Opóźnienie zegara / czasu / TF3D zegar

• 5 Odpowiedzi
  • 2032 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jezykwaw

• 22
  • Sprzęt: HTC Touch Pro [Rom: Proven 1.14a by Qsqa]
Opóźnienie zegara / czasu / TF3D zegar
« dnia: Luty 08, 2009, 15:17:16 »
Czy jest możliwość aby zlikwidować błąd zegara/ czasu w TF3D, chodzi mi o to ze powiedzmy mamy godzinę 11:20 wciskam przycisk uśpienia telefonu (ten na górze telefonu) po paru godzinach włączam go ponownie i przez jakies 2-3 sekundy widać cały czas godzinę 11:20 dopiero po tym czasie zegar jakby się odświeża i wyświetla poprawną godzinę. Jest to bardzo denerwujace ponieważ w pierwszym momencie jak widzisz godzinę to inaczej człowiek ocenia czas, dopiero po chwili zdaje sobie sprawę ze zegar musi się chwile odświeżyć, w zadnym innym telefonie tak nie miałem, a w TP mnie to irytuje, wiec proszę kogoś kto ogarnia ten temat o jakieś rozwiązanie.

Czytałem wszystkie wątki odnośnie tego problemu ale nie znalazłem tam rozwiązania.
Linki do poprzednich wątków:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=115201.0
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=121756.0

Próbowałem instalować różne ROM-y różnych ludzi z xda-developers niestety wszystkie maja ten denerwujacy blad, u Qsqi tez w PROVEN ROM-ie to jest ( (w każdej wersji) aktualnie użytkuje wersje 1.14a która moim zdaniem jest najlepsza ze wszystkich ROMów jakie testowałem).
Wiem ze to wina TF3D bo ta animacja ma troche opóźnienie szczególnie zauwazalne kiedy zrobi sie godzina 00:45 a telefon ostatnio budzony z trybu uspienia był przed godzina 00:00 to TF3D animuje każdą minute przerzucania kartek tak tylko 45 razy bez sensu :/ Moze da się te animacje jakoś wyłączyć ? W każdym bądź razie z Touch Flo 3D niechce rezygnować bo jest świetny gdyby nie ten opóźniony zegar.

Mam również zainstalowany program S2U2 w wersji 1.45 i ten lag / opóźnienie zegara również wystepuje w tym programie po wybudzeniu telefonu, tak samo to jest widoczne jak w TF3D.
Instalowałem tez program który synchronizuje czas co 10 minut ale do niego cały czas potrzebne jest połączenie z netem, takie cos nie rozwiązuje problemu bo musiałbym mieć cały czas WiFi włączone a energie zżarło by raz dwa.

Proszę jakieś mądre głowy o wypowiedzenie się w tej kwestii i ew. rozwiązania problemu, pewnie nie tylko mnie ten problem irytuje.
Z góry serdecznie dziękuje
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 20:53:45 wysłana przez jezykwaw »

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
Odp: Opóźnienie zegara / czasu / TF3D zegar
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2009, 19:07:08 »
Witam
Prawdopodobnie taki to urok:] tengo urządzenia. Co prawda w TF3D nie mam tak jak ty że godina aktualizuje sie po chwili bo to jeszcze bym przeżył za to zegar przez nawet 10sekund wertuje kartki żeby ustawić prawidlową godzine:). Teraz mam wyłączony TF3D i używam SPB mobile shell a w S2U2  godina odświerza mi sie w przeciągu 1sek a czasem nawet po kilku godzinach jest aktualna:).
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2009, 19:34:06 »
Problem jest z TF3D bo ten program sam w sobie jest pod tym względem dziwny. Jak widać w innych tematach nie ma na niego siły. Poza tym również w manili 2D ten problem czasem się pojawia. Tak więc jak widać taki urok TF3D....
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline jezykwaw

• 22
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2009, 20:18:05 »
Poważnie nie da sie nic z tym zrobić, nie ma jakiegos tricka zeby zegar był synchronizowany z zegarem systemowym np co minute ?
Moze jakies modyfikacje w rejestrze by pomogly :/ Moze qsqa cos wie w tej kwesti on najwiecej z nas grzebie w rejestrze tych ROM-ów :)

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2009, 20:22:08 »
prawdę mówiąc jest taka możliwość ale to pewnie wpłynie na żywotność baterii, bo jak na mój gust to ma coś wspólnego z trybem czuwania
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline jezykwaw

• 22
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 08, 2009, 20:26:16 »
prawdę mówiąc jest taka możliwość ale to pewnie wpłynie na żywotność baterii, bo jak na mój gust to ma coś wspólnego z trybem czuwania

no zawsze mozna sprobowac , moge potestowac jak wplynie to na baterie, wiesz mzoe jak ten trick zastosowac ?? aktualnie mam ROM qsqi w wersji 1.14a bez wiekszych modyfikacji z mojej strony