Karta pamięci i ActiveSync

• 6 Odpowiedzi
  • 745 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Nickname

• 333
  • Sprzęt: HTC HD2
Karta pamięci i ActiveSync
« dnia: Maj 21, 2009, 15:59:03 »
Witam,

Mam dwa pytania.

1. Czy podczas pracy urządzenia mogę spokojnie wyjmować i wkładać kartę pamięci? Czy trzeba wyłączać urządzenie? Może jakiś program do zatrzymywania karty?

2. Mam problem z ActiveSynciem. Mianowicie, często odpala mi się sam w tle. Nie mogę zrobić numeru z fake serwerem, ponieważ synchronizuję kalendarz z Google. Jest na to jakieś rozwiązanie?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Odp: Karta pamięci i ActiveSync
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2009, 16:00:03 »
Do pierwszego. no niby można wyjmować na działającym ale to tak samo jak z usb w kompie zrobisz tak 100 i bedzie ok a za 101 sie spierniczy ;)

Co do drugiego pytania. Jakiego romu używasz?
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2009, 16:01:43 wysłana przez Plomien »

*

Offline Nickname

• 333
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2009, 16:16:29 »
A nie ma programu zatrzymującego kartę? Pamiętam, że jeszcze na Symbianie coś takiego było.

Używam standardowego ROM-u, jaki wgrywa Orange.

*

Offline JotCe

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2009, 23:14:38 »
Na Aktywnego Syncia polecam programik ASyncKiller.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 22, 2009, 09:01:36 »
Ew. zmień rom ;) na romach qsqi przynajmniej tych od 2.3 activesync przestał mi latać w tle.

*

Offline Nickname

• 333
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 24, 2009, 09:34:46 »
Na Aktywnego Syncia polecam programik ASyncKiller.
Pozdrawiam

Niestety, to nie pomaga. Owszem, po SR działa, ale później i tak w tle się AS otwiera. Z tego co zauważyłem, to regularnie odpala się on przy zmianie daty - o północy.
Jest jakieś rozwiązanie tego uciążliwego problemu?

Pozdrawiam

*

Offline JotCe

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 24, 2009, 11:12:45 »
Niestety, to nie pomaga. Owszem, po SR działa, ale później i tak w tle się AS otwiera. Z tego co zauważyłem, to regularnie odpala się on przy zmianie daty - o północy.

Faktycznie, kiedy używałem TF3D, ASyncKiller nie radził sobie o północy. Jedyne, co mogę w takiej sytuacji polecić to wyłaśnie wyłączyć TF3D i spróbować zabawy
z np. SPB PocketPlus, SPB Phone Suite (niestety płatne...), bo według mnie, efekty z TF3D jedynie osłabiają szybkość i funkcjonalność Rafała a podobać się mogą jedynie przez krótki czas.
Polecam również SPB Time i SPB Weather. Można zainstalować sobie te programy w 30-dniowej wersji próbnej i ocenić, ile są warte.
Pozdrawiam