Opóźnienie dzwonka

• 4 Odpowiedzi
  • 1361 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Blitzen

• 45
  • Nasty Canasta
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Opóźnienie dzwonka
« dnia: Wrzesień 12, 2008, 13:50:25 »
Strasznie denerwuje mnie kilkusekundowe opóźnienie w dzwonieniu telefonu (dzwoniący do mnie słyszy 3 dzwonek w słuchawce jak u mnie TP dopiero zaczyna się budzić). W dziale Diamonda znalazłem informację że na xda-developers ktoś już wysmażył patcha naprawiającego ten babol:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=258109

Czy można to zastosować do Touch Pro bez ryzyka uszkodzenia czegoś na trwale? Może ktoś próbował już coś robić w tym temacie i się podzieli wiedzą. Z góry dziękuję.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
Odp: Opóźnienie dzwonka
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 12, 2008, 15:53:28 »
Nie wiem czy nie jest to połączone z innym zjawiskiem - gdy dzwonią do mnie najpierw pojawia się ekran przychodzącego połączenia z info kto dzwoni a dzwonek słychać dopiero później. Różnica w czasie to ok 1,5-2 sek.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 12, 2008, 16:49:42 »
To sprawa osobnicza każdego PDA na WM. BlueAngel z odpowiednim radiem odzywa się po 1,5 dzwonka, a znowu Hermes: w połowie 3ciego. Touch pro średnio w okolicach 2giego, czyli w normie. Dodatkowe opóźnienie wprowadza stosowanie nieprawidłowego formatu dzwonka: MP3 daje największe opóźnienie w granicach jednego dodatkowego dzwonka, dlatego najlepiej stosować WAVy.
Poprawki z tak zabytkowych urządzeń raczej nie zadziałają, albo mogą spowodować konieczność skorzystania z HR w najgorszym przypadku (trwałe uszkodzenie sprzętu jest raczej trudne z poziomu oprogramowania). Jedyne co w tym opisie jest pewne, to właśnie wzmianka o dzwonkach w formacie WAV.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Blitzen

• 45
  • Nasty Canasta
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 12, 2008, 19:36:38 »
OK, dziękuję za wyjaśnienia - widać że kolega z niejednego pieca chleb jadł  :). Korzystam na razie z dzwonków firmowych a one są chyba w WAVach ale sprawdzę. Jak się okaże, że to mp3 to zamienię. Swoją drogą ciekawe że Bill do tej pory nie wpadł na to żeby usunąć z systemu te niedogodność (bo jak rozumiem to raczej wina WM).

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 12, 2008, 19:45:14 »
Raczej wina wolnego wzbudzania samego pda, ale tutaj dużo od producenta zależy.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal