Kilka podstawowych pytań do posiadaczy Touch Pro

• 18 Odpowiedzi
  • 1805 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Nickname

• 333
  • Sprzęt: HTC HD2
Kilka podstawowych pytań do posiadaczy Touch Pro
« dnia: Kwiecień 28, 2009, 17:57:41 »
Witam,

Planuję zakup TP, więc proszę o odpowiedzi na kilka pytań.

1. Czy w zestawie jest kabelek TV-Out?
2. Co znajduje się w oryginalnym zestawie od Orange (proszę o odpowiedzi użytkowników, którzy TP kupili w tej właśnie sieci)?
3. Na co zwracać uwagę przy kupnie TP?
4. Czy w zestawie jest przejściówka (taka kostka)?
5. Czy da się ustawić by obracało ekran w każdym programie?

Jeśli mi się coś jeszcze przypomni, dam znać.

Pozdrawiam

Odp: Kilka podstawowych pytań do posiadaczy Touch Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2009, 18:12:23 »
1. Nie ma
2. TP, ładowarka jak diamondowa matowa bez swiecącego logo(z wtyczką europejską), kabel usb do podłączenia do kompa jednocześnie do ładowarki, zestaw słuchawkowy z jednym guzikiem, 2 sztuki małych pianek na słuchawki, rysik + drugi zapasowy, pokrowiec bez jakich kolwiek zaczepów, uchwyt samochodowy (ramie+mocowanie), ładowarka samochodowa, automapa xl(dvd, karta pamięci 1gb z zainstalowaną am, plastikowa zdrapka z licenjca, papierzyska w tym jakiś kupon zniżkowy), papierzyska (między innymi miniaturowa gwarancja), płyta z oprogramowaniem. Chyba o niczym nie zapomniałem.
3. Jak przy każdym pda/telefonie, brak uszkodzeń mechanicznych, wyświetlacz, czy da się skalibrować, jako tako można dotyk sprawdzić czy działa, chyba najlepiej w notatniku coś napisać, sprawdziś wszystkie przyciski, slider obejrzeć czy się nie rozłazi, obejrzeć na ile można w środku czy nie zalany. Czy głośniczki grają, mikrofon, gniazdo usb. I pewnie jeszcze dużo rzeczy można wymyśleć.
4. Nie wiem o czym mówisz.
5. Zależy o jakim obracaniu mówisz, jeśli po otwarciu klawiatury to nie ma żadnego problemu, pomijając niektóre gry zawsze sie obraca. Co do używania g-sensora to chyba jakiś program do tego też się pewnie znajdzie. Fabrycznie obraca sie tylko opera.

*

Offline Nickname

• 333
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:11:24 »
A gdzie jest przycisk aparatu? Nie ma? Jak robić zdjęcia?

*

Offline fryczu0

• 21
  • Sprzęt: High Tech Computer Touch Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:53:18 »
Zdjęcia wykonujesz przyciskiem ENTER (kółko) znajdującym się pod ekranem. Osobiście robię zdjęcia na wykładach i nie mam większych problemów z pstryknięciem :)

Jeśli chodzi Ci o przejściówkę w formie końcówki do zasilacza, to w zestawie Orange jest tylko europejska końcówka.

Ustawienie obracania w programach to np PROven posiada wgranego G-Config. Możesz przy pomocy tego programiku dodawać aplikacje w których ma, a w których nie ma prawa zadziałać obrót. W używaniu pluginu nie mam doświadczenia więc lepiej jak ktoś inny się wypowie. Tak czy inaczej na pokładzie mamy Windowsa więc możliwości ingerencji są całkiem spore :)

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2009, 20:03:17 »
Zwroc uwage jak chodzi slider. Po rozsunieciu obejzyj slider od spodu ( z tylu ekranu) i popatrz czy nie ma leciutkich rys - to objaw uzywania telefonu. Na uzywanym zawsze sie pojawia. Slider powinien chodzic dosc ciezko - tak, zeby miec wrazenie ze sprezyna jest dosc mocna.
Obejzyj tez dokladnie ekran - najlepiej w stanie wylaczonym. Nie powinien miec rys i naklejonej folii ochronnej.
Zwroc uwage na to, czy stylus wchodzi do protu bez oporu - powinien sie wsuwac bez zadnego oporu i zaskakiwac na magnesik. Opor swiadczy o uszkodzonym czujniku wsuniecia/wysuniecia stylusa.

*

Offline Nickname

• 333
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2009, 16:51:56 »
A jak wygląda sprawa z folią? Zostawiać tą oryginalną czy kupić Brando? Jeśli kupić, to jaką? Czy zostawiać folię na klawiszach?

Pozdrawiam
Napisane: Kwiecień 29, 2009, 16:14:31
Czy ładowarka samochodowa (oryginalna) od Kaisera będzie działać z TP?

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 29, 2009, 20:26:02 »
Co roumiesz przez "oryginalna"?  Jesli to co jest "firmowo" na wyswietlaczu - z takim jezyczkiem do zdejmowania - to wywal, to nie jest folia zabezpieczajaca przy uzytkowaniu. Brando kosztuje grosze w porownaniu z cena telefonu. Folii na klawiszach chyba nie ma po co zostawiac? Klawiatura jest schowana wiekszosc czasu a pazurkami/opiszkami raczje jej nie porysujesz.

Co do ladowarki - nie wiem, ale wiem ze TP jest dosc czuly na parametry zasilania.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 30, 2009, 11:39:26 »
Ja miałem też folie z seta orange i chyba o to chodziło z tą oryginalną. Wytrzymała z miesiąc w końcu się podwinęła w kieszeni przylgnęło od zarąbania pyłków, wyprałem ale po tym zszarzała i ogólnie sie odkształciła. także kupuj brando ;)

*

Offline Nickname

• 333
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 02, 2009, 10:57:07 »
Mam jeszcze parę pytań:

1. Czy TP ma diody przy głośniku na przednim panelu znane np. z Kaisera? Chodzi o migające diody informujące o włączonym telefonie, BT, WiFi lub nieodebranych połączeniach lub wiadomościach.
2. Co się stanie gdy na TP zainstaluję program niewspierający ekranów VGA? Źle się wyświetli czy może popsuć sprzęt?
3. Czy jest jakieś narzędzie do customizacji TouchFlo?
4. Prosiłbym też o podanie ciekawych programów dla TP :)
5. Jaką brać folię?

Pozdrawiam

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 02, 2009, 12:18:47 »
Mam jeszcze parę pytań:

1. Czy TP ma diody przy głośniku na przednim panelu znane np. z Kaisera? Chodzi o migające diody informujące o włączonym telefonie, BT, WiFi lub nieodebranych połączeniach lub wiadomościach.

Nie ma diód. Jest podświetlenie kółka. Działa tylko jak się ładuje, jak przyjdzie sms, jak masz połączenie nie odebrane, tyle co do włączania wifi czy BT nie ma takich wskaźników.

2. Co się stanie gdy na TP zainstaluję program niewspierający ekranów VGA? Źle się wyświetli czy może popsuć sprzęt?
Nie wiem, pewnie nawet takie mam zainstalowane i mam po prostu gorszą rozdziałkę ale rozciągnięcie na całość, nie spotkałem się z tym.

3. Czy jest jakieś narzędzie do customizacji TouchFlo?

Pojęcie bardzo ogólne, można wszystko i można nic, wszystko zależy od twoich umiejętności, gotowanie ROMów lub instalacja odpowiednich narzędzi i progsów.
Ale ogólnie są. Pewne są zastosowane w PROven

4. Prosiłbym też o podanie ciekawych programów dla TP :)
Poszukasz to znajdziesz - google, szukajka forum i xda. Nie ma progsów tylko na TP Pro jest ich zaledwie może kilkanaście, a programy to na windows Mobile 6.1 szukaj - jest tego miliony
5. Jaką brać folię?
Podobno brando choć od listopada mam naklejoną tą co była w zestawie i daje radę i nie zużyła się jeszcze

Pozdrawiam

Ja również
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline Nickname

• 333
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 02, 2009, 17:48:51 »
Co do customizacji, nie szukam jakiegos kombajnu do zmiany calego TouchFlo. Poszukuje czegos na wzor HTC Home Customizer. Interesuje mnie np. zmiana kolejnosci zakladek, dodanie nowych. Znajdzie sie cos takiego?

Da sie dograc zakladke Footprints bez koniecznosci zmiany ROM-u?

Pozdrawiam

*

Offline marcin694

• 39
  • Sprzęt: Rhodium, Galaxy Note
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 02, 2009, 22:33:54 »
Do zmiany masz dostosowania kart w ustawieniach TF3D. Inne ustawienia ty chyba tylko zmiana rom-u albo cab-y ale nie jestem pewien.

*

Offline Nickname

• 333
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 03, 2009, 18:23:45 »
Hmm, W menu Dzisiaj gdy wybiorę pozycję TouchFlo mam nieaktywną pozycję Opcje. Jak inaczej mogę to zmienić? W ustawieniach w samej Manili mam tylko informacje o TouchFlo. Jest inny sposób?

Mam też pytanie odnośnie wielkości ikonek w menu Programy. Na jakimś filmiku przentującym TP widziałem, że w orientacji pionowej miesciło się 4-5 (a może nawet i 6) pozycji. Jak uzyskać taki efekt?

Żeby nie zakładać nowego tematu, zapytam od razu tutaj: jak zakładać folię? Zaparowywać łazienkę i tam to robić? Czy nie zawilgotnieje mi urządzenie?

Jak nazywa się program monitorujący czy rysik jest w schowku (chodzi o alarm gdy długo go tam nie ma)?

Gdzie znajdę aplikację YouTube dla Touch Pro? Taka z czerwoną kolorystyką? Myślałem, że będzie już wgrana...

A, i jak zrobić by pojawiał się więcej niż jeden wpis z kalendarza na ekranie Today TouchFlo? Chodzi oczywiście o wpisy z tego samego dnia.

Dzięki z góry za odpowiedzi.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2009, 18:29:27 wysłana przez Nickname »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 04, 2009, 02:56:16 »
Masakra, odpowiedź na większość pytań brzmi: czytaj forum :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 04, 2009, 11:30:10 »
A podpowiedź 2 brzmi: naucz się szukać. Podpowiedź 3: szukaj pola i przycisku "Szukaj" :)
Podpowiem tylko na 2:
Opcje do TF3D są tylko w takiej Manili, która ma opcje. W "zabytkowych" Manilach bez opcji ustawienia zmienia się za pomocą programu AdvancedConfig.
Nie ma programu monitorującego rysik w schowku (nie wiem, czy powstał). Można za to zmieniać działanie czujnika. na XDA pewnie coś na ten temat znajdziesz.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 04, 2009, 11:38:22 »
Nie ma programu monitorującego rysik w schowku (nie wiem, czy powstał).
Jest i nazywa się NoStylusWarning ;)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Nickname

• 333
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 05, 2009, 00:55:41 »
Na większość pytań znalazłem już odpowiedź, ale jedna rzecz mnie trapi. Czytałem, że TouchFlo nie pokaże mi terminów na następny dzień, ale u mnie pokazuje tylko jeden (mimo, że na dzisiaj mam 2 dodatkowe terminy). Jak 'zmusić' by pokazywał również te dwa?

Pozdrawiam

« Odpowiedź #17 dnia: Maj 05, 2009, 09:12:14 »
Mi pokazuje w romie Proven 3.2 by Qsqa. I jest chyba jakiś cab który to robił coś z newhome nie pamietam ale coś mi świeci że tu na forum było to opisywane.

*

Offline Nickname

• 333
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 05, 2009, 15:27:36 »
Chodzi o tę wersję aplikacji YouTube. Mógłby ktoś podać link do caba? Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Edit.

OK, znalazłem ( http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122683.0 ).

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał rozwiązanie tego problemu z wpisami z kalendarza.
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2009, 15:31:17 wysłana przez Nickname »