Szukanie sieci

• 4 Odpowiedzi
  • 852 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dobrzann

• 45
  • Sprzęt: ETEN M700, HTC Touch Pro
Szukanie sieci
« dnia: Marzec 19, 2010, 20:09:57 »
Witam

Wiem że temat chyba był już poruszany ale nie do końca sie rozwinął.

A mianowicie chodzi o to że jak telefon zgubi sieć i zaczyna jej szukać ponownie to zajmuje to bardzo dużo czasu (sieć plus). Np. Jadę sobie na działkę i po drodze przejeżdzam przez las w którym nie ma zasięgu telefon gubi sieć, długo trwa zanim zacznie jej szukać ponownie, a przeważnie nie znajduje i dopiero po kilku dobrych minutach (albo wogóle) znowu zaczyna szukać. Pomaga wyłączenie i włączenie na nowo radia GSM tylko że czasami jak sie zapomni to potrafie być poza zasięgiem przez dluższy czas lub do momentu kiedy właśnie nie wyłącze i włączę radia.

Dodam że Posiadam soft 2.3 by qsqa i radio 1.17.25.09

*

Offline waclaw

• 270
  • Sprzęt: HTC One Max
Odp: Szukanie sieci
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2010, 11:30:49 »
A jaki tryb sieci masz ustawiony ? 2g czy 3g ? jeżeli 3g to spróbuj na 2g zmienic, ja jeszcze mogę zasugerować rilphona którego używam, kiedy jestem w miejscu gdzie nie ma zasięgu np jakiś parking czy coś i wychodz na zewnątrz telefon tak myślę, że max do 20- 30 sekund łapie zasięg ponownie
M600i>P535>Diamond>TouchPro>N900>Desire Z>HTC One S>Galaxy Note 2>HTC One Max

*

Offline dobrzann

• 45
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2010, 20:40:42 »
no spróbuję, zobaczymy, jak narazie dzięki za podpowiedz.

*

Offline bradley86

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA Vario IV
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2010, 21:07:04 »
Sprawdze, sprawdze bo przez przypadek uzywam tego samego radia a rillphone nie mam pojecia jaki jest bo pochodzi z kuchni romrom sidla. Tez mnie denerwuje sytuacja kiedy telefon traci zasieg, szuka, szuka i nie moze go znalezc. Wystarczy w comm managerze kliknac phone off, phone on i odziwo znajduje zasieg w mig. Sam po straceniu zasiegu juz nie potrafi.
MDA Vario IV, WM6.5 23658 stock-like Kitchen, 1.10.Olinex

*

Offline dobrzann

• 45
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 21, 2010, 10:24:49 »
No i w sumieto nic się nie poprawiło jak wgrałem ten rillphone, a radia też zmieniałem już kilka razy na inne i nic, wydaje mi się że tak poprostu jest w tych naszych sprzętach.