ładowanie

• 10 Odpowiedzi
  • 1486 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piotr2404

• 9
  • Sprzęt: Htc Touch HD 2
ładowanie
« dnia: Grudzień 17, 2008, 21:27:10 »
witam serdecznie może moje pytanie wyda sie głupie, ale jak dlugo trwa ładowanie baterii w waszych TP :ok:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2009, 00:13:40 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
Odp: ładowanie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 17, 2008, 21:35:07 »
Coś około 4-5h. Chociaż dziś byłem zdziwiony bo gdy doszło do 100% to ładowanie samo się wyłączyło, a wcześniej tego nie obserwowałem. No ale wciąż się uczę zachowania tego sprzętu.

Jest jakiś sygnał że juz sprzęt się naładował?

Inne świecenie czy coś?
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline m4t1.89

• **
  • 136
  • black & white
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 17, 2008, 21:38:39 »
Inne świecenie czy coś?
Pad jest wtedy podświetlony cały i świeci tak przez cały czas :)
HTC Hero | ROM: MoDaCo Custom ROM 3.2 b5 | Radio: 63.18.55.06JH_6.35.09.26 | SPL: 1.76.2007 | Recovery: RA-hero-v1.5.3.1 | Sieć: Play.

*

Offline roboepa

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TouchPro
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 18, 2008, 23:01:03 »
Odnośnie ładowania miałem ostatnio dziwne przypadki, podłączone ładowanie gdy kładłem się spać około 00:00, odłączane około 6:35. Uważam że przez ten czas powinien się spokojnie naładować (zazwyczaj staram się go rozładować do minimum). Gdy się obudziłem i spojrzałem na telefon (6:15), miał 94% co mnie trochę zdziwiło, kółko świeciło się jakby się jeszcze ładował (podświetlanie kółka od góry do dołu), natomiast gdy wróciłem po 20 min., kółko świeciło się jakby tel. był naładowany (całą obręczą), jednak po odłączeniu i sprawdzeniu stan baterii nadal wskazywał 94%. Wydaje mnie się że to już drugi raz się taki chochlik dzieje. Czy komuś się coś takiego przytrafiło?
Robert

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 18, 2008, 23:15:53 »
Ile razy ładowałeś telefon ? Teoretycznie bateria osiąga pełną sprawność i pojemność po 3 pełnych rozładowaniach i naładowaniach (nie mylić z formatowaniem). Ja u siebie niczego takiego nie zauważyłem, być może dlatego że nie miałem dokładnego wskaźnika.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline roboepa

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TouchPro
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 18, 2008, 23:53:41 »
Telefon mam z pierwszej dostępnej partii z przedsprzedaży z expansys, więc tych ładowań już trochę było. Fakt jest taki, że na początku nie próbowałem go rozładować do końca, bo nie mogłem sobie pozwolić na rozładowanie w najmniej sprzyjających do ładownia okolicznościach, jednak gdy zacząłem go rozładowywać do kresów jego możliwości zauważyłem znaczny wzrost czasu użytkowania na baterii. Wydaje mi się, że świruje chip odpowiedzialny za stan naładowania. Zobaczymy czy się to jeszcze powtórzy czy wróci do normalności. Póki co na radio-romie .28 (według mnie lepsza jakość rozmów, ale troszkę większa prądożerność podczas czuwania w stosunku do wersji .19) wytrzymuje mi 2,5 doby, co jest dla mnie wystarczającym wynikiem.
Robert

*

Offline mk400

• 25
  • Sprzęt: Obecnie: Touch Pro, EnergyRom 3.0, WM 6.5; wcześniej Fujitsu Siemens Pocket Loox 720
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 09, 2009, 00:54:04 »
Może odświeżę wątek...
Ja też ostatnio zauważyłem dziwny problem przy ładowaniu: gdy ładuje baterię przy włączonym urządzeniu (w stanie czuwania) to pokazuje mi max. naładowanie baterii albo 77% albo 81% - po nawet kilku godzinach ładowania. Gdy podczas ładowania (gdy osiągnie już te 77 lub 81% i gdy przestanie się nagrzewać) zrobię soft reset to od razu pokazuje 100% a pad jest podświetlony non-stop. Po takim ładowaniu wytrzymuje mi 2,5-3 dni w zależności od używania. Taki czas pracy pozwala przypuszczać, że bateria jest rzeczywiście naładowana do pełna.
Problem się nie pojawia, gdy ładuję baterię na wyłączonym sprzęcie. Wtedy po ok 3h pad świeci się cały czas i wskaźnik naładowania mam 100%.
Czy to może być jakiś błąd w oprogramowaniu? Wpływ zainstalowanych programów? Wcześniej, czegoś takiego nie miałem.
Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?

*

Offline mountain

• *
  • 72
  • Sprzęt: Nokia E72
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 10, 2009, 13:26:42 »
Panowie, ale czym Wy się przejmujecie? Po co Wam w ogóle ten procentowy wskaźnik baterii. Przecież każdy wie mniej więcej ile mu trzyma telefon. Jedni ładują codziennie inni co dwa dni ale co za różnica ile procent kiedy pokazuje. Przecież jak każdy wie, te telefony mają WINDOWS a jak wiecie winda zawsze sprawia większe czy mniejsze niespodzianki :)

*

Offline mk400

• 25
  • Sprzęt: Obecnie: Touch Pro, EnergyRom 3.0, WM 6.5; wcześniej Fujitsu Siemens Pocket Loox 720
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 13, 2009, 22:57:35 »
Panowie, ale czym Wy się przejmujecie? Po co Wam w ogóle ten procentowy wskaźnik baterii. Przecież każdy wie mniej więcej ile mu trzyma telefon. Jedni ładują codziennie inni co dwa dni ale co za różnica ile procent kiedy pokazuje. Przecież jak każdy wie, te telefony mają WINDOWS a jak wiecie winda zawsze sprawia większe czy mniejsze niespodzianki :)

Tak, ale chciałbym wiedzieć, czy doładowuje baterie do końca, czy może przez jakiś błąd softu lub awarię sprzętu będę musiał za pół roku kupować nową baterię. A jak nie usunę usterki, to ją pewnie uwalę tak samo jak tę, którą już mam. :S

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 13, 2009, 23:55:38 »
Ile razy ładowałeś telefon ? Teoretycznie bateria osiąga pełną sprawność i pojemność po 3 pełnych rozładowaniach i naładowaniach (nie mylić z formatowaniem). Ja u siebie niczego takiego nie zauważyłem, być może dlatego że nie miałem dokładnego wskaźnika.

Baterie sie FORMUJE a nie formatuje. Warto zapamietac bo to olbrzymia roznica !

Ja swojego Raphael'a "form zero to hero" laduje ok 2h
Pozdrawiam
FoxHound

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 14, 2009, 13:38:39 »
Ja swojego Raphael'a "form zero to hero" laduje ok 2h

Na oryginlanej ładowarce 230V i uśpionym tp?? Mój w mniej niż 3h się naładować nie potrafi, co mnie dość mocno denewuje.
A może masz baterie polimerową, bo wg service manual takie też w tp występują.