Koszt wymiany przedniej szybki.

• 7 Odpowiedzi
  • 3345 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
Koszt wymiany przedniej szybki.
« dnia: Luty 12, 2009, 19:18:35 »
W CRC najlepiej bo sprzęt na gwarancji.

WIe ktoś może?
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Koszt wymiany przedniej szybki.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2009, 19:25:50 »
Jeżeli sprzęt jest na gwarancji to wymiana będzie gratis, ale skoro się pytasz to podejrzewam, że uszkodzenie powstało z Twojej winy. Jeżeli jest tak jak mówię to gwarancja zostanie anulowana a wtedy lepiej oddać Rafałka gdzieś indziej niż do CRC, bo z tego co można na forum wyczytać CRC to rzeźnia a nie serwis.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline riks

• *
  • 73
  • Sprzęt: SPV M3000>Touch Pro>Desire HD>Galaxy S II
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2009, 20:01:48 »
na allegro można kupić zestaw szybka+ekran dotykowy(digirizer) cena koło 140 zł wymiana nie jest chyba trudna trochę chęci i umiejętność :)

sorka jest tylko do Diamonda ale wydaje mi się że do TP będzie pasowało chyba że ma inny rozmiar ekranu :)
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 20:09:28 wysłana przez riks »

*

Offline roboepa

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TouchPro
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2009, 20:48:21 »
Jeżeli sprzęt jest na gwarancji to wymiana będzie gratis, ale skoro się pytasz to podejrzewam, że uszkodzenie powstało z Twojej winy. Jeżeli jest tak jak mówię to gwarancja zostanie anulowana a wtedy lepiej oddać Rafałka gdzieś indziej niż do CRC, bo z tego co można na forum wyczytać CRC to rzeźnia a nie serwis.
Mam rozumieć, że jeżeli nie daj boże uszkodziłbym sobie telefon (np. opisywany ekran), to zostanie anulowana gwarancja na całe urządzenie? :O A nawet jeśli tylko na ekran, to czy takie anulowanie gwarancji jest zgodne z obowiązującym prawem? :worried:
Robert

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2009, 20:54:56 »
A wiesz, że nie wiem... Całkiem dobre pytanie. Nigdy z takim przypadkiem nie spotkałem się osobiście więc nie wiem jak to do końca jest. W takim przypadki chyba najlepiej było by zasięgnąć języka u źródła czyli w samym CRC, oni powinni odpowiedzieć na to pytanie.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 12, 2009, 22:18:38 »

Mam lekkie ryski więc chyba gwarancja na to nie rzutuje. Oczywiście zgubiłem folie z kompletu i będę musiał kupić w przyszłości. :(
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 12, 2009, 22:43:19 »
jeśli są to drobne rysy to raczej uznają to za efekty użytkowania i niezabiorą gwarancji i pewnie też odmówią darmowej wymiany uzasadniając że to nie jest wada fabryczna ani softwerowa telefonu a co do odpłatnej wymiany to już pytanie do CRC i obsługi klienta HTC

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 12, 2009, 22:51:35 »
No właśnie z tym jest problem. Każą przywieźć sprzęt i dopiero wtedy robią wycenę - bez sensu. :/