oficjalny rom HTC touch pro ze strony htc.com

• 20 Odpowiedzi
  • 13280 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

oficjalny rom HTC touch pro ze strony htc.com
« dnia: Sierpień 19, 2009, 23:53:26 »
Witam

Czy probowal ktos sciagac oficjalny rom z tej strony?

http://www.htc.com/europe/SupportDownload.aspx?p_id=140&cat=2&dl_id=501

Numer s/n z mojego touch pro niestety nie jest rozpoznawany. Sciaganie tego romu jest w ogole dostepne dla polskich urzadzen? (na polskiej stronie w ogole nie mozna sciagnac tego romu)

pozdr i czekam na odpowiedzi  :wink:

edit:

okazalo sie ze telefon jest brandowany ;) wiec odpowiedz juz znam

pozdro i do skasowania  :grin:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 23:58:46 wysłana przez jachym »

Odp: oficjalny rom HTC touch pro ze strony htc.com
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2009, 14:37:04 »
witam było już kilka tematów na forum ale podczepię się pod watek, czy jest możliwosć udostępnienia imei celem ściągnięcia oficjalnego rom do tego htc ,chciałbym zdjąć CID"a i wgrać oficjalkę-język nie ma znaczenia.
Niestety jak wszyscy wiedzą Era ma w d*** użytkowników, nakładka dotykowa jest w wersji testowej, poza tym jest sporo błędów.Jedyną możłiwoscią jest oddanie aparatu do serwisu -trzeba czekać do 2 tygodni.
Myślę że gdyby wieksza ilosć osób zarzuciła operatora mailami upgrade mógłby się pokazać na stronie ery.
Osobiscie przesiadłem się z nokii E61 i symbiana , niestety uczucia co do urządzenia mam mieszane.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 14:39:27 wysłana przez drzewo47 »

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2009, 15:01:03 »
Oficjalny rom można pobrać stąd:

http://sunnysoft.com/htc/

W Twoim przypadku należy wcześniej wgrać HardSPL-a, bo masz brandowanego Rafałka.
Jest na tej stronie także nakładka językowa. Ja osobiście miałem problem z pobraniem tego romu, musiałem użyć flashget, bo zrywało połączenie.

Jakby były jakieś problemy, [tu masz link do rapida

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 15:09:45 wysłana przez cyther »
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2009, 15:09:23 »
Dzięki wielkie!
Staram się przyzwyczaić do nowego systemu i zwalczyć problemy z baterią - tragedia -czytam wątki. Moja nokia E61 trzymała 2-3 dni przy intensywnym użytkowaniu.

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 05, 2009, 15:21:10 »
Co do baterii, polecam przejrzeć ten wątek: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=123829.msg888826#msg888826

TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 05, 2009, 15:36:55 »
Jeszcze raz dzięki.
Urządzenie przyszło z Ery:
ROM 1.69.118.8 z dnia 21.08.08
RADIO 1.02.25.19
TOUCH FLO wersja 3.0(Prototyp 29946)
Pewnie przydało by się zgrać rom i radio rom ,gdyby miał pójść do serwisu(za pomocą czego?)
Jeszcze jedno pytanie po przywróceniu oryginalnych rom serwis nie patrzy że został wgrany hardspl-pewnie widać to w rom?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 15:59:04 wysłana przez drzewo47 »

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 05, 2009, 16:12:17 »
Wszystko jest przyklejone w dziale. Sprawa wygląda tak, że można przywrócić spl (bez tego dostaje sie spowrotem sprzęt ze zdjęciem hard'a i  anulowaną gwarancją) Co prawda w serwisie mają możliwość sprawdzenia oryginalności rom'u (bo podrubka oryginalnych jest niepodpisana) ale z tego chyba nie korzystają.
Co do baterii mój na oryginale orange, pomijąc takie zachowania jak męczenie przez cały dzień słuchaniem muzy na a2dp lub 3-4h neta na wifi. Też potrafi wytrzymać 3 dni. (ale tak mu sie zrobiło po 3 czy 4 HR'ach. warto raz na jakiś czas rafała odmużczyć)

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 05, 2009, 16:32:35 »
Super znalazłem już wszystkie informacje oprócz jednej - nie mogę doszukać się jak zgrać swój oryginalny rom i radio rom(czyli SPL)-dobrze zrozumiałem?
Swoją drogą myślę że trzeba monitować.Może operatorzy ugną się pod presją i będą udostępniali najnowsze softy.W np. nokii bez łaski wszystko robimy online.Swoją drogą dziwne podejscie z HTC...
Co innego jeżeli ktoś chce modyfikować ale w przypadku chęci aktualizacji oryginalnej wersji...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 16:43:22 wysłana przez drzewo47 »

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 05, 2009, 16:51:11 »
Co do zgrywania to zdaje się że jest gotowa podróbka softu z ery do pobrania, łącznie z spl'em.
A co do postępowania htc, nie zajmuje sie tymi urządzeniami, które sprzedało operatorom, niebrandowanego rafała można (chyba) zaktualizować. Choc znów mi się przypomina, że komuś nie przyjeli za zły język, ale może chodziło o urządzenie kupione za granicą.

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 05, 2009, 17:04:41 »
Czyli samemu nie można zgrać oryginału?(wolałbym zgrać ,żeby nie zostać z kawałkiem elektroniki w ręku jak się zespuje -naoprawa płatna jak zwykle byłaby pewnie nie opłacalna).
Nie brandowanego -tak.
Dzwoniłem do HTC -umywa ręce - na infolinii podali żeby zwrócić się do operatora, aczkolwiek chętnie zarejestrowali urzadzenie w bazie zadając milion pytań.
Operator -wszyscy konsultanci przyznają rację -tak być nie powinno - i co z tego?
Serwis koło Janek -prosimy oddać do operatora -on odsyła do nas urządzenie (do 2 tygodni).
Urządzenia to już nie stare telefony - mają system w którym użytkownicy znajdują codziennie tysiac problemów po to wypuszczają uaktualnienia.
Niestety w tych czasach oszczędza się na procesie testowania urządzeń - zwalając ten etap na użytkowników -oby jak najszybciej wypuścić nowy model.
Takie czasy -cóż -a za urządzenia się płaci, czy to gotówką, czy przy okazji przedłużenia umowy nie ważne..ale co ich obchodzi klient - abonent.
Era na przykład zlikwidowała w wawie punkty serwisowe w salonach - były kiedyś takie namiastki serwisu w salonach -cięcie kosztów.
No nic jest jak jest.Dzięki za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 17:06:24 wysłana przez drzewo47 »

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 06, 2009, 02:31:21 »
Era na przykład zlikwidowała w wawie punkty serwisowe w salonach - były kiedyś takie namiastki serwisu w salonach -cięcie kosztów.
No nic jest jak jest.Dzięki za pomoc.

te punkty (serwisy) byly zbyteczne- i tak nie naprawialy sluchawek (bo nie byly to serwisy producenta) a tylko udzielaly odpowiedzi na problemy klientow (zazwyczaj testowanie kart sim, pomoc w odblokowaniu kodow itp) a telefon w przypadku uszkodzenia i tak wedrowal kurierem do serwisu producenta. teraz te uprawnienia przejal dzial obslugi klienta ktory jest w tych salonach (i czesto ludzie w nim pracujacy to sa byli pracownicy dzialu "serwisu" w tym salonie) nic sie nie zmienilo-tylko struktura sie uproscila(takie odnosze wrazenie)...

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 14, 2009, 21:50:29 »
Czy da sie zmienic serial urządzenia by móc wgrać polski oficjalny rom...bo mam rafałka z angli?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2009, 21:53:52 wysłana przez Hornet15re1 »
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 15, 2009, 22:02:51 »
Nie zmienia się "seriala" ani innego identyfikatora, tylko zdejmuje się blokadę CID wrzucając.. HardSPL (rezygnując tym samym z gwarancji, do czasu ponownego wrzucenia standardowego SPL).
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 16, 2009, 16:54:22 »
No to ja mam HRspl i rom sie wgrywa ale podczas kustomilizacji robi sie zwiecha przy koncu jak instaluje języki...na forum Diamond ma ktoś identyczny problem z nowym oficjalnym romem
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 06, 2009, 21:23:41 »
Widzę, że w tym temacie też jest głucho... Jak dobrze, że 99% forumowiczów zna angielski, dobrze to świadczy o edukacji naszego społeczeństwa.

Tak poważnie to mam ten sam problem, Ktoś to rozwiązał?
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=145527.msg1111785#msg1111785

Pozdrawiam.

*

Offline fiolemonq

• **
  • 113
  • Sprzęt: note3, s gsII, motorola defy
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 06, 2009, 21:36:32 »
Widzę, że w tym temacie też jest głucho... Jak dobrze, że 99% forumowiczów zna angielski, dobrze to świadczy o edukacji naszego społeczeństwa.

Tak poważnie to mam ten sam problem, Ktoś to rozwiązał?
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=145527.msg1111785#msg1111785

Pozdrawiam.
moj post nie bedzie mial wiele wspolnego z tematem, ale chcialbym nadmienic ze znajomosc jezyka angielskiego nie swiadczy o poziomie edukacji naszego spoleczenstwa, miedzy innymi dlatego ze ludzie ucza sie roznych jezykow nie tylko angielskiego...
trium eclipse -> 3200 -> c650 -> c651 -> c975 -> e398@e1 -> k700i -> 6300 -> e65 -> e8 -> n93i -> n95 -> HTC touch pro [ * ] -> HTC diamond -> TG01 -> galaxy SII -> Note3 -> ?

« Odpowiedź #16 dnia: Październik 07, 2009, 06:30:55 »
Właśnie należę do tej mniejszości społecznej, ponieważ władam językiem niemieckim, lecz w telefonie wolałbym mieć język polski.
Nie rozumiem, czemu Polacy nie doceniają swojego języka i nie walczą o niego jeśli znają angielski.
Dobra koniec OT...

Ponawiam pytanie, czy kolega Hornet15re1 poradził sobie jakoś z problemem?

Pozdrawiam.

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 07, 2009, 10:49:32 »
Tak rozwiazałem :wink:: wgraj sobie PROven ROM w resji 2.3 jest po polsku,super stabilny i działa wszystko jak trzeba.Bo o oficjalnym romie można zapomniec :S

« Odpowiedź #18 dnia: Październik 07, 2009, 11:04:43 »
Właśnie należę do tej mniejszości społecznej, ponieważ władam językiem niemieckim, lecz w telefonie wolałbym mieć język polski.
Nie rozumiem, czemu Polacy nie doceniają swojego języka i nie walczą o niego jeśli znają angielski.
Dobra koniec OT...

Ponawiam pytanie, czy kolega Hornet15re1 poradził sobie jakoś z problemem?

Pozdrawiam.

Nie chodzi o to że nie doceniają tylko po prostu niema nowych romów takich jak np. ENERGY w polskiej wersji, ale jeśli tak bardzo chcesz to dla dobra ogółu możesz NRG dostarczyć tłumaczenia WM 6.5 plus odpowiednią dotacje by robił rom także w języku Polskim :)
No chyba że jak kolega Hornet15re1, wrócisz do starszych wersji WM, buildów, softu itp itd. Dla mnie osobiście ten pomyśl odpada bez zastanowienia bo różnica między Proven-em 2.3 a EnergyRom Genesis jest olbrzymia.

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 07, 2009, 12:22:38 »
Może dlatego że już wyrosłem z wodotrysków zrezygnowałem z Energy rom...bo ciągle zawiera jakieś błędy przesiadłem sie na Proven-em 2.3 który działa wyśmienicie i oczywiście w naszym ojczystym języku,a do szybkości działania też nie mam zastrzeżeń bo używam STB MS 3,5 a ta nakładka działa jak rakieta na tym romie :E a TF3D pozostawiam młodszym użytkownikom Rafałka :)

« Odpowiedź #20 dnia: Październik 07, 2009, 12:28:12 »
Nie zakładaj że ktoś jest młodszym uzytkownikiem po tym że ma inne gusta co do interfejsu graficznego. I szczerze to nie mam pojęcia jakiesz to błędy prześladowały Cię w Energy. Dla mnie jedynym nie dociągnięciem są rozciągnięte ( źle przeskalowane ) pola wyboru w, niektórych miejscach.
Plus tak jak wcześniej kiedyś byłem przeciwnikiem WM 6.5 szczególnie menu start, teraz na nowych buildach cóż 6 czy 6.1 - no way.