Kabel AV do TV za grosze i ile wytrzymie bateria?

• 13 Odpowiedzi
  • 2140 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szqudii

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD 2
Kabel AV do TV za grosze i ile wytrzymie bateria?
« dnia: Czerwiec 24, 2009, 17:05:29 »
Kabel do TV zawsze kosztował koło 80 zł, jedna z firm zrobiła podróbę za około 60 zł ale bez możliwości ładowania w trakcie podłączenia do TV, także zawsze sobie mówiłem, że jak już to dołożę te pare złotych i kupię oryginalny, ale ostatnio znalazłem na allegro kabel za 3,99..... i wygląda podobnie jak ten za 60. Na dniach powinien do mnie przyjść i napiszę wtedy co nieco o nim. Ale skąd ta różnica?...

Ile będzie działać TP na baterii do pełna naładowanej w trakcie odtwarzania filmu na TV?
Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

*

Offline riks

• *
  • 73
  • Sprzęt: SPV M3000>Touch Pro>Desire HD>Galaxy S II
Odp: Kabel AV do TV za grosze i ile wytrzymie bateria?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2009, 19:12:21 »
a możesz podać linka do aukcji albo napisać mi na PW

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2009, 20:45:34 »
Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

*

Offline rutekboss

• 37
  • Sprzęt: Treo600-->Htc Touch Pro-->Htc TyTnII-->Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2009, 21:22:08 »
Jeśli można wyłączyć podświetlanie ekranu to ok 2 do 3h odtwarzania, przetestuj z mp3.. Jeśli kabel będzie ok, to kupienie 2ch na zapas gdyby 1szy się zepsuł nie bedzie zbyt drogie i wyjdzie taniej niż oryginał na pewno..

*

Offline riks

• *
  • 73
  • Sprzęt: SPV M3000>Touch Pro>Desire HD>Galaxy S II
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2009, 22:07:01 »
a może po małej modyfikacja będzie się dało ładować telefon pod warunkiem że w kablu są wszystkie żyły :)

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2009, 22:42:46 »
Na ebay'u znazłem za ~40 kabel przynajmniej na fotkach z możliwością ładowania http://cgi.ebay.pl/AV-CABLE-TV-OUT-AUDIO-VIDEO-CABLE-FOR-HTC-TOUCH-PRO-NEW_W0QQitemZ320364883957QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item4a973c2ff5&_trksid=p3286.m63.l1177&_trkparms=240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50

Aha ten kabelek z aukcji też tam można znaleźć, wnioski wyciągnijcie sami.

Małe przeoczenie We ship to WORLDWIDE not including the following countries Italy, Germany and some African, Asian, Mid-east countries. Pewnie dla chinoli jesteśmy gdzieś tam te mid-east i nam nie sprzedadzą. Z reszta zawsze niepewne interesy z nimi są.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2009, 22:48:00 wysłana przez krystianb »

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 26, 2009, 11:45:30 »
No więc kabel doszedł, jak na 3,99 zł to jakość wykonania jest bardzo dobra, zaznaczam od razu, że nie mam porównania z żadnym innym kablem ale ten wyświetla obraz w bardzo dobrej jakości zarówno na TV 37” full hd jak i na dość starym kineskopowym. Filmy wyświetla płynnie a zdjęcia wyglądają dobrze. Nie zauważyłem żadnych artefaktów na ekranie ani żadnych innych zakłóceń wyświetlanych na TV.
Także wg. mnie bardzo polecam, i jedyne co teraz żałuję to, że nie kupiłem 2 sztuk i wtedy jeden bym rozebrał i spróbował dorobić do niego zasilanie bo bardzo jestem ciekawy czy cały film prawie dwugodzinny da się obejrzeć na pełnej baterii. Niedługo to przetestuję.
Pozdrawiam!

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 26, 2009, 13:46:30 »
A ja po zamówieniu na Allegro dostałem maila:

Witam!
Z przykrościa informuje,iż z powodów od nas niezależnych,nie możemy zrealizować zamówienia na KK57,peniądze zostaną zwrócone na Panski rachunek bankowy

--
Pozdrowienia,
ula@kaycom.pl

:(
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 26, 2009, 13:50:19 »
Hmmm a może się przejechali z tą ceną... no bo same końcówki do TV kosztują mniej więcej tyle co cały kabel nie wspominając już o złączu mini usb to TP... i jak się zorientowali to wycofają aukcję i zaczną sprzedawać drożej :P

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 26, 2009, 14:01:37 »
Hmmm a może się przejechali z tą ceną... no bo same końcówki do TV kosztują mniej więcej tyle co cały kabel nie wspominając już o złączu mini usb to TP... i jak się zorientowali to wycofają aukcję i zaczną sprzedawać drożej :P

Jak byś zgadł. Teraz te same kable ma za 50 zł.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 26, 2009, 14:01:58 »
hmmm to dziwne, ze kolega wyzej dostal ten kabelek bo to wyglada na blad przy wprowadzaniu aukcji. Ponizej link do aukcji tego kabelka u tej samej firmy ale juz (niestety) z bardziej realna cena :)

http://www.allegro.pl/item672984931_kk57_kabel_av_htc_touch_pro_gold.html

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 26, 2009, 14:21:50 »
Hehe ale jaja w świetle prawa powinien sprzedać wszystkim którzy zdążyli kliknąć kup teraz... no ale nie dziwie mu się 3,99 a 50 zł to jest różnica przy 10 sprzedanych. Ale miałem szczęście ale i tak żałuję... bo mogłem kupić 2... albo kilka :P

*

Offline rutekboss

• 37
  • Sprzęt: Treo600-->Htc Touch Pro-->Htc TyTnII-->Milestone
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 26, 2009, 16:39:25 »
A ja sie zastanawiałem i nawet maila wysłałem czy za 2-3 kable koszta przesyłki beda takie same jak za 1... a teraz to nawet 1 sie nie opłaca kupować... kurcze, trza było brac za 3,99...  :-|
A ja po zamówieniu na Allegro dostałem maila:

Witam!
Z przykrościa informuje,iż z powodów od nas niezależnych,nie możemy zrealizować zamówienia na KK57,peniądze zostaną zwrócone na Panski rachunek bankowy

--
Pozdrowienia,
ula@kaycom.pl

:(

Muszą sprzedać Tobie ten kabel za 3,99. Wyślij maila, że zwrot pieniędzy Cię nie interesuje i maja towar w ofercie (jak nie to przez allegro, albo negatywa.)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2009, 16:48:59 wysłana przez rutekboss »

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 26, 2009, 17:25:03 »
Nie negatywem ich straszyć, a zgłoszeniem sprawy do allegro. Od razu kable wyśla, bo jak to by doszło do allego to by im całe konto zamknęli. Wystarczyło by wysłać przesłać tego maila z odmową i kolesie mają tego samego dnia konto zawieszone. Ostatnio chciałem lapka licytować a tu zamknęli aukcje bo uszkodzony, później ten sam lapek pojawił się kup teraz, finał patrze 2 dni później konto zawieszone.

Aha ktoś pisał, że z ceną przesadzili. Nie nie przesadzili, kolesie sprowadzają sprzety bezpośrenio z chin. I za te kablisko za sztuke zapłacili mniej niż 1zł podejrzewam że dużo mniej. Ale zoirentowali sie po ile są inne kable i wyrównali poziom.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2009, 17:33:55 wysłana przez krystianb »