ciepłe dni nawet sie przegrzewa!!!
Hmmm ciekawa teoria. A ja myślałem, że poprzednie modele miały wadę.
Niech sobie przypomnę jak miałem Hermesa to już się grzał  z gps`sem po BT na przedniej szybie, a nie miał przecież wbudowanego i z prockiem szajsunga. Cofnijmy się dalej jak miałem Wizarda z omapem 198 tez się grzał przy takiej prędkości na przedniej szybie. A pierwsze podłączenie miałem do Blueangela i też się grzał i do tego stopnia, że elektronika odłączała ładowanie.
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.