Logowanie do sieci duży problem przy TP!

• 11 Odpowiedzi
  • 2572 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline quattroporte

• 9
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Logowanie do sieci duży problem przy TP!
« dnia: Wrzesień 10, 2009, 20:04:00 »
Witam.

Od wczoraj mam pewien problem z moim TP. Bedąc na mieście i majac mojego TP w kieszeni nagle stracił zasięg. Troszke mnie to zdziwiło bo chwilkę wcześniej miałem jedno nieodebrane połączenie co wskazuje ze 5 min wcześniej był zasięg.

Po powrocie do domu zacząłem sie bawić ustawieniami i soft resetami. NIestety nic nie pomaga do tej pory.
Wczoraj zrobiłem mu z 5 HR i dwukrotnie zgrywałem nowe ROMY - EnergyROM i PROven ROM. NIc nie pomogło, dalej po włączeniu urządzenia telefon prosi o podanie kodu PIN. Po jego wprowadzeniu telefon próbuje sięzalogowaćdo sieci (w tym przypadku PLAY). Próbowałem rónież na karcie innego operatora (ERA) i również to nic nie dało. Telefon jest brandowy - Orange. Niestety nie mam w zasięgu zadjen karty sim Orange by sprawdzićczy działa.

Po włączeniu urządzenia w pasku obok ikony zasięgu mam takie zielone kółko przekreślone czerwonym krzyżykiem. Obecnie używam PROven_ROM_PLK_4.4_Rhodium_Manila. Czy mógłby mi ktoś powiedziećco ta ikonka oznacza?
Na ikonie zasięgu po nieudanych próbach zalogowania widnieje wykrzyknik.

Gdy wchodzę menadzera komunikacji to włączone są telefon i 3G. Gdy próbuje włączyć "Połączenie danych" to wywala mi taki komunikat -
"Nie można nawiązać połączenia.
Wybrano numer internet
modem odbierający połączenia rozłączył się. Aby sprawdzić ustawienia połąączenia i w razie potrzeby je zmienić wybierz opcje ustawienia."

W ustawieniach telefonu:

Bierząca sieć - Brak usługi. Wybieranie sieci - tryb automatyczny. Gdy przełączam na ręczny wyszukuje mi sieć Play i plus ale do zadnej nie chce sie zalogować. Podobnie jest gdy wkładam ere. Wyszukuje Ere i Heyah i tez nie chce sie zalogować.

Czy ktoś możę mi pomoc czy pozostaje mi tylko serwis?

Nie mam gwarancji bo kupiłem go juz bez gwarancji.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 11:17:04 wysłana przez quattroporte »

*

Offline quattroporte

• 9
Odp: Problem z TP
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2009, 10:59:30 »
Próbować z kartą Orange? Mozliwe ze simlock sie sam założył znów?

PS> GPS tez nie chciał w Ciagu 5 minut złąpać Fixa :/

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2009, 11:07:31 »
Na początek radzę zmienić tutuł wątku na bardziej opisujący problem, a teraz do rzeczy...

Jaką masz wgraną wersję radia?
Wersję radia sprawdzisz wchodząc Start->Ustawienia->System->Informacje o urządzeniu
Być może należałoby wgrać jakiś nowy radio rom.

Możesz też spróbować wgrać oryginalny rom od htc, on jest od razu z radiem.

Nie ściągniesz go normalnie, bo masz brandowany więc tu masz link do rapida

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 11:12:57 wysłana przez cyther »
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

*

Offline quattroporte

• 9
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2009, 11:15:39 »
Radio - 1.02.25.19.
A ten oryginalny ROM postaram się zaraz sciągnąć i zainstalować.
Czy to może być wina urządzenia czy ewidentnie systemu?
Dzięki

*

Offline cyther

• 403
Odp: Logowanie do sieci duży problem przy TP!
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 11, 2009, 11:19:45 »
Aha, żeby wgrać ten rom, musisz mieć HardSPL-a.

Ciężko stwierdzić czy to wina sprzętu czy softu, wgraj ten rom wtedy zobaczysz. Z playem jest też tego typu problem, że czasem trzeba mu na sztywno plusa ustawić.
Radio 1.14.25.35

*

Offline quattroporte

• 9
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 11, 2009, 11:31:59 »
Czy to jest ten HardSPL który jest potrzebny przy wgrywaniu innych romów? A odnośnie Plusa, to próbowałem ustawić ręcznie sieć właśnie na Plusa i też nie chciało się zalogować.

*

Offline cyther

• 403
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 11, 2009, 11:48:38 »
Tak, to ten HardSPL
Radio 1.14.25.35

*

Offline quattroporte

• 9
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 11, 2009, 12:40:39 »
Tak, to ten HardSPL

I takie jeszcze jedno pytanie... jak zainstalować ten rom który mi podałeś?
Napisane: Wrzesień 11, 2009, 12:18:30
Podczas recznej proby logowania do siecie czy to Play czy Plus pojawia mi sie nastepujacy komunikat:
" Nie można przeprowadzić rejestracji w wybranej sieci. Wybierz inna sieć lub rozłącz połączenie danych w spróbuj ponownie"

Nie mam juz pojecia co moze byc nie tak. Atomatycznie w ogole sie nie cche nawet spróbowac połaczyc.

Co do tego ROMU to w dalszym Ciagu nie wiem jak go zainstalwoac :/ :(
Napisane: Wrzesień 11, 2009, 12:39:49
PS. wgrane nowe Radio i tez nie pomaga :/

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 11, 2009, 13:09:26 »
To, że nie pojawiają się sieci inne, niż Play i Plus, to już dziwny objaw. Zakładając że karta SIM sprawna i masz prawo łączyć się z siecią (sprawdź w innym, sprawnym telefonie GSM) to winny jest moduł GSM.
1. Sprawdź kartę SIM w innym telefonie
2. Sprawdź rafałka z inną kartą SIM (najlepiej nie-Play)
Jak nie pomoże - przywróć oryginalny rom, radiorom (a potem SPL) i do serwisu, jeżeli masz gwarancję. Śmierdzi wymianą płyty głównej.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline quattroporte

• 9
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2009, 14:15:22 »
To, że nie pojawiają się sieci inne, niż Play i Plus, to już dziwny objaw. Zakładając że karta SIM sprawna i masz prawo łączyć się z siecią (sprawdź w innym, sprawnym telefonie GSM) to winny jest moduł GSM.
1. Sprawdź kartę SIM w innym telefonie
2. Sprawdź rafałka z inną kartą SIM (najlepiej nie-Play)
Jak nie pomoże - przywróć oryginalny rom, radiorom (a potem SPL) i do serwisu, jeżeli masz gwarancję. Śmierdzi wymianą płyty głównej.

Na karcie Play pojawiaja się do wyboru sieci Play i Plus
Na karcie Ery pojawiaja się do wyboru sieci Era i Heyah
Na karcie Orange pojawiaja sie do wyboru sieci Orange i MyAvon (??)

Karty w innych telefonach GSM działaja bez najmniejszych problemów. Jaki może być orientacyjny koszt wymiany płyty głownej? Bo wszystkie inne funkcjie włącznie z GPS działają bezproblemowo. Gwarancji nie posiadam, kupiłem juz telefon bez gwarancji. Cieszyłem sie niecały miesiąc telefonem :(

PS. zna ktoś jakiś dobry serwis HTC?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 14:20:25 wysłana przez quattroporte »

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 11, 2009, 15:41:41 »
PS. zna ktoś jakiś dobry serwis HTC?

Dobrego niestety nikt nie zna bo w Polsce jest tylko jeden i wcale nie jest dobry  :E

Nazywa się obecnie Regenesis (dawniej CRC) i mieści się w Jankach pod Warszawą. A za wymianę płyty głównej liczą jak za zboże.... jakiś czas temu komuś z forum zaproponowali usługę w cenie 1400zł jeśli dobrze pamiętam.
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline quattroporte

• 9
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 11, 2009, 16:51:05 »
Dobrego niestety nikt nie zna bo w Polsce jest tylko jeden i wcale nie jest dobry  :E

Nazywa się obecnie Regenesis (dawniej CRC) i mieści się w Jankach pod Warszawą. A za wymianę płyty głównej liczą jak za zboże.... jakiś czas temu komuś z forum zaproponowali usługę w cenie 1400zł jeśli dobrze pamiętam.

Czyli w praktyce to oznacza głownie jedno - rozstanie na zawsze z TP? :( Nacieszyłem się nim niecały miesiąc... Jaka jest mozliwosc naprawy tego modulu GSM bez wymiany plyty glownej? :/
Ehh... czlowiek to musi miec pecha.