Witam,
Jakiś tydzień temu stałem się szczęśliwym (

) posiadaczem TP. Wcześniej posiadałem Wizarda i nie da się ukryć, że się z nim zżyłem

Natomiast TP stanowi dla mnie cały czas zagadkę. Dlatego chciałem się Was zamytać o kilka rzeczy.
GPS:
1. W którym miejscu jest umieszczona antenaodbiornika GPS, bo wydaje mi się, że od spodu urządzenia. Tetsowałem z Wizardem+BT-359. W tym samym miejscu sygnał na Wizardzie w programie BeeLineGPS koło 40, na TP 25.
2. Czy da się gdzieś zmienić (podejrzewam rejestr) aby GPS chodził cały czas? A nie wyłączał się kiedy urządzenie wejdzie w stan czuwania, lub kiedy odbiorę połączenie telefoniczne. Pisząc cały czas mam na myśli cały czas uruchomienia aplikacji korzystającej z GPS-a. Na Wizardzie odpalałem GPS po blucie, aplikację BeeLineGPS do wykreślania drogi i wyłączałem wyświetlacz w celu oszczędzenia energii. W TP w tym momencie następuje wyłączenie GPSa. Jedynie co na plus w tym przypadku to to, że fixa łapie szybciej (wgrałem jakiegoś hotfixa do GPSa ze strony HTC)
3. Próbuję ustawić w aplikacji External GPS zewnętrzny GPS. Wpisuję port i szybkość portu i po kliknięciu ok wszystko wraca do ustawień początkowych czyli Brak portu i 4800. Coś chyba nie tak?
4. Na jakiej prędkości działa port wewnęrznego GPSa? W niektórych programach poza portem trzeba podać prędkość tego portu.
Ogólnie telefon:
1. Przeczytałem wątek o oszczędzaniu baterii. Ustawiłem pasmo telefonu na GSM i UMTS 900+2100 i typ sieci na GSM. Mimo to wydaje mi się, że Wizard jednak dłużej trzymał baterię. Może to moje subiektywne odczucie bo na razie TP dość ostro testuję

2. Wizard nauczył mnie, że nie należy mieć otwartych za dużo programów na raz

W TP mam je odpalonych kilka, ale dziwna sprawa, że niekiedy wszystkie się wyłączają samoistnie. Co może być przyczyną? Stukam w Menadżer zadań i mam uruchomione przypuśćmy 5 programów. Przejdę do głównego ekranu, znów stuknę w Menadżera i nic tam już nie ma. Nie stukam w wyłącz wszystkie.
3. Przy okazji zauważyłem, że mimo iż nie ma włączonych jakichkolwiek programów to telefon sam inicjuje połączenia z internetem. Aktualizacja automatyczna pogody, rssów, quickgpsa wyłączona. I trochę nie wie o co biega. Bo jednak chciałbym mieć jakąś kontrolę nad tym co się dzieje.
4. W Touch Flo mam włączone Uaktywnij dźwięki podczas przewijania i przesuwania palcem. O jakie dźwięki chodzi? Bo chyba nic u mnie w momencie przewijania palcem nie słychać...
5. Urządzenie wspomagające audio. Co to jest? I jak to powinno działać? Według mnie to zwykły korektor graficzny. Jednak albo słuchawki są kiepskie, albo mam drewniane ucho

O samym TP (zakupiony w orenżadzie)
Wersja operatora: 31.190.9.694
Wersja pamięci ROM: 1.90.69.4 PLK
Data pamięci ROM: 09/24/08
Wersja radia: 1.02.25.19
Wersja protokołu: 52.33.25.17H
To chyba na razie tyle pytań

Dzięki i pozdrawiam
Barcik