Nie działa WiFi :(

• 10 Odpowiedzi
  • 2664 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MiruK

• *
  • 68
Nie działa WiFi :(
« dnia: Luty 04, 2010, 18:44:04 »
Włanczam rano wifi i wielkie zdziwienie :( nie łączy sie, po chwili wywaliło mi liste dostępnych sieci, ustawiłem na moją,daje połącz i lipa, po chwili wyłączyło mi się całkiem wifi i za nic nie chce się włączyć:( próbowałem rożnymi sposobami i nie da rady,ani z comm managera ani z ustawien wifi,nie wywala żadnych błędów tylko poprostu sie nie włancza, WiFi Monster wywala Error: No WiFi device, adapter was not found. Hard reset nie pomaga, w rafałku od kilku dni Energy z 27 stycznia. Miał ktoś podobny przypadek bo już się boje że cos się uwaliło :(

tu znalazłem taki sam problem: http://pdaclub.pl/forum/raphael/brak-wifi/msg933724/#msg933724

ma ktoś jakieś rozwiązanie, telefon już po gwarancji :( :( :( :( :(

Przypomniało mi się jeszcze że wcześniej telefon nie chciał włączać wifi podczas połączenia kablem USB z komputerem, teraz zachowuje się tak przy wypiętym kablu :(

Zmiana radia i romu też nie pomaga

Połączone: Kwiecień 03, 2010, 08:35:59
już znalazłem że wywaliło mi eeprom od wifi :(  tylko teraz skąd go wziąść i jak wgrać  :( może ktoś pomoże ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2010, 08:35:59 wysłana przez revanmj »
HD2 + NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_NAND_(Android-2.3.7)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Odp: Nie działa WiFi :(
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2010, 19:34:50 »
eprom od wi-fi cos nowego
najpierw zrob format za pomoca mtty i dopiero zmieniaj rom i sprawdz
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 19:41:19 wysłana przez romulus »
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2010, 22:45:31 »
mtty jest rozwiązaniem na resety i pojawiające się błędy, u mnie wszystko działa OK z wyjątkiem tego że nie mogę włączyć wifi, w ustawieniach wifi advanced w ogóle nie pokazuje mi adresu MAC

tu znalazłem podobny temat jednak dotyczy on Trinity http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=490681

z tego co zrozumiałem to w pamięci telefonu jest sekcja odpowiedzialna za wifi (tzw firmware który u mnie widocznie się wymazał) , sekcja ta nie jest zmieniana przy wgrywaniu radia i romu, potrzeba specjalnie zmodyfikowanego SPLa żeby się tam dostać i ja zmienić, trzeba wiedzieć pod jakim adresem się znajduje w danym modelu no i trzeba ją zgrać ze sprawnego fona

dla TP jak narazie nic nie znalazłem :( , myśle że ktoś kto w tym grzebie na podstawie powyższego przykładu mógłby coś skombinować dla TP,z tego co widze pomogło by to nie tylko mnie
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 00:16:52 wysłana przez MiruK »

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2010, 11:46:47 »
jeśli to coś pomoże, chip to TNETW1251, ten sam co w trinity.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2010, 01:58:47 »
nie wiele mi to dało, przede wszystkim potrzebny jest odpowiedni SPL, którego nie mogę znaleść

*

Offline bradley86

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA Vario IV
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2010, 11:18:08 »
Pytanie jak to sie stalo, ze nagle wywalilo eprom z wifi? Moim zdaniem to usterka mechaniczna a nie softwarowa.
MDA Vario IV, WM6.5 23658 stock-like Kitchen, 1.10.Olinex

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2010, 19:20:54 »
możliwe że mechaniczna ale znalazłem na xda identyczny temat i objawy dla Hermesa i Trinity; http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=490681
 te telefony po zaprogramowaniu naprawiają się bez problemu, pozatym wszystko w telefonie działa idealnie oprócz tego nieszczęsnego wifi więc wątpię żeby się jakiś chip zjarał, w ustawieniach nie pokazuje mi adresu MAC, moim zdaniem na 99% wywaliło eeprom, tylko trzeba sposób żeby go wgrać
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 19:25:14 wysłana przez MiruK »

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 03, 2010, 01:34:27 »
ten filmik dokładnie obrazuje problem: HTC Wifi Problem

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 12, 2010, 12:06:41 »
Witam,

Sorry za odgrzebanie wątku ale mam ten sam problem.
Flashnałem MDA Vario IV HardSPL+PROVenem 4.4 i..... WIFI przestało działać.... nie reaguje na klikniecie i nie ma MACa.... Próbowałem zmieniłem kial razy radio i flashnałem sunnysoftem też nie pomogło....

Czy znalazł ktoś rozwiązanie na tego eproma??? Z góry dzięki....

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 15, 2010, 18:30:46 »
niestety, jak na razie cisza :(

*

Offline ulpop

• 9
  • Sprzęt: HTC TouchPro, Samsung i8510
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 03, 2010, 15:02:43 »
Też miałem taki problem. Pojawił się jak serwisanci wymieniali wadliwy ekran i głośnik.
Cóż, tutaj tylko serwis może pomóc, autoryzowany miał z tym wielkie problemy... Dopiero po trzeciej wymianie płyty głównej problem został rozwiązany, komunikowałem się też w tej sprawie z HTC i oznajmili mi, że wadliwa klawiatura qwerty powodująca problemy została wymieniona (sic!). Do teraz działa 4 miesiące bez problemów, wcześniej z 1-3 dni chodził dobrze, a potem nie załączało się wi-fi.  :-|
QA Mobile-Web Software Tester