Witam, od pewnego czasu zastanawiam sie nad zakupem w/w telefonu, jak na razie posiadam Nokię c3, oglądałem chyba wszystkie możliwe video recenzje na temat Raprael'a, przeczytałem opisy, dane techniczne etc. ale dalej mam pare pytań, otóż:
1) Czy polecilibyście ten telefon? czy może Touch pro 2, Xperie x1, Nokię C6? lub inne w przedziale cenowym do 500-600 zł? ale skłaniam się właśnie do touch pro 1
2) Jest to wytrzymały telefon? jestem nastolatkiem i telefon dośc szybko ulega 'zużyciu', przynajmniej z wyglądu, jak slider- nie zacina się? nie drży?
3) Jest głośny? jest to dla mnie dość ważna funkcja
4) W c3 w odtwarzaczu miałem baaardzo przydatna funkcję wpisywania tytułu utworu co znacznie ułatwiało znalezienie danej piosenki, ten model też posiada coś takiego?
5) Co to właściwie jest ten cały ROM? śledząc forum dość często sie to pojawia, a do tej pory w nokii nie były mi potrzebne takie info, telefon służył mi głównie jako odtwarzacz muzyczny, do dzwonienia, pisania duuużej ilości smsów i prostego przeglądania internetu przez wi-fi (wi fi musi być obowiązkowy)
6) jakie aplikacje i programy mozna na niego zainstalować? skąd je pobrać? jak wgrać? (ale o tym chyba jescze za wcześnie

)
7) istnieją inne motywy? na TF3D?
8- można włączyć flesz? tak by służył jako latarka? (też to dla mnie przydatna funkcja)
9) Powinienem wiedziec coś jeszcze o tym modelu? częste awarie, na co uważać, na co zwrucic uwagę przy zakupie itp.
z góry dziękuję i prosił bym o odpisanie w języku zrozumiałym dla niewtajemniczonych