Oryginalny pokrowiec do TP

• 16 Odpowiedzi
  • 1714 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Oryginalny pokrowiec do TP
« dnia: Listopad 23, 2008, 14:33:04 »
Czy ktos znalazl juz jakies zastepstwo dla oryginalnego pokrowca?
Jak sprawuja sie te z klapka dostepne w sprzedazy?

T.

PS.
Gdyby ktos chcial pozbyc sie oryginalnego pokrowac to chetnie odkupie.Swoj niestety zgubilem :|

*

Offline DomBros

• **
  • 146
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: Oryginalny pokrowiec do TP
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2008, 18:54:58 »
ja próbowałem innego rozwiązania, kupiłem na allegro etui (nie było tanie - jak dla mnie; nie będę wskazywał jakie żeby nie robić antyreklamy - może po prostu jestem wybredny) było by idealne, ale było ciut za małe i nie miało dziurki na rysik, jakość "skóry" jak na te pieniądze też pozostawiała wiele do życzenia.

etui Krusell'a przez to że ma folię na klawiaturę kompletnie odpada (wydaje mi się że wielkość klawiszy plus folia równały by się kompletnej porażce)

gdyby ktoś miał jakieś rozwiązanie również proszę o podzieleni się doświadczeniami
HP iPAQ hx2410 => HTC Touch Pro EnergyROM 3.0

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 23, 2008, 20:30:35 »
Mi tez nie podchodzi ten pokrowiec ale zmieniam na oryginała od Kaisera... podobno pasuje a ja ten typ pokrowca bardzo lubiałem
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 23, 2008, 20:44:54 »
A ja poszedłem do MediaMarkt z TP, wybrałem kaburę, która idealnie pasuje do niego, zapłaciłem 30 PLN i do tej pory jestem zadowolony :-) (opis w wątku o dodatkach do TP)

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 23, 2008, 22:32:47 »
A gdzie ten watek bo chyba mi sie rzucilo na oczy...

A takie cos ktos testowal ?

http://allegro.pl/item490423843_htc_touch_pro_ekskluzywne_etui_z_kauczuku_black.html

T.

*

Offline m4t1.89

• **
  • 136
  • black & white
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2008, 22:42:37 »
bzdziagwa, byłbyś w stanie AŻ TAK oszpecić swojego Rafałka?!
http://images34.fotosik.pl/385/b51f1d6f5bb563c7.jpg
"EKSKLUZYWNE ETUI"-spoko :E ochrona niech będzie, ale bez przesady...
HTC Hero | ROM: MoDaCo Custom ROM 3.2 b5 | Radio: 63.18.55.06JH_6.35.09.26 | SPL: 1.76.2007 | Recovery: RA-hero-v1.5.3.1 | Sieć: Play.

*

Offline anatidus

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 26, 2008, 18:32:16 »
Zakupiłem 2 dni temu etui Brando ( nie będę podawał aukcji itd. żeby nie robić reklamy ale zainteresowani zapewne znajdą) i muszę stwierdzić że jestem bardzo zadowolony. Etui skórzane, wykonane bardzo dobrze z dobrej jakości skóry. Początkowo obawiałem się tej foli na klawiaturkę za pomocą której mocuje się Rafałka w etui jednak bezpodstawnie. Na początku (około 15 min) trudno było się przestawić do pisania przez folię jednak po jakimś czasie okazało się że pisze się tylko odrobinę mniej komfortowo niż bez foli na klawiaturze. Mogę śmiało polecić to etui. Jest dość drogie jednak naprawdę niezłe. Ma oczyście też pewne wady ... Jedną z nich jest mocowanie do paska. Sróbka wkręcana do etui pięknie trzyma jadnak klips jest bardzo ciasny i przy ruchach możliwe jest wykręcenie się jej z etui a to grozi poważnym wypadkiem ... Oczywiście w miarę używania wyrobi sie i będzie chodzić bez tak dużego oporu jednak na początku trzeba bardzo uważać. Drugą wadą jest odrobinę za sztywna folia przy zew. krańcu klawiaturki co powoduje utrudnienie naciśnięcia spacji, z czasem się wyrabia i działa miękko. Sztywność ta też jest plusem w moim wypadku bo dość często wciskałem przypadkowo SMS/MMS. Ostatnim minusem jest cena.
Obecnie widziałem 2 modele brando jeden otwierany horyzontalnie (nie polecam - utrudniony dostęp do gniazda ładowania ) oraz otwierane jak książka (te właśnie posiadam) w sumie bez większych zarzutów.
Niestety zdjęć nie mam jak wrzucić (jak wygląda rafałek w futerale) mogę je dołączyć dopiero po weekendzie jak komuś zależy.
Suma sumarum mogę je śmiało polecić.

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 27, 2008, 00:45:32 »
bzdziagwa, byłbyś w stanie AŻ TAK oszpecić swojego Rafałka?!
http://images34.fotosik.pl/385/b51f1d6f5bb563c7.jpg
"EKSKLUZYWNE ETUI"-spoko :E ochrona niech będzie, ale bez przesady...

A cóż to takiego? Wygląda naprawdę paskudnie  :E Ja jak na razie korzystam z oryginalnego, ale myślę nad jakąś alternatywą. W sumie to nie byłoby najgorzej z tym oryginalnym etui, gdyby nie to, że praktycznie za każdym razem kiedy ktoś do mnie dzwoni, połączenie jest odbierane przez wyciągnięcie rafałka z rzeczonego etui. Trochę to irytuję bo nie zawsze mam ochotę na odebranie połączenia.

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 27, 2008, 07:36:46 »

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 27, 2008, 11:03:40 »

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 29, 2008, 14:27:53 »
A ja poszedłem do MediaMarkt z TP, wybrałem kaburę, która idealnie pasuje do niego, zapłaciłem 30 PLN i do tej pory jestem zadowolony :-) (opis w wątku o dodatkach do TP)

Też tak zrobiłem, wszystko było ok dopóki nie kapnąłem się, że wybrałem etui bez wycięcia od spodu i bardzo trudno się go wyciąga. Wycięcie od spodu to podstawa i mam nauczkę.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 03, 2008, 17:57:22 »
Jak tak zmieniacie na inne futerały, to ja chętnie przygarnę oryginalny w dobrym stanie. Dla mie on jest idealny - malutki a chroni - a mój się już przeciera tu i tam.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 04, 2008, 00:41:53 »
Jak tak zmieniacie na inne futerały, to ja chętnie przygarnę oryginalny w dobrym stanie. Dla mie on jest idealny - malutki a chroni - a mój się już przeciera tu i tam.

Po zainstalowaniu Slide 2 Unlock 2, oryginalny futeralik też już jest dla mnie najlepszy. Co najważniejsze TP w nim można spokojnie nosić w kieszeni, a to niewątpliwa zaleta  :grin:

*

Offline killler74

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, AM 5.2.0
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 04, 2008, 13:33:43 »
A ja polecam naprawde dobrze pomyśłany pokrowiec Krusell wraz z zestawem akcesoriów, jak smycz, klipsy itp.
Niestety troche to kosztuje, ale chyba warto - sam używam od kilku dni i jestem zadowolony.
Do zakupu bezpośrednio na ich stronie:
http://www.krusell.pl/index.php?uniq=106&grupa=10&action=show&towar_id=1072
killler74

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 04, 2008, 15:43:09 »
No nie ma to jak oryginalny futeralik - nie pogrubia specjalnie i tak już dość grubego urządzenia no i pasuje idealnie.

Futerał Krusell mam wciaż przy HP 6500 ale osobiście to nie wiem czy jakość ich etui jest tyle warta ile sobie za nią życzą.

Żałuję trochę że sprzedałem futerał od Kaisera ze sprzętam bo by się pewnie przydał ;)
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 04, 2008, 19:23:55 »
Ciekawe rozwiazanie... mam pytanie do Ciebie killler74 na 3 zdieciu jest pokazane zdjecie ze sciagnieta frontowa częscia pokrowca ... czy ten spod się jakoś trzyma TP ? czy jest tylko polozony ?
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline killler74

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, AM 5.2.0
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 11, 2008, 15:47:03 »
Ciekawe rozwiazanie... mam pytanie do Ciebie killler74 na 3 zdieciu jest pokazane zdjecie ze sciagnieta frontowa częscia pokrowca ... czy ten spod się jakoś trzyma TP ? czy jest tylko polozony ?

Jest wsuwany (widzisz tam taką podłóżną czarną plastikową  cześć służącą do jej wsuwania i wysuwania). Bardzo praktyczne rozwiązanie ułatwiające zwłaszcza pisanie na pełnej klawiaturze ale tez inne rzeczy.
killler74