Kabel TV-OUT - problem.

• 8 Odpowiedzi
  • 936 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mikeangelo

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Kabel TV-OUT - problem.
« dnia: Czerwiec 18, 2009, 16:52:43 »
Witam,

Mam MDA VARIO 4 na orginalnym romie. Kupilem dzisiaj kabelek tv-out. Wszystko byloby super, gdyby nie to ze po podlaczeniu telefonu przez kabel do TV (probowalem na 2 tv) mam czarno bialy obraz. Czy ktos mial taki problem? Czy cos zle mam skonfigurowane? Czego to moze byc wina, telefonu, kabla, ustawien TV?

Pozdrawiam.

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Odp: Kabel TV-OUT - problem.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 18, 2009, 20:37:09 »
Prawdopodobnie inne systemy masz na tel . i na TV ustawione (chyba w tel. można wybrać PAL/SECAM/NTSC).. w Polsce jest PAL....  ale nie mam jeszcze takowego kabelka - więc tylko teoretyzuję.
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 18, 2009, 23:30:25 »
Ustaw na PAL i powinno być ok,ja tak robie i kolory są normalne.

*

Offline RuTa

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Touch Pro | Samsung I-5800
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2009, 00:35:57 »
Mi działa na PAL i na NTSC.

Pytanie, czy masz oryginalny kabelek czy jakiś zamiennik :)

Mam oryginał i nie mam problemów ani na starych telewizorach, ani na nowszych.
Testowałem też na przejściówce Chinch-Euro i też bez problemu.

HTC Touch Pro: szczecinianin WM 6.5 builds 21901 Sense 2.5
Radio: 1.17.25.09

*

Offline Mikeangelo

• *
  • 76
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2009, 08:57:38 »
Kurde, testowałem na wszystkich ustawieniach zawsze jest czarno-biały ekran (kilka wersji PAL plus NTSC). Mam ten kabelek http://www.allegro.pl/item663155697_oryginalny_kabel_tv_out_htc_touch_pro_fvat.html no i MDA Vario 4. Spróbuje podpiąć go jeszcze do czegoś innego. Nie mam pojęcia czego to może być wina.
Ten kabel ma inne kolory wtyczek niż kolory wtyczek w obu TV, ale przełączałem wtyczki i tylko przy jednej konfiguracji był obraz.

Do jakich wejść w TV podłączacie kabelek? Composite czy Component?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2009, 11:21:03 wysłana przez Mikeangelo »

*

Offline RuTa

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Touch Pro | Samsung I-5800
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2009, 13:03:54 »
Mam ten sam kabel.

Component jest do obrazu HD więc do tego nie podłączaj ;)

Podłączasz z tego kabla Żółty Chinch do Żółtego Video In w TV.
Biały i Czerwony Chinch podłączasz do Białego i Czerwonego Audio In W TV.

Tak powinno śmigać. Możesz podać jaki masz Rom? Oryginalny czy wgrywałeś jakiś?

HTC Touch Pro: szczecinianin WM 6.5 builds 21901 Sense 2.5
Radio: 1.17.25.09

*

Offline Mikeangelo

• *
  • 76
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 19, 2009, 21:11:41 »
Dzięki za odpowiedz.

Jutro to wybadam. Mam oryginalny z Ery. Działa super, tylko go zmodyfikowałem za pomocą Diamond Tweak i Advanced Config.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 19, 2009, 23:30:18 »
Ten kabel ma inne kolory wtyczek niż kolory wtyczek w obu TV, ale przełączałem wtyczki i tylko przy jednej konfiguracji był obraz.

A czasem z boku TV nie masz  jeszcze gniazdek? Bo kolory muszą się zgadzać. Jeśli nie znajdziesz nigdzie żółtego gniazdka (tylko to odpowiada za obraz, biały to lewy kanal audio, czerwony prawy) To będzie potrzebna przejściówka euro=>composit. Euro już raczej na pewno powinno być w tv (Czasem scart się nazywa)

Coś w tym stylu http://photos01.allegroimg.pl/photos/oryginal/661/81/85/661818500 tu akurat wersja która ma jeszcze svideo, ale też będzie działać.

*

Offline Mikeangelo

• *
  • 76
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 21, 2009, 19:21:08 »

A czasem z boku TV nie masz  jeszcze gniazdek? Bo kolory muszą się zgadzać. Jeśli nie znajdziesz nigdzie żółtego gniazdka (tylko to odpowiada za obraz, biały to lewy kanal audio, czerwony prawy) To będzie potrzebna przejściówka euro=>composit. Euro już raczej na pewno powinno być w tv (Czasem scart się nazywa)

Coś w tym stylu http://photos01.allegroimg.pl/photos/oryginal/661/81/85/661818500 tu akurat wersja która ma jeszcze svideo, ale też będzie działać.

Dzieki wielkie! Okazalo sie ze z boku faktycznie jest. Nie zauwazylem tych wejsc bo mam ta czesc telewizora przyslonieta :). Teraz jest juz wszystko OK. Dzieki.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 19:24:08 wysłana przez Mikeangelo »