Witam wszystkich
Wlaśnie otrzymałem zakupionego Raphaela. Mam parę pytań, proszę o podpowiedzi. Jednoczesanie przepraszam jeśli pytanie, odpowiedz itp sie juz powtarza ale przeszukiwanie forum jakoś mi nie idzie.
1. Gdzieś byle watek o foliach brando (tak sie chyba nazywa), jak rozumiem na początku należy szybko zakupić, nakleić itp coby Rafaelka nie zniszczyć. Jak, gdzie i za ile?
W zestawie tez jakąś folie dotalem (była w pudelku), naklejać?
2. Czy są juz gdzieś dostępne jakieś akcesoria? Kabury (Krusell?), uchwyty, ładowarki sam, stacje dokujace itp?
3. Czytalem na formum ze brak polskiego ROMu. Ja mam HTC z dystrybucji ABCData i wydaje mi sie ze jest spolszczony czymś co sie nazywa: SunnySoft InterWrite (ikonka cztero kolorowego kwadratu). Na razie w opcjach tego softu go wyłączyłem. Po twardym resecie jest ten soft dalej wiec myślę ze jest zaszyty w ROMie. Nawet po softowym wyłączeniu go jakby działał dalej (niektóre komunikaty są po Polsku). Zasadniczo spolszczenie wcale nie jest mi potrzebne, a wyczytałem gdzieś ze spowalnia Raphaela. Poradźcie co zrobić?
4. Na razie telefonu jako takiego nie używam do dzwonienie (mam drugi) i dlatego chciałbym go jak najlepiej dokonfigurowac przed przesiadka, toteż pytanie czy zmieniać teraz ROM i z czym sie to je.
Z góry dzięki za poświecony mi czas