witam ponownie!

dla tych którzy śledzili mój poprzedni temat dotyczący Touch Pro uderzonego przez ciężarek mam informacje ze udało mi się go sprzedać za 190zł (sam telefon z ładowarką) zachowałem wszystkie akcesoria ponieważ...( i tu zaczyna się temat tego posta) kupiłem "sprawny" MDA Vario IV za 200zł ( wydawało mi się że to dobra cena) tym bardziej że był z pełnym osprzętem + car kit. Otóż na aukcji napisane było że jedyną wadą jest bateria trzymająca tylko 3h. Pomyślałem: zachowam baterie z zestawu który sprzedawałem i będzie po sprawie! Ale po otrzymaniu telefonu i włożeniu swojej baterii nadal ubywały % mocy w bardzo szybkim tempie a telefon grzał się okropnie ( nawet w trybie czuwania!). Rozkręciłem go i okazało się że źródłem ciepła był głośnik ( wyglądał na jakiś tandetny zamiennik) po odłączeniu go - telefonik zimny, bateria odłączona rano i ma 80%! Powiedzcie mi gdzie dostane dobry głośnik do niego, bo na allegro nigdzie nie widzę:(
Poza tą wadą okazało się że ma wciśnięty na amen klawisz nawigacyjny (strzałka w dół) o czym nie było mowy w aukcji:/ trochę mnie to zdenerwowało. Czy ten panel też da się wymienić?
Jeszcze sprawa cen. Co sądzicie? Przepłaciłem, straciłem na sprzedaży? jestem ciekaw waszych opinii:)