MMS - PLUS

• 2 Odpowiedzi
  • 599 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
MMS - PLUS
« dnia: Październik 11, 2009, 23:49:17 »
Witam, szukalem, czytalem, instalowalem caby, robilem recznie.

GPRS działa i pobiera z pakietu.
MMSy nie bardzo. Tzn chce wysłać mmsa teraz, tworze mmsa, daje wyslij, jest w skrzynce nadawczej, TP łączy sie z netem, wysyła (jest 100%) ale... po tej ifnromacji mms nie znika ale ma ikonke zegara na sobie i tyle... TP stara sie wysłac go co chwile łącząc sie z netem ale... lipa...

Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline Mushasi

• 16
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3 + 64 GB
Odp: MMS - PLUS
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 14, 2009, 20:14:35 »
GPRS: Start/Settings/Connections/Connections/Advanced/Select Networks/ U góry New.../Wpisz nazwę ustwawień np. Plus gsm/Modem/New/ Wpisz nazwę połączenia np. Plus internet/ Niżej wybierz Cellular line GPRS, 3G, potem klikasz Next/ Acces point name: plusgsm.pl potem Next i Finish. Teraz kliknij na wszystko ok w prawym górnym rogu i powinno działać. Jak nie działa spróbuj soft reset zrobić.

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
Odp: MMS - PLUS
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2009, 00:14:32 »
od kilku dni mam podobny problem w orange. Wczesniej było ok. teraz mms próbuje przyjsc, załacza sie połaczenie gprs i lipa. Wyskakuje tylko komunikat, ze z niezidentyfikowanej przyczyny mms nie moze zostac pobrany/wyslany. Czy moze to miec wpływ na to ze zamontowałem antene satelitarna i jakos cos zakluca? :/ <chyba bzdura?>
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem