Nowy user Raphaela

• 2 Odpowiedzi
  • 698 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowy user Raphaela
« dnia: Październik 11, 2008, 15:56:24 »
Witam wszystkich

Wlaśnie otrzymałem zakupionego Raphaela. Mam parę pytań, proszę o podpowiedzi. Jednoczesanie przepraszam jeśli pytanie, odpowiedz itp sie juz powtarza ale przeszukiwanie forum jakoś mi nie idzie.

1. Gdzieś byle watek o foliach brando (tak sie chyba nazywa), jak rozumiem na początku należy szybko zakupić, nakleić itp coby Rafaelka nie zniszczyć. Jak, gdzie i za ile?
W zestawie tez jakąś folie dotalem (była w pudelku), naklejać?
2. Czy są juz gdzieś dostępne jakieś akcesoria? Kabury (Krusell?), uchwyty, ładowarki sam, stacje dokujace itp?
3. Czytalem na formum ze brak polskiego ROMu. Ja mam HTC z dystrybucji ABCData i wydaje mi sie ze jest spolszczony czymś co sie nazywa: SunnySoft InterWrite (ikonka cztero kolorowego kwadratu). Na razie w opcjach tego softu go wyłączyłem. Po twardym resecie jest ten soft dalej wiec myślę ze jest zaszyty w ROMie. Nawet po softowym wyłączeniu go jakby działał dalej (niektóre komunikaty są po Polsku). Zasadniczo spolszczenie wcale nie jest mi potrzebne, a wyczytałem gdzieś ze spowalnia Raphaela. Poradźcie co zrobić?
4. Na razie telefonu jako takiego nie używam do dzwonienie (mam drugi) i dlatego chciałbym go jak najlepiej dokonfigurowac przed przesiadka, toteż pytanie czy zmieniać teraz ROM i z czym sie to je.

Z góry dzięki za poświecony mi czas

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
Odp: Nowy user Raphaela
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2008, 16:12:22 »
Witam w gronie posiadaczy Touch Pro!
Co do pytania pierwszego i drugiego to polecam www.palmtopy.pl i ich sklep. Jeżeli jesteś z Krakowa i okolic, zamówiony towar możesz odebrać osobiście. Akcesorii można też szukać na stronie www.fondo.pl. Jeżeli coś sobie jeszcze przypomnę to podrzuce.

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
Odp: Nowy user Raphaela
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2008, 16:26:44 »
1. Folia powinna być w zestawie.
2. JW
3. Jest polski system. Pierwszy temat na tym forum....
4. Dobra rada. Powinieneś tak dużo szukać i czytać, że sam będziesz umiał odpowiedzieć na to pytanie. Ryzykujesz uszkodzenie sprzętu.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 16:29:29 wysłana przez klabton »
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.