Kilka pytań związanych z TP

• 6 Odpowiedzi
  • 1162 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytań związanych z TP
« dnia: Luty 26, 2012, 12:46:51 »
Witam. Jestem posiadaczem TP od kilku dni i tak jak w temacie napisałem mam kilka pytań.
Pierwsze z nich: Po rozsunięciu telefonu pojawia się kilka ikon wśród nich jest "wyszukiwanie", czy jest możliwość zablokowania tej ikony w jakiś sposób? Nie wiem np. żądaniem hasła bądź w jakiś inny sposób. Zależy mi na tym bo już straciłem wystarczająco dużo funduszy przez nią. :P
Drugie pytanie dotyczy GPS. Na telefonie jest wgrany "Quick GPS" ale gdy klikam sobie na to to nie chce mi się uruchomić, w ogóle nie ma żadnej reakcji telefonu, czemu tak jest? :P
Trzecie pytanie również dotyczy GPS. Jakie programy GPS polecacie? Np. Garmin lub jakieś inne.
Z góry dziękuję za każdą produktywną i pomocną odpowiedź. Pozdrawiam Rossomak. ;-)

*

Offline jumpertomek

• *
  • 98
  • Sprzęt: MDA Vario IV / AmiganTomek wm 6.5 sense 2.5
Odp: Kilka pytań związanych z TP
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2012, 21:17:36 »
Co do nawigacji to AutoMapa jedynie :)
Z quick gps to zainstaluj ją jeszcze raz i zobacz czy zadziała wtedy.
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2012, 21:19:15 wysłana przez jumpertomek »

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2012, 22:55:25 »
Co do nawigacji to wg upodobań... Najlepiej popróbować z różnymi aplikacjami i zostawić tą która nam podpasuje. Jak QuickGPS się nie uruchamia to poszukaj gdzie jest plik wykonywalny do którego powinien prowadzić skrót i spróbuj go stamtąd odpalić, być może po prostu skrót jest źle utworzony. A z tym wyszukiwaniem to nie wiem dokładnie o czym mówisz więc raczej Ci nie pomogę...

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2012, 06:06:30 »

Tutaj jest pokazane o jakie wyszukiwanie mi chodzi, na tym zdjęciu kryje się pod nazwą "Web Search".

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2012, 19:09:23 »
Na problemy z uruchamianiem aplikacji  w kieszeni najlepszy jest s2u2 - IMO obowiązkowa pozycja dla standardowego WM.
A jeśli sam go uruchamiasz, to raczej się nie da. Z resztą jednak wykupiony pakiet danych jest przydatny przy takim telefonie.

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2012, 22:43:57 »
Można jeszcze skasować ustawienia internetu GPRS w telefonie, ale wtedy nie połączymy się kiedy faktycznie będziemy tego chcieli. Ja po prostu wyłączyłem TF3D (z czasem zaczyna strasznie zamulać) i zmieniłem na SPB Mobile Shell.

*

Offline Untitled1234

• 46
  • Sprzęt: motorola defy
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 05, 2012, 19:42:05 »
Na internet najlepszy sposob to data controller. Program freeware. Zablokujesz sobie internet i napewno nie polaczy z internetem.