po resecie bateria ma 1%

• 6 Odpowiedzi
  • 906 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Longbow

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
po resecie bateria ma 1%
« dnia: Październik 26, 2010, 14:07:56 »
Witam,

czy ktoś z Was spotkał się podobną sytuacją? Mam naładowany TP do ok. 60%, robię reset i po resecie bateria ma 1%, telefon praktycznie od razu się wyłącza. Nie mam pojęcia, w czym rzecz. Sytuacja ma miejsce zarówno pod ROMEM Tomek'n'Amiga jak i Esquisite.

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: po resecie bateria ma 1%
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2010, 17:24:57 »
U mnie po resecie zwykle kilka procent przybywa  :mrgreen:

A poważnie - może bateria już umiera?  :-?

*

Offline Longbow

• *
  • 61
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2010, 20:29:37 »
Tylko czemu... I po 2 latach? Cudów jakoś z nią nie wyczyniałem, była na początku sformatowana, potem użytkowana zgodnie z "normami". Pytanie, co się dzieje z tymi kilkudziesięcioma % energii w momencie resetu? Muszę potestować jeszcz z v-battery czy jak się ten program nazywa (zapomniałem) - zobaczę, jakie ma wartości przed i po resecie.

*

Offline jasiorr

• **
  • 131
  • Sprzęt: Samsung Omnia Pro B7610
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2010, 01:12:51 »
Sytuacja ma miejsce zarówno pod ROMEM Tomek'n'Amiga jak i Esquisite.
:E :E :E :E
U mnie generalnie spada nawet do 20 % w dół ale nigdy z 60% na 1% dodam że na roomach AMIGAnTOMK'a ! Więc prawdopodobnie problem leży po stronie baterii. Wiesz bateria baterii nie równa może miałeś pecha i twoja jest jakaś felefrna, nie na darmo producent daje gwarancję na baterię tylko 12 miesięcy ...
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 01:15:01 wysłana przez jasiorr »
W Moich Żyłach płynie benzyna, Zamiast Serca Świszczy Turbina..

*

Offline mnasiadka

• 11
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2010, 20:23:04 »
Ja również używam ROMu  AMIGAnTOMK'a i też mam taki problem z baterią. Ale zdarza się to na szczęście nie po każdym SR. W moim przypadku jest to raczej wina baterii, gdyż kupiłem telefon używany i nie wiadomo ile ta bateria ma już lat.

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2010, 20:45:19 »
Bateria raczej nie ma więcej niż trochę ponad 2 lata, premiera w Polsce miała miejsce w sierpniu 2008. Ale taka jest kolej rzeczy, bateria się zużywa i co jakiś czas warto zainwestować w nową. Na mojej Toshibie G900 (poprzedni telefon) bateria wytrzymywała 3 godziny, a jak zadzwonił ktoś przy ok. 30% to telefon się... zawieszał. To samo z smsami, które "gubił" po ponownym uruchomieniu. Tak więc różne dziwne rzeczy mogą się dziać, gdy bateria jest w końcowej fazie swojego okresu eksploatacji...

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 16, 2010, 14:50:39 »
Mialem podobnie z moja bateria po 1,5 roku dzialy sie cuda z telefonem. Poruszalem watek na forum i jedyne co pomoglo, oprocz GLUPICH RAD :) szczegolnie tych bardziej zaawansowanych uzytkownikow a wymyslali mi CUDA :),  to wymiana baterii na nowa.