Na wstępie chciałbym się przywitać ze wszystkimi użytkownikami tego forum.
Od kilku dni jestem "szczęśliwym posiadaczem" pierwszego telefon z tak zaawansowanym ; systemem jak Windows Mobile.
Ostatnio korzystałem z biznesowej/symbianowej nokii E51. Z której jestem bardzo zadowolony.
Z zawodu i zainteresowania Informatyk, dlatego też staram się używać telefonu by jednocześnie rozwinąć swoje możliwości.
Jednak na początku każdej przygody pojawia się wiele pytań. Trochę czasu poświęciłem na czytanie archiwalnych postów,
by wiedzieć czy jestem osamotniony w swoich problemach.
Telefon kupiony w Polsce, bez simlocka, polska dystrybucja polskie menu,nowy nieuzywany itd itp
To co mnie w tej chwili najbardziej frapuje to:
1. telefon po kilku minutach (w zależności od ustawień) wygasza ekran. jednak w ciemności widać ze on jest jednak lekko podświetlony
można go zauważyć leżącego na biurku

czy tak powinno być? Nokia E51 też lekko świeci bo w ciągu dnia można przeczytać godzinę,
jednak wydaje mi się ze świeci zbyt mocno
2. mam podobne problemy jak kilka opisanych w innych postach. Telefon po jakimś czasie "zamula" się i działa bardzo wolno.
pomaga dopiero restart. Wspomnę o tym że to dzieje się na zupełnie czystym systemie zaraz po Hard Reset i wgraniu lokalizacji.
bez instalowania dodatkowych programów. Sprawdziłem to także na 2 rożnych kartach sim (plusgsm i simplus). Niestety
jest bez zmian. Na razie nie wgrywałem softu z tematów przyklejonych w tym forum. Na początku chciałbym w końcu poznać jak wszystko działa, dodatkowo w końcu jak można sprzedawać sprzęt który ma takie problemy.
Zastanawiam się czy może problem jest z lokalizacją, dlatego też niedługo spróbuje popracować na czystym systemie bez wgrywania
lokalizacji. Te zwisy, zamulania dotyczą czasami całego systemu, czasem po otworzeniu bardzo wolno działają klawisze, a czasami
trudnością jest nawet kliknięcie na przycisk odbierz narysowany na ekranie. To juz jak dla mnie

lekka przesada.
Zdaje sobie sprawę że niedługo spróbuje także softu/biosu który jest udostępniany na tym forum, ale zastanawiam się czy ktoś
może miał podobne problemy i sobie z nimi poradził?
3. zamówiłem wlasnie kabel TVOut, ale mam pytanie czy jest jakaś w miarę prosta przejściówka która umożliwi mi podłączenie standardowych słuchawek? Tak widziałem schematy złącza, pytam czy po prostu coś estetycznego można kupić.
Pozdrawiam
Yanks