Manila 2.5 VGA

• 38 Odpowiedzi
  • 4283 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Manila 2.5 VGA
« dnia: Styczeń 07, 2010, 19:47:59 »
Wiec od początku jeżeli umieściłęm wątek z złym dziale to prosze o poprawne przeniesienie  .

Wiec tak mam Touch Pro i po oglądaniu filmików w necie z możliwościami Manili w wyniku bardzo  sie na nia napliłęm wiem ze orginalnie jest ona przeznaczona na WVGA co by na starcie dyskwalifikowało mój telefon lecz po głębszym wtopieniu w temat odnalałem specjalną wersje dla wyświetlaczów VGA  , w wyniku poszukiwan  doprowadeziło mnie to do

http://www.mobilitydigest.com/forums/showthread.php?t=2002

gdzie jest rom  , wymagało to by zmiany romu z mojej strony lecz nie jestem doświadczonym userem i chciałbym poszukać jakies alternatywy . zmiana romu ostatecznie

Drugi etap poszukiwań skonczył sie na

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=4956649&postcount=2

Gdzie znajduja sie jakies paczki , z racji że jestem całkowicie zielony nie zabardzo wiem co z tym zrobić  , licze na to że mi pomożecie bo bardzo zalezy mi na zmianie wyglądu mojego nudnego Touch Pro   :E bo Touch Flo1.0 juz mi sie przejad.

linki  które umiesciłęm nie sa reklamą  , umiesciłęm aby wiadomo było oco chodzi . Jak łamią regulamin prosze o skasowanie  :proud:

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: Manila 2.5 VGA
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2010, 20:24:06 »
Jesli chcesz manile 2.5 musisz zmienic rom np.na taki http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=580293

Ale powiem od siebie że nie warto bo Manila 2.5 na VGA ma mase błedów i nie da sie jej normalnie używać,a jesli chodzi Ci tylko o pogode na ekramie chome to polecam romy z Manila Sense 2.1

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=536751

Oczywiescie w tych romach Manile można bez problemu spolszczyć.
Ale zanim zaczniesz zmieniać rom przeczytaj  http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=108947.0 by z Rafałka nie zrobić cegły...a potem już można bawić sie romami do woli :ok:
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline palkens

• 413
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2010, 20:32:00 »
popieram przedmowce i dodam swoja opinie;)
wiec zaczalem od manili 2.0 bodajrze wkoncu zaczalem sie "bawic"
taki rom tamten rom rozne manile uzywalem manili 2.5 (sense) przez jakis miesiac i powiem ci ze naprawde sie ciela i zacinala;/ teraz mam rom amigantomek-a z sense 2.1 i powiem ci ze ladnie smiga pogoda jest na home etc etc
jedyna rzecz jaka wg mnie jest milion razy lepsza w 2.5 od 2.0 i 2.1 to kontakty
w 2.5 sa duzo wygodniejsze ale coz wole miec mniej wygodne kontakty z plynnie dzialajacym romem
a jak wgrac rom masz w przyklejonych tematach nie jest to duza filozofia i szybko zalapiesz;)
Mam Touch prO i jest mi z tym dobrze:D

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2010, 20:35:15 »
Tzn. zwykły TouchFlo mi nawet odpowiada ale ma mało pcji ,zakąłdek itp. nie idzała w LandSpace tak jak bym chciał itp.

Akurat najmniej zależey mi natych chmurkach  , jestem tylko ciekaw  co dokłądnie kryje sie pod słowek cegiełką  :E czy telefon juz nadaje sie wtedy na wywalenie nawet fachowy serwis nie pomoże ?

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2010, 20:42:38 »
Dokładnie tak jak nie wgrasz HrdSPL (czyli nie odblokujesz telefonu na nieoficjalne romy) to po próbie wgrania "innego" romu może skonczyć sie nieodwracalna "padliną"...czyli zabawką dla dziecka ,albo dawcą organanów na allegro :E
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 20:44:27 wysłana przez Hornet15re1 »
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:00:52 »
Gucio prawda, nie musisz zmieniać romu by zmienić manile.

Rozwijając myśl, da się do instalować dowolną manile na obecny rom.

Za to święta prawda, olej manile 2.5 jak koniecznie chcesz sense to bierz manile 2.1 sense.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 21:03:40 wysłana przez Plomien »

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:07:55 »
Ok dobrze ujete  , ale jestem ciekaw co sie dzieje z telefonem spala sie coś ?

Poza tym mam juz za soba HrdSPL w widoku bootloadera  mam napisane  1.90.OliNex
Wiec pozytywnie teraz tylko trzeba znaleść fajny romik skożystam z waszych rad co do romu i mam nadzieje że znajdę kompromis pomiędzy fyglądem szybkośca działania

Dodam że włos na głowie mi sie zjeżył po jakis miesiąc temu miałem awarie telefonu przez wgranie feralnej aplikacji  , pomyślałem ze zmiana romu pomoże i zaczołem wgrywać na sucho tzn bez uprzedniej zmieny SPL , naszcześćie nie doszło do skutku  bo telefonu było by szkoda  :E

Tzn nie musi być to koneicznie manila  , ale cos estetycznego i dość funkcjonalnego z szczypta bajeru  :E

Jak mozecie podać jakies pozycje był bym wdzięczny bo zaoszczegdzicie godziny sprawdzania i szukania  , te ugotowane tzn. z kompltem aplikacji nie za bardzo mnie interesuja poniewaz posiadam juz aplikacje które preferuje i nie mam zamiaru ich zmieniać   :ok:

*

Offline Nickname

• 333
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:15:29 »

Za to święta prawda, olej manile 2.5 jak koniecznie chcesz sense to bierz manile 2.1 sense.

A mógłbyś podać linki do tej Manili 2.1 Sense w .cabie? Jak to działa? Mam ROM Orange PL i nie bardzo chciałbym zmieniać. Będzie działało to płynnie czy nie ma na to szans? Jak później z wywaleniem? Proste i skuteczne, czy trzeba HR zrobić?

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:16:52 »
Bierz coś z manilą 2.1 sense jak cie bajery kręcą ;) jak polski wymóg to bierz rom Amigantomek.
Bo btw. manila to jedyny darmowy interface ;)

Napisane: Styczeń 07, 2010, 21:16:11

A mógłbyś podać linki do tej Manili 2.1 Sense w .cabie? Jak to działa? Mam ROM Orange PL i nie bardzo chciałbym zmieniać. Będzie działało to płynnie czy nie ma na to szans? Jak później z wywaleniem? Proste i skuteczne, czy trzeba HR zrobić?

A powiedz mi masz gwarancje jeszcze?

*

Offline Nickname

• 333
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:18:58 »
Mam gwarancję.

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:23:53 »
Mam gwarancję.

Jakbyś nie miał to bym napisał zmieniaj jak najszybciej rom ;)

A skoro masz to i tak się nad tym zastanów, poczytaj dział przywracanie gwarancji orange, z de-instalacją raczej na pewno będą problemy także raczej HR, linki bym Ci podał jakbym miał więcej czasu, w każdym razie poszukaj w dziale windows mobile dev & hack na xda forum. manila 2.1 sense.

Aaaalbo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=605252 :)

poczytać wybrać zdecydować.

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:42:22 »
Sorry że zajmuje ale polećcie mi jakis rom wraz z likiem  :E

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:43:55 »
Sorry że zajmuje ale polećcie mi jakis rom wraz z likiem  :E

Polski? angielski? jaka manila?

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:50:07 »
tzn. język moze być polski lub angielski  , lecz z przewaga na polski

Manila ciezko mi okreslić bo wsumie nie wiem czym sie różnią  :E

NIe musi być to koneicznie Manila ale cos estetycznego
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 21:52:11 wysłana przez pawel1.92 »

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:59:11 »
tzn. język moze być polski lub angielski  , lecz z przewaga na polski

Manila ciezko mi okreslić bo wsumie nie wiem czym sie różnią  :E

NIe musi być to koneicznie Manila ale cos estetycznego

Zależy co masz na myśli estetycznego, bo widzisz tak naprawdę masz wybór między manila a titanium, jako że wszystkie inne interfac'y są płatne(?).

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 07, 2010, 22:02:53 »
Rozumie  , wiec  cos w tym stylu

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=557165

tylko że po polsku , lub po angielsku , ewentualnie spolszczenie

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 07, 2010, 22:03:51 »
Zależy co masz na myśli estetycznego, bo widzisz tak naprawdę masz wybór między manila a titanium, jako że wszystkie inne interfac'y są płatne(?).
to chyba o czymś nie wiem...
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline konoo

• 571
  • Ognia nie gaście,płonie, jak płonął zawsze
  • Sprzęt: Note 2,Motorola Xoom 3g,Motorola Defy (brick)
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 07, 2010, 22:05:33 »
Albo jak się boisz wgrywać rom to spróbuj SPB 3,5 bardzo bardzo estetyczny  ma ogrom opcji i ustawień itp...
dla mnie osobiście najwygodniejsza nakładka  

« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 07, 2010, 22:07:13 »
Albo jak się boisz wgrywać rom to spróbuj SPB 3,5 bardzo bardzo estetyczny  ma ogrom opcji i ustawień itp...
dla mnie osobiście najwygodniejsza nakładka  

No a spb nie jest właśnie płatne? ;)

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 07, 2010, 22:08:07 »
SBP jest płatene  , a jak z tym romem :P  podacie link  :grin:

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 07, 2010, 22:12:05 »
Po angielsku najlepszy jest ten rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=536751 w wersji z Paskiem startu na dole (bardzo wygodny) EnergyROM_28011_RAPHAEL_24.Dec.2009_Standard.rar

A z polskich to ten http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=150544.0

A nakładke Home to tylko moge polecić Ci Manile 2.1 albo płatne STB Mobile Shell 3.5.3

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 07, 2010, 22:12:57 »
SBP jest płatene  , a jak z tym romem :P  podacie link  :grin:

Poczytaj o romie Amigantomek jak chcesz polski
                           Energy lub tael'ach jak pasi angielski.

« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 07, 2010, 22:20:58 »
OK dzieki obczaje jutro ten Polski

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=150544.0

Rozumie ze jest on rozdzielony na Radio Rom i zwykły rom więc na początek wybieram
jeden ze zwykłych i poten ten

Rilphone w ROMie pasuje do tego radia:

Czy jak ?

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 07, 2010, 22:37:24 »
Najpierw sobie wgraj ten rom,a potem radio rom(jaki chcesz) a jesli wgrasz sobie ten co jest przy romie to pliku Rilphone  nie musisz zmieniac

*

Offline palkens

• 413
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 07, 2010, 23:18:09 »
ja ci powiem jeszcze ze mialem juz okolo 10 romow (przeroznych wersji) (testowane +- godzina w wiekszosci) i jak narazie najbardziej jestem zadowolony z amigantomek sense 2.1
tael jest niezly ale mi cos sie walilo z energia (niby byl rozladowany po soft resecie nagle mial 40 %)

energy ma bardzo brzydki skin wg mnie;P

redux nierozwijany

cpt special przecietny (nic mnie nie urzeklo)

esquzite (jakos tak sie to pisze) tez bez rewelacji

a manila 2.0 od 2.1 rozni sie chyba tylko pogoda na home screenie ;] (co ja bardzo lubie:P)

*

Offline bradley86

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA Vario IV
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 08, 2010, 00:11:30 »
Toz to prawdziwy powod lipy jaka odstawil nrgz :mrgreen:  :wink:

Szkoda, ze nikt nie stworzyl zwyklego romu bez jakiejs manilii, bez titanium, bez sensa. Taki zwykly prosty WM. Jak do tej pory najlepszy build wg mnie to 28014. Klawisz X/OK i start jest na dole, jest duzy i mozna go palcem nacisnac bez uzywania rysika. Co np. bardziej podobalo mi sie w romie 6.1 Luqa to to ze po kliknieciu w gorna belke z glosnikiem bateria itd. wyswietlal sie nowy ekran z powiekszonymi ikonami i mozna bylo wybrac dokladnie co sie chcialo.
Jak znajde wolna chwile to chyba stworze swoj wlasny action screen bo ten defaultowy to tez jakies nieporozumienie wg mnie.
MDA Vario IV, WM6.5 23658 stock-like Kitchen, 1.10.Olinex

*

Offline palkens

• 413
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 08, 2010, 00:29:51 »
w romie AnT tez jest tka ze jak klikniesz (tapniesz) na gore to sie wieksze ikonkiwyswietlaja to praktycznie standart wszedzie

« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 08, 2010, 07:12:32 »
Toz to prawdziwy powod lipy jaka odstawil nrgz :mrgreen:  :wink:

Szkoda, ze nikt nie stworzyl zwyklego romu bez jakiejs manilii, bez titanium, bez sensa. Taki zwykly prosty WM. Jak do tej pory najlepszy build wg mnie to 28014. Klawisz X/OK i start jest na dole, jest duzy i mozna go palcem nacisnac bez uzywania rysika. Co np. bardziej podobalo mi sie w romie 6.1 Luqa to to ze po kliknieciu w gorna belke z glosnikiem bateria itd. wyswietlal sie nowy ekran z powiekszonymi ikonami i mozna bylo wybrac dokladnie co sie chcialo.
Jak znajde wolna chwile to chyba stworze swoj wlasny action screen bo ten defaultowy to tez jakies nieporozumienie wg mnie.

W nrg większy notification bar masz po kliknieciu w zegar, a powiedz mi kto Ci broni wyłączyć interface'y i korzystać z prostego today?

Ale ten skin to mnie rozj..... :D omg omg.

Natomiast co do draina baterii jest tylko guide'ow wystarczy któryś przejrzeć.

*

Offline palkens

• 413
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 08, 2010, 13:35:02 »
no o ile a manili 2.1 mozna skina latwo zmienic o tyle w sense 2.5 ciezko sie pozbyc tego energy:P
moglby sie zakumplowac z jakims grafikiem ^^

*

Offline j_lucas

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC: HD2
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 08, 2010, 14:23:18 »
Instalował ktoś manila 2.1 sense na orginalny rom?

Ja mam orginalny wersja EN i jak wchodzę w "call history" i tam dalej przechodzę w ikonę pierwsza z lewej to sie Manila wywala i restartuje.